TvåTusenTretton - Del 2

 
Juni, och sommarvärmen kom. Vi firade midsommar och Sveriges nationaldag. Lediga dagar spenderades i parker, och lediga nätter på ett dansgolv.
 
 
I juli satt vi på uteserveringar, var på Pride-festivalen, gick kvällspromenader, gymmade, firade Frankrikes nationaldag, solade och hade tidernas fest - Leto's personalfest
 
 
I Augusti var vi på dagsutflykter, såg svansjön, hälsade på i Reading och njöt av varje minut i London. Sen började avskedsturnén. Jag hade några riktigt bra sommardagar i Sverige, innan det började på riktigt och jag flyttade upp till Orsa. 
 
 
 
 
Med September kom världens bästa klass, på världens bästa utbildning, i världens minsta håla. Vad jag är glad att jag flyttade upp hit, här har jag verkligen hittat hem. 
 
 
I Oktober lärde jag mig att starta ett eget företag, påbörjade Guide-kursen och hade grupp-och individutveckling. Sen tog vi ett break med maskerader och Italien.
 
 
I November firade vi Halloween, klassen åkte till Stockholm, vi läste Hotell- och konferens och tränade så mycket vi kunde. 
 
 
I December hade vi kost och näringslära, jag åkte till Göteborg, var på julbord och begav mig sen hemmåt för att fira jul med släkt och familj ♥
 

TvåTusenTretton - Del 1

Ett nytt år närmar sig. Man ska gå vidare, vända blad, titta frammåt, börja om. Sluta äta godis, träna hårdare, dansa mer, förverkliga sig själv och inte stressa. Det ska bli det bästa året hittills. Men innan vi gör allt det där så tänkte jag att vi ska titta lite bakåt, och konstatera att 2013 nog inte va så dumt. 


Året började himla fint i Sydafrika, långt ifrån alla vardagliga bekymmer. Det var safari, trance-festival, solsken, turist-utflykter, dans och Table Mountain. 

Februari och Mars var ganska trögflytande. Jag blev en del av Friskis-familjen och det snöade. Så det var väll i princip vad jag gjorde större delen av tiden, tränade, letade jobb och tittade på snö. Inte den gladaste tiden på mitt år. 
 
I April vände det, jag hade fåt nog av att klättra på väggarna och insåg att jag fick sluta tycka synd om mig själv och bestämma över min egen lycka. Jag åkte upp till Orsa för att gå på intervju på Scott, och flög sen till London. Utan pengar, boende eller jobb. Men det löste sig, och jag var så himlahimla lycklig!
 
 

Kände mig såhär hela våren
 
Maj kom, och våren med den. Jag jobbade mer än vad jag egentligen klarade. Men där emellan var livet en fest. Jag lärde känna Alex, Anastasia kom tillbaka til London, jag hängde med min Tinderbox-familj, och utforskade londons alla pubbar, caféer och parker. 
 
 
 
 

På Väg!

När ni läser detta så sitter jag på ett plan på väg till London! Jag har tre veckors jullov, och jag kände att det måste utnytjas till att träffa alla mina nära och kära. Så efter att ha bokat biljetten till Öland, kunde jag inte låta bli att boka en till London med. De är en del av min familj med, min lilla Londonfamilj, och jag saknar dem varje dag! Längtar tills jag får träffa alla dessa knäppskallar igen ♥


Jag och Javi, i vår ungdom, under våran Reading-tid

Mina au-pair-vänner, Mie och Julie. (Ska träffa Julie igen, efter 2år :'D )

Mina vapendragare Alba, Anna och Barbara

Mitt eget italienska lyckopiller, Elia

Min favoritryss, och världens klokaste 19åring, Anastasia

Leto's personal (fråga inte varför jag har keps på mig..) 

Spanjorskor ♥
Friendship knows no distance ♥

Hälsa9 på en båt

I höstas begav sig hela Hälsa9 från lilla Orsa, till huvudstaden. Vi var på studiebesök på b.la. Kerstin Florian, Axelssons och Sturebadet. Vi åkte Ålandsbåten, bodde på hotell, var på mässa och guidade varandra runt Stockholm. 


Fina klasskamrater och älskade Margret (utbildningsansvarig) 

Kusinerna från landet lyckades med konsstycket att åka Stockholms tunnelbana
I väntan på båten

Grabb-hytten

Fina flickor redo för middag
 

Är det nått vi kan, så är det att pose'a!

Vi var på hälsomässan och vintermässan, och Anna provade rullskidor

Vi passade på att äta ute, nu när det fanns nått annat än Bykrogen ;) 

Älskade H9♥
 

Ni ser själva

På ett julbord nånstans, diskuterade vi hur lång Kalle Moraeus egentligen är, och hurvida jag var längre än honom eller inte. (Något ska man ju prata om när alla uppdaterats om vad alla sysslar med för tillfället) Ja, här kan ni avgöra själva. Observera även att Kalle har keps på sig! Vad vi med säkerhet kan konstatera är att Linn slår oss alla med råge.

 

Julbord i Orsa

Innan jag tog jullov och lämnade Orsa, så var hela Hälