Dancing in the sunrise

 
För oss helt okänd fotbollsspelare, men största idol för killarna, som var extremt starstrucked.. Men han kände till bröderna Elm, så jag var nöjd ;) 
 

Igår kväll åke Anna och jag över till Kragerö. Satt på bryggan och njöt av utsikten, drack espresso martini på en takterass, åkte båt, hamnade på efterfest på två andra öar, badade, spelade gitarr, och dansade på klipporna fram till lunchtid. Älskar Norge ♥
 
 
 

Midsommarafton

Glad midommar på er! Lite sent, men hoppas ni hade det bra! Förra årets midsommar såg ut såhär för mig. 800 svenskar i Hyde park. Regn, kubb, midsommarstång och jordgubbar. Enligt konstens alla regler 

 
Anna och jag kämpade för att återskapa en svensk midsommar utomlands, även i år. Vi införskaffade sill, lax, jordgubbar, kex och cider, och hade sen picknick i trädgården och lyssnade på Små grodorna på spotify. Så veldigt kosligt!
 


Sedan gick vi ner till "Beachclubben", eftersom vi kom på att snaps är ett måste. Såg på solnedgången och skrattade bort ett par timmar med lite personal från hotellet, innan vi sen kämpade oss upp för alla backar igen :) 

 
 

Tillbaka i Norge

 
Med mitt vanliga flyt, så kunde såklart inte planet lyfta, som jag skulle åka med från Växjö till Oslo. Så vi fick snällt gå av igen, och blev erbjudna buss till Oslo, eller flyg nästa dag. Så det blev hotell i Växjö för mig. Får väll se det från den ljusa sidan, jag fick en extra dag ledigt och hotellfrukost, tillsammans med Carolina Klüft och hundra ungar. 
 
Nu nu är jag i alla fall på plats. Efter fyra timmar buss, kom Anna och hämtade mig. Sen låg vi i hennes säng i flera timmar och fnittrade tills vi grät. Fint att vara tillbaka ändå :) 

-


 
Jackson Five from a car stereo singing
“I want you back, want you back “

just a year ago I would have danced so crazy
and now I think I wanna get back on that track
if I only could relax in this confusion
if I could dance with you the way we used to
and shake my hips to the revolution
if I could be naive again

Don’t you worry child, See heaven’s got a plan for youGrattis till studenen och välkommen till verkligheten älskade unge! ♥

Det ösregnade konstant, men de var lika glada ändå. Svårt att vara annat. Framtiden ligger vid ens fötter, och man har ingen aning om vad man ska göra med den. Men det blir morgondagens problem. Njut av dagen! :) 
 

Oslo busstation - En utvärdering

Vid första anblick verkar Oslo busstation vara ett helt okej ställe att spendera natten på. Det finns en kiosk öppen, många bänkar och både folk och vakter i rörelse. Jag gör mig "bekväm" på en bänk, och sätter igång en film, som visar sig vara på italienska utan text.. Men men. 
 
Snart inser jag
1. Det kostar 10kr varje gång man behöver gå på toa
2. Eluttagen fungerar inte
3. Det utlovade internet funkar inte
4. Så fort tågstationen öppnar blir man utkastad 
5. Det är förbjudet att sova på stationen?!?! Och det går runt vakter och kastar ut de som ligger ner på bänkarna
 
Inte imponerad, Norge. 
 
Så hela blev ju lite mindre trevligt än jag hade tänkt mig. Tack vare en energidryck och massa film lyckas jag hålla mig vaken i över ett dygn i alla fall. Blir kompis med ett par tjejer, och vi turas om att kolla efter vakten. 
 
Spenderar sen resten av tiden med en kille från Uzbekistan, och vi delar på film och kakor, och disskuterar Europa, politik, resor, kärnkraft, språk, diktaturer och andra ämnen som känns viktiga att reda ut kl4 på morgonen i Oslo med en främling. Detta är anledningen till att jag älskar att resa. Man möter så mycket intressanta människor som kan lära en så otroligt mycket. Och i efter sommaren ska han vara utbytesstudent i Falun. Världen är bra liten ibland. 
 
