Follow your heart and make it your decision.

Trots att man bor så fint, så är det svårt att inte längta hem ibland.
 

Tanken var att jag skulle komma hem nästa helg, men nu blev det inte så, av olika anledningar. Men kände verkligen att jag behövde komma hem lite, innan jag åker till Thailand. Få andas Ölands-luft och krama familjen. Mitt för tillfället ostabila psyke behöver det om inte annat. Så rätt som det är så har jag bokat resa hem imorgon istället. Så vi ses snaaaaaaart! :D ♥
 

Åkerblads

 
Är hemma från en lång-weekend i Tellberg. Torsdag-Söndag. JobbaPluggaJobbaPlugga. Känner mig lite som när jag var i bok-slukar-åldern och brukade gå och läsa samtidigt. Nu har jag alltid Destinationsutvecklings-boken i högsta hugg. Slocknade kl21 i lördags, det känns när man har masserat hela dagen!
I övrigt har det gått bra. Förutom att det visade sig att jag i flera veckors tid tvättat alla handdukar med stärkelese.. Haha! Så går det när ens chef motto är "Bara kör" ;)
 
Tillbaka till en ny vecka destinationsutveckling. Tiden springer iväg! 

"I live in my own little world. But its okey, they know me here"

 
När stress och ångest tar över, och det här är det enda som hjälper.
Hur ska jag klara mig utan Dalarna? 
 
 
Här har vi två killar som känner ungefär lika dant: Billy Opel och Jocke Lindberg.
Klicka på derasa namn, så får ni lite fin lokalproducerad musik :) 
 

Don’t you worry, don’t you worry child. See heaven’s got a plan for you

Hösten kom och slog ner över en natt, och plötsligt blev det svinkallt?
Halsduk, vantar och extra tröja är det som gäller.. 
 
Resan till Stockholm gick hur smidigt som helst. Tågen gick i tid (kors i taket!) kunde plugga hela vägen, Ebba mötte mig på stationen, bjöd på middag och massa prat. Visade sig att hon jobbar precis bredvid Thailndska ambasaden, så behövde inte oroa mig för att gå vilse. Efter all denna stress och oro, så tog det ca 2min att ansöka om visum, och hon tittade knappt på mina papper? Så får väll hoppas att det går igenom som det ska. 
 
Vi fortsätter att spendera dagarna i vår aula, Orsa bion, och utvecklar turistdestinationer. Konceptualisering, storytelling, marknadsföring, hållbarhet.. Det enda som rör sig i mitt huvud just nu. Har ni idéer om hur man kan utveckla Öland som turistdestination, får ni gärna dela med er, för det är nästa arbete :) 
 
Men i helgen blir det ett litete avbrott igen, och jag tar en long-weekend på spa i Tällberg.
Ska plugga in nya spabehandlingar i stället :) 
 

Oh the bitter winds are coming in, And I'm already missing the summer. Stockholm's cold, but I've been told, I was born to endure this kind of weather.På snabbvisit i hufvudstaden, hos denna donna. (Bilden är från vårat första äventyr och tillsammans, och utlandssemester utan föräldrar) Den thailändska ambasaden insisterade på äran av att träffa mig i person. Här vaskas det inte visum minsann. (Ska jag komma ihåg passet denna gång?) Men jag tycker ju om att åka tåg. Rena nöjesresan :) 
 

Ko Chang

 
Nu är det klart! Jag ska göra sex veckors praktik på Ko Chang i Thailand.
Asia Evolution Tour (<--länk) och vara med på guidade turer, i receptionen m.m. Åker om en månad. Så nu är det fullt upp med med vaccinationer, boka resa och ansöka om visum. Så himla excited! :D 

Do you ever wonder if the stars shine out for you? Float down, Like autumn leaves.

 

Hej! Två veckor har försvunnit väldigt snabbt. Två veckor av Turism-och Destinationsutveckling. Vi har föreläsningar varje dag på Orsa-bion, tillsammans med hela skolan. Plus ett knippe uppsatser, quizer och annat som ska hinnas med. Så vi har att göra :) 

Har också kört två veckors detox. Blev lite sugen efter att vi pratade om det i skolan. Har varit utan kaffe, socker, vitt mjöl plus kört vegetariskt. Jobbigast var kaffet, såklart. Men jag överlevde, tror det eller ej.
 
I helgen har det varit jobb dygnet runt. Nästan. Trots att det är väldigt mycket och intensivt, så blir jag väldigt lugn av att vara där, så himla härlig atmosvär. Kände att jag behövde en spa-weekend efter några väldigt stressiga veckor i skolan :) 

Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll

Såhär ser det ut just nu. Det är inte över förän det är över. Hoppet är det sista som överger människan osv. 
 
Söndagen genomleds i skräckblandad förtjusning. Så mycket blandade känslor. Glädje, besvikelse, hopp och rädsla. 
 
Kampen om människors lika värde växer sig allt större, och F! Har tagit plats i 13 kommuner. En röst för kärleken är aldrig bortkastad. 
 

”Riktigt stor förändring skapas bara genom att tillräckligt många människor går ihop med ett gemensamt mål och agerar för att nå det. Och det är det vi har gjort under det här året. Vi är tusentals som har kämpat men vår kamp har bara börjat." -Sissela Nordling 

 

Att det sen är så många missnöjda och okunniga, är inte oväntat, men fortfarande lika läskigt. Att så många som faller för den enkla lösningen som erbjuds, inte ser att det aldrig är så svartvitt, Och att historien upprepar sig, mitt framför ögonen på oss. Det är så frustrerande att känna sig så hjälplös. 

 

En av mina bästa vänner deklarerade att han skulle rösta på SD. Jag bröt ihop och pratade inte med honom på flera dagar. Tanken på att någon jag älskar så mycket stödjer rasismen fick mig att må illa. Trots min mindre pedagogiska metod, fick det honom att tänka till, han läste på, och insåg att deras politik är inget han vill vara en del av. Kanske är det där någonstans vi måste börja? Hos oss själva och våra närmaste. Tillsammans kan vi göra skillnad! 

 

Lasse har som alltid ord för allt: 

 

Inte varmt men nästan vår
Ingen lösning men ett spår
Inte ja men inte nej
Inte bra men helt okej

Inga planer men ett steg. Inte där än men på väg. 
Nu får det fan va bra. Det är visst nån som är tillbaka  

 


Nu gäller det!

 Nu gör vi lite jävla skillnad, och kämpar för den revolterande idéen att alla är lika mycket värda och att vi ska hjälpa varandra. 
 
Tur att det är så jäkla spännande så att bakisångesten glöms bort lite :) 

"I stand for honesty, equality, kindness, compassion, treating people the way you want to be treated & helping those in need. To me, those are traditional values. That's what I stand for. I also believe in dance." -Ellen DeGeneres

 
 
 
Glöm inte valet, hörni! Så himla skitviktigt. Nu ser vi till att göra lite skillnad. 
 
En en krönika på ämnet, som jag tycker är väldigt mitt i prick:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/
carinabergfeldt/article19437069.ab

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere, and sometimes in the middle of nowhere, you find yourself

 
Veckan har gått åt kundpraktik och spa-plugg. Så mycket mer spännande har inte hänt. Idag har vi haft prov på spa-historia och Kerstin Florians alla produkter. Nu ska jag bara glömma allt det, och istället plugga in ett helt nytt märke till imorgon, då jag tydligen ska göra ansiktsbehandlingar på Åkerblads spa. Hejja mig! (Tycker faktiskt att det är ganska roligt)
Önska mig lycka till :) Hoppas ni får en bra helg!
 

RSS 2.0