Det bästa som hänt på länge

 
 
 
Tror jag är redo för Sverige i Höst
 

Swedish Midsummer

I lördags blev det tillslut Londonsvenskarnas tur för midsommarfirande. Även fast regnet hängde i luften, så hade nästan 1000 svenskar laddat upp med sill, jordgubbar, blomsterkrans, picnickfilt och Håkan-hits och tagit sig till Hyde Park. Vi hukade under paraplyer tills det sprack upp och kubb och midsommarståg åkte fram. Har nog aldrig kännt mig så nationalistisk som midsommardagen långt hemifrån, då alla främlingar plötsligt blev ens bästa vänner. Och har nog aldrig blivit så lycklig av att dansa till små grodorna. 
 
 
 


Men tillslut hade till och med jag fått nog av Gyllene tider och gravad lax, och tog min krans och åkte till Covent Garden där jag träffade Javier, och avslutade kvällen med spanjorer och brasilianska hits. 
 

 
 
Translation: Londonswedes celebration of midsummer in Hyde Park. It was cold and raining, but no one cared. Almost 1000 swedes spend all day eating, drinking, playing games, singing and dancing. Finally I had enough with swedish traditions and went to party spanish style. such a great day :) 
 
 

Ännu en vecka har gått

 
Veckan har rusat iväg på nått märkligt sätt, och det är redan fredag. Började veckan på pubben med bästa Anna. Ventilerat våra problem (dvs pojkar) och sen sköljt ner dem med whiskey. På tisdagen lurar Justine med mig på H&M's rea, där jag spenderar för mycket pengar på kläder som jag antagligen inte ens kommer kunna använda i sommar om Londonvädret ska hålla på såhär.. 
 
Men var inte ledsen över det särskillt länge, för dagen efter blev jag medbjuden till ett fancy ställe i Mayfair, av ett gäng londonsvenskar, som fixat gratis inträde och dricka, och jag fick dansa natten lång. Så borde alla onsdagskvällar vara. 
 
Idag fick jag finbesök av Mie på jobbet, och sen har jag hunnit hälsa på Elisabeth på Tinderbox, och imorgon är det äntligen dags för londonsvenskarna att fira midsommar. Alla sociala medier är fulla med midsommarbilder, och jag är så taggad på att få fira på svenskt vis (nästan) för första gången på 3 år. Sill och gravad lax är inhandlad, och imorgon ber vi till vädergudarna för lite  sol, så vi kan hänga i Hyde Park :) 
 
 
 
Translation: Times flies, and it's friday again. Began my week at the pub with my friend Anna and Jack Daniel. At tuesday I spent my bonus at H&M with Justine, but that's ok cause the day after I got invited to a club in Mayfair with free entrance and free alcohol. Was dancing all night, and I think that's how every wednesday should be. Today I've met part of my old team at Tinderbox, and tomorrow it's Swedish midsummer, so excited! :D 

Pyjamas, Pizza and Pimms

Det där med att jag skulle vila mig i form och ta det lungt ett par dagar för att bli kvitt förkylningen, gick sådär. Alba ringde och bjöd med mig på picnick. Den stäldes in ganska snabbt pga av Londonväder. Istället kom vi hem genomblöta, åt pizza i pyjamasbyxor och drack pimms. Begav oss sen ut på äventyr i Stratford, och sedan vidare till Camden. Kom hem när solen gick upp, och mjölkbönderna gick till jobbet. Så hostan får jag nog dras med ett tag till, men det var det värt :) 


Translation [ For Alba ;) ] Was planning to rest all weekend, and try to get rid of my cold. Instead I went to Stratford, for a picnic, but because of Londonweather, we decided to eat pizza in pyjamas and drink pimms inside instead. The adventure continued at the pub, and then to Camden. Came home when the sun came up, and I think I will have to live with my cold for a bit longer. But it was totally worth it :) 

 

965 dagar på andra sidan sjön

 
Tänkte läsa Barometern på nätet för att se vad ni har haft för er där hemma. Inget annat än att åka flak verkar det som. Har het glömt bort att det är sånna tider nu. Man blir lätt lite avskärmad här borta. Även fast jag uppdaterar mig med barometern i pdf och nyhetrna på tv4play varje dag. 
 
I alla fall, 3 år har det gått sen jag stod på ett falk, och det får mig att känna mig så himla gammal. Mitt gap-year blev tre och jag vet väll fortfarande lika lite vad jag ska göra med det så kallade livet. Skillnaden är väll att jag har mindre ångest ang det nu. Det löser sig nog tillslut :)  
 
Vad som är mer skrämmande är att nästa år är det lillebror som ska stå på ett flak.....
 
