Coffee is a language in itself - Jackie Chanpinterest
 
Jag träffade massa trevliga Londonsvenskar igår. Även fast jag visste att jag var tvungen att gå upp kl 05 nästa morgon, så ville jag ogärna gå hem. Vilket resulterade i bara ett par timmars sömn. Men trots det studdsade jag fram hela dagen. Orsaken? Ägaren till cafeét kom, och han tyckte min espresso var "beautiful", och en av våra viktigaste kunder (i alla fall engligt henne själv) bad särskillt om att jag skulle göra henens espresso. Det är svårt att förklara hur stort detta är. Men det är stort. 
 
Ibland är det skönt att en perfekt gjort espresso är allt som krävs för att bli lite extra lycklig. 

"Any problem in the world can be solved by dancing" - James Brown

Söndagshäng hos Oriane, med hembakad paj, frusen pizza och bästa sällskapet


Anna var där såklart. Supercool kvällen till ära


Jag och min kamera är inte så populär hos dessa två. Men de är väldigt fotogeniska för att vara kamerahatare?


Vi pratade italienska ;) 


Jag, och en av mina favorit-italienare, Matteo. Vet inte riktigt vart solglasögonen kom ifrån..


Hög på livet! ♥

The Big Tinerbox-reunion

 

Catalin och Max. Alltid med en ny mönstrad skjorta på lager :) 


Jag är den bleka, om ni undrar. Och så hittade jag en söt italienare (såklart)En härlig blandning av föredetta, och nya Tinderbox-familjemedlemmar ♥

By seeing London, I have seen as much of life as the world can show - Samuel Johnson


Anna och jag fortsätter att utforska cafeér i Soho, denna gången blev det frukost på ett italiensk ställe. Men tja, hon åt engelsk frukost och jag åt yoghurt och frukt. Så det enda italienska var alla söta servitörer ;) 


Vi träffade Barbara, drack ekologiska smoothies och shottade fancy espresso


Jag promenerade runt i Islington, och jag tycke fortfarande att det är så himla fint där. Älskar att komma tillbaka dit. (Jobbade där i ett halvår, på Tinderbox). På en halvtimme hann jag springa in i en gammal arbetskamrat, en av våra kunder som brukade komma varje dag, och en av säkerhetsvakterna som alltid kom och pratade med oss. Ibland känns till och med London litet.

Sen hade jag väldigt sen lunch med Anastasia, som är i London över helgen. Vi beställde pulled pork och Bangers and mash, och kände oss väldigt brittiska. (Frukost kl 12 på en restaurang, lunch kl 17 på ett frukostställe. Är man vuxen (nåja) så får man vända på dagen hur man vill!) 

You’re on a different road, i’m in the milky way You want me down on earth, but i am up in space. I don’t care, i love it.Vi hade slutat jobba och vi hittade en brittisk pub, med heltäckningsmatta. En italienare, en ungerska, en svensk och en japan. Vi klagar över hopplösa kunder, lär oss "skål", på ännu flera språk, och planerar resor till Island. 

Let's pray that the weekend will thrill us, babe. Let's pray that the weekend won't kill us, babe

Förra helgen hade jag som sagt den fantastiska upplevelsen med en hel helg ledig. Jag började med att spendera fredagskvällen med lite arbetskamrater från förr. 


På lördagmorgonen mötte jag upp Anna i Soho för frukost. Vi hade tänkt gå till The Breakfastclub, men det visade sig vara kilometerlångkö, så vi gick istället till ett brevid, som vi tyckte var minst lika bra. Och det var precis så som vi tänker oss att vårt eget café ska se ut, när vi fantiserar om att en dag öppna eget. 


Gick och sa Hej till mina favoritpersoner, och hade lunch med Alba, 


Promenerade upp längs Sloane street, och luktade på syrenerna som blommar.

Och det som jag älskar med London är att man helt plötsligt kan hitta en liten lokal matmarknad, som man inte visste fanns. 

Kände sen att jag skulle vara lite kulturell, och utnytja det faktum at det finns så många gratis museum och gallerier i London, så jag gick till Saatchi Gallery. (Dock omöjligt att uttala) 

Hamnade sen på någon okänd killes avskedsfest, och gjorde natten i Clapham med Max och 80tals-hits.
 
Människorna försvann, men vi, vi hade lusten i behåll, 
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma [L.Winnerbäck]

Fick sova på en soffa hos Max, och vi spenderade söndagen med att titta på Eurovision på hans dator, och sen var vi på bio tillsammans med hans mamma, och såg "The Great Gatsby".
 
Och helgen kunde inte ha blivit mycket bättre än så tycker jag. 
 
 
 

Monday you can fall apart Tuesday, Wednesday break my heart Oh, Thursday doesn't even start It's Friday I'm in love

 


Från senaste festligheterna. Inte alltid så lätt att få alla att se söta ut samtidigt 
 

Hej på er!
 
Har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. Blir lätt så när man jobbar 50h/veckan, och ska försöka leva lite där emellan. Påverkas också ganska mycket av pubbkulturen här, och en öl efter jobbet är mer regel än undantag. Förutom de dagar då  jag slutar kl 23, och måste sen gå upp kl 05 morgonen efter för att ta nattbussen, tillbaka till jobbet för ett nytt pass... Men jag kan betala hyran med dricks+bonus, så det är synd att klaga.
 
Och den här veckan har jag hela helgen ledig! Vilken inte har hänt sen ... nånsin? Kommer antagligen sparka igång det hela med ett par londonsvenkskar ikväll, så får vi se vart det hela slutar. Hoppas ni får en fin helg! 

"Förändras, förändras aldrig. Behåll din röstlöshet, och stanna inte, såna som oss blir aldrig framme. Ta min hand och kom så går vi vidare" - H.Hellström

life

you can choose to live in the front row or the third row...

live from intention


Takterasser, Soho och chai latte

Spenderade min fredagskväll i Shoreditch, som jag har bestämt kommer bli mitt nya favoritområde i London. Graffiti, hipsters och coola barer så långt ögat når. Drack Pimms på en takterass, tills solen gick ner, och drack sen cocktails nersjunken i en soffa på en bar som egentligen var aldeles för posh för att jag skulle passa in, men hade så himla fint sällskap, så det gjorde inget. 
 
Runt midnatt igår fick jag veta att jag är ledig idag. Framförhållning är inget ledord på mitt jobb. Men jag hittade en fin londonsvensk, som var med på sista-minuten-planer.


Vi drack kaffe som sig bör, och tittade på färgglada slipsar. 


Provade jeansVi åt seafood risotto, på en liten italiensk resturang med änglar i badrummet


Vi promenerade runt i Soho, och hittade alla möjliga spännande butiker


Och mitt i alltihop fanns ett litet andningshål, med rosa blommor och pingisbord. 

Och världens finaste lilla godisbutik. När jag senare passerade Higbury and Islington station, passade jag på att säga Hej till en föredetta arbetskamrat som nu jobbar i en liten kiosk, som min förra chef har öppnat. Fick sitta på en liten trappstege, dricka chai latte och prata om vad som hänt sen sist. Ett fint avslut på min lördag. 
 
 
 
 

I choose to be happy - Rihanna

 
Enda stället i området där jag jobbar, som inte har en säkerhetsvakt, och där man inte blir ruinerad endast av att titta på menyn. En liten mysig brittisk pub, inklämd bland alla designer-butiker. Perfekt att spendera onsdagseftermiddagar på :) 

Möter våren i London

 
Jag var ledig igår förmiddag, solen sken, och jag satt i shorts längst fram i dubbeldäckaren, på väg mot Hyde Park. Där väntade Anna och Barbara och en filt. Satt och njöt av solen och gick igenom vad som egentligen hände på Barbaras födelsedag, och tittade på turister. 
 
Idag har jag min första lediga dag på en vecka, och självklart är det regn i luften. Men ska snart träffa Anna och Alba, för nya upptåg, så det blir nog fint ändå :) 

Trying not to loose my head

Jag var hemma hos Javier för ett par dagar sen. Skulle hämta min jacka som jag glömde där, när jag lämnade hans säng, för Anna's. Passade på att ta reda på vad som hänt sedan sist, och gå igenom alla de saker som andra flickor lämnat på hans rum, men aldrig kom för att hämta igen. Tackade sen för mig, gick ut på gatan och hann ner till rondellen innan jag vände om, eftersom jag kom på att jag glömt min ipad. "Elin, försök att inte tappa bort ditt eget huvud"
 
Ett par dagar senare får Javier ett samtal från en lärare från Spanien, som är i London ett par dagar med sin klass. Hon har hittat en telefon på tunnelbanan, med hans nummer bland de senast ringda. Kan ni gissa vem telefonen tillhörde? :D
 
Jag var påväg till Barbara, för att fira hennes födelsedag, när jag insåg att jag inte hade telefonen med mig. Insåg att den hade antagligen ramlat ur fickan på bussen eller tunnelbanan, och chansen att få se den igen var ungefär lika med noll. För en gångs skull var jag glad att det inte var en iphone, för då hade jag verkligen fått panik. Nu var jag mest irriterad över att det skulle bli svårt att kontakta de jag skulle träffa under kvällen. 
 
Gick till Westfields shoppingcentre, och kopplade upp mig på deras internet på ipaden (tack gode gud. Och pappa!) Förklarade situationen för kvällens inblandade på facebook, och tog reda på hur jag skulle ta mig till Barbara på egen hand. Har också fått ett medelande från Javier, som ber mig att kontakta honom ang mitt borttappade telefon. 
 
Det finns hopp för männskligheten igen! Mötte upp denna vänliga själ dagen efter, och fick tillbaka min telefon. Läste sen den här artikeln, och inser att jag inte är ensam. Spanskaläraren fick dock endast bakverk som tack :) 
 
Läser mitt första sms, "Elin, försök nu att inte tappa bort ditt eget huvud /Javier"  Jag gör mitt bästa. Det är svårare än man kan tro. 
 
 

Vår i Wood GreenHar varit ledig idag, behövde en dag utan planer, och "tid till ingenting"- L.W. Har inte gjort det sen jag kom till London. Har tvättat, så hela rummet är nu fullt av kläder på tork. Pratat med Öland, städat, bytt adress på banken, skaffat nytt bibliotekskort, och köpt födelsedagspresent till Barbara. Vi ska ut och fira henne imorgon :) 
 
Har också hunnit känna lite på våren. 16'c och solsken. Maj var efterlängtad!

L'eto Caffe

 
Lite bilder från L'eto Caffe's hemsida. Det är inget drömjobb att göra kaffe och servera bortskämda rikemansungar hela dagarna. Men jag får jobba med några av mina bästa vänner varje dag, så jag tycker det är ganska fint ändå. Ser fram emot att gå till jobbet, för vi har så jäkla roligt. Och jag äter som en gud varje dag. Håller just nu på att jobba mig igenom menyn, som är ny sen jag började. Konstigaste är nog pasta och körsbär.. (Ryssarna har många konstiga ideér) Men det finns så mycket annat gott, så tycker absolut att ni ska komma hit och äta lunch någon dag ;) 

Min nya familj från Nepal


RSS 2.0