Nu nu ska jag försöka ta igen lite sömn. Godnatt på er! 
 

If you’re out there all alone, And you don’t know where to go to, Come and take a trip with me, To future world

 
 


Fyra år sedan dessa bilder togs. Tiden går fort när man har roligt. Ung, naiv, och stressad över framtiden. Men det löser sig till slut, det gör det alltid. Det är nog det enda visdomsord jag har till alla studenter som redan fått frågan x antal gånger. "Vad ska du göra nu?". Tja, den som lever får se. Först ska jag dansa, kramas och dricka billigt vin. Enough with the clichés. Nu ska jag packa, för imorgon åker jag hem för att se älskade lillebror springa ut genom gymnasiedörrarna en sista gång. 
 


They say I was wrong. But I know better. I live my life like I'm dying. Gimme a chance. I'll do my best to kick and scream and dance. When winter comes I'll turn around. Take me back to the sweet times. The hot nights. Everything is gonna be alright
 

Livet som norsk

 
 


När vi inte jobbar, spenderar vi tiden med att basta och ligga i poolen, hänga på gymmet, sitta på bryggan med rosé, sola på gräsmattan, sitta på en takterass hela natten och sen se på soluppgången. Det går ingen nöd på oss. 
 

“Life is not about waiting for the storms to pass. It's about learning how to dance in the rain.” ― Vivian Greene

 
Igår möttes vi av vår hittils strösta prövning här. Att unerhålla oss en hel dag, när det regnar. Vi började med den obligatoriska timmen på gymmet, innan vi begav oss till Kil, där vi hade hörst att det skulle finnas ett köpcenter. Det var två butiker, ett café och Ica. Så vi drack svindyrt kaffe, jag skickade post till London, och handlade på Ica. På vägen hem blev vi danssugna, så i parkerngshuset drog vi på musik på högsta volym, och buggade. Måste hålla oss i form till i sommar! Sen myste vi omkring på spa en stund, innan vi la oss i sängen med ett glas rosé och tittade på White house down (fillmtips!). Så vi klarade det ganska bra, nu är bara frågan vad vi gör nästa gång vi är lediga..? :) 
 

Vi jobbar hårt

 
Igår var vi tillsagda att vår arbetsuppgift för dagen var att hjälpa till på fotbollsgolfen (Att vara flexibel ingår i arbetsbeskrivningen) Det var inte helt tydligt vad vi egentligen skulle göra, men något i stil med att "visa dem vägen och sprida glädje". Så vi spenderade helt enkelt dagen med att spela fotbollsgolf med norska fotbollsproffs, och sola. 
 
Idag var det inte så måga behandlingar inbokade, så vi har fått lära oss en ansiktsbehandling, och sen övat på varandra. Tittat på en behandling, fått två, och gjort en. Synd att säga att vi sliter ut oss, men vi lär oss mycket! Vi har haft det sämre :) 
 

Kragerö by night

 
I lördags gav vi oss ut för att testa på Kragerö's nattliv. Vi hade inte särskillt höga förväntningar, men så himla bra det blev! Vi började med att äta middag på en takterass med ett gäng från jobbet, och satt sen i sofforna och tjötade ett par timmar innan vi gick vidare till ett annat ställe för att dansa, då ännu fler från jobbet gjorde oss sällskap. Vem trodde att vi skulle bli bjudna på champage, dansa hela natten, för att sedan åka båt och golfbil hem i gryningen, på en liten ö i Norge? Inte vi i alla fall :) 
 

Kragerö Spa

 
Här är lite bilder från hemsidan, och det är alltså här jag spenderar dagarna. Helt okej! Anna och jag får göra scrubb, en lättare inpackning, och massage än så länge. Så man får lite variation på behandlingarna i alla fall. Både kunder och personal tycker att i är kjempeflinke på massasje, och det är ju roligt! (Förutom thailändskan, som trots att jag hängde på allt jag kunde med armbågar och knytnävar, "inte kände nånting", hehe) Förhoppningsvis ska vi få lära oss mer snart. Första veckan har redan gått, och det har verkligen gått jättesnabbt! Stortrivs :) 
 

RSS 2.0