 
 
 

En vecka som tog mig tillbaka till verkligheten

 
 
Jag tror han där uppe tyckte det varit lite för mycket enhörningar, regnbågar och rosa moln den senaste tiden. Så den här veckan såg han till att få ner mig på jorden igen. Växande visdomständer, en förkylning som gjort att jag velat gråta varje gång jag sväljer (whiskey är bästa lösningen), 12-timmars pass på jobbet hela veckan, och på min enda sovmorgon ringer de och väcker mig och ber mig komma till jobbet tidigare, eftersom de var tvugna att åka till sjukhuset med en arbetskamrat som tagit för många sömnpiller. Varje natt har jag vaknat minst 5ggr, genomsvettig och haft panik över att mjölken tagit slut/jag glömde göra en beställning/jag inte visste vilken typ av nöt det är i specifik kaka/en tant är arg för att vi inte har mer sittplatser.
 
Nu har jag två dagar ledigt som jag väldigt ansvarsfullt tänker använda till att tacka nej till en kväll på pubben, och istället kurera mig, sova och tvätta. Saker som jag inte har hunnit med tidigare i veckan. Sen börjar vi om, och jag bestämmer att nästa vecka blir bättre. 

Tillbaka på banan igen


(stulen bild från intranätet..)
 
Hade ju tänkt att jag skulle spara mina pengar och tid den här omgången i London, och skippa gymmet. Men det tog inte många veckor innan jag gav upp, jag saknade det för mycket. The gymgroup är öppet 24/7, kostar 20£ i månaden och ligger en uppvärmningsjogg från mitt hus. Som hittat. 
 
Som vanligt är jag (nästan) enda tjej, och enda vita. (vilket inte gör mig något) Och första dagen jag var där kom polisen och tog ett par killar. Welcome to my hood! :D
 
Så nu får jag äntligen känna på känslan av slutkörda muskler igen. Och den efterlängtade träningsvärken som jag älskar att hata, som gör att jag knappt kan skala apelsiner och gör att jag vill grina när jag går upp för trappan :) 

Let us read and let us dance - two amusements that will never do any harm to the world ~ Voltaire

I torsdags var det som ni vet Sveriges nationaldag, och jag tänkte fira den för första gången. Var inbjuden till ett event av Londonsvenskar, och tänkte gå med min vän Alex. Men det blir sällan som man tänkt sig, och i slutändan gick vi till en annan klubb. Så det blev ett ganska osvensk nationaldagsfirande, men vi var lika glada för det. 

Sov på Alex's soffa et par timmar, innan det var dags för L'eto. Wohoo! Det blev mycket kaffe den dan... När jag slutat för dagen åkte jag hem och bytte om, och begav mig till Wimbledon. Där hade Heather sin avskedsfest, eftersom hon nu tänker lämna landet :(  Efter några timmar med Jellyshots, drinkinggames och (blunda nu pappa) corona i deras trädgård (eller i alla fall en liten grön plätt bakom huset) begav vi oss ut i natten och dansade tills fötterna inte orkade mer
 

Shopping night

Förra veckan var det "Shopping night" i Covent Garden. 20% rabatt i alla butiker, och massor av gratis mat och dryck. Självklart var vi där :) Hittade en liten svensk butik, kollade på snygga bilar,  tog kort i fotoatomaten, och åt sjukt goda hamburgare.


 
 

Fotoalbummet på ipaden sammanfattar de senaste veckornaJag har hängt på The Urban Bar, medan Elia jobbat - Sett på solen gå ner bakom hustaken i Wood Green - Blivit bjuden på middag av min Nepalesiska familj - Åkt tåg till Reading, och känt mig som hemma - Putsat fönster med Anna - Åkt buss genom London 5am - Träffat min Tinderbox-familj - Spanat in Breakdancers med Mariusz - Njutit av sommarvärmen 

Most folks are as happy as they make up their minds to be - Abraham Lincoln

 
Så har äntligen sommaren kommit till London. Har gått i vinterjackan ända tills ..nu? Hade väll hoppats på lite mer av juni. Men från ingenstans så kom 20´c och solsken, och har vi tur så stannar det längre än en vecka. 
 
I början på juni 2011, var jag högt upp i det blå, svävade på rosa moln och tyckte allt i livet var allmänt fantastiskt. Allt på grund av Mr. Right.
 
I början på juni 2012, var jag så långt ner på botten som jag nånsin varit i mitt 20åriga liv. Även detta på grunda av Mr. Not-so-right.
 
I början på juni 2013, är jag väldigt tillfreds med livet, och lyckligare än nånsin. Helt utan någon Mr. inblandad. Den enda jag är förälskad i är London. Och jag tror vi kommer ha en så himla fin sommar ihop. Med eller utan pojkar. Men med massor av pints, parkhäng, uteserveringar, och äventyr med världens finaste vänner ♥
 
Har precis kommit hit, men har redan ångest över att jag vet att jag snart ska åka igen. Jag menar, jag saknar Anna medan hon är på lunchrast. Hur ska jag klara livet utan henne ett par tunnelbane-stationer bort? Åh, börjar nästan grina nu. Men har bestämt mig för att se kommande plugg-år som "ett nytt kapitell i mitt liv". Och vem vet, kanske kommer jag tillbaka till London, nästa gång jag ska vända blad. Men nu ska jag bara njuta av varje minut här, tillsammans med de bästa. (Så väldigt djupt och poetiskt detta blev, Elin..)
 
Livet, here I come

RSS 2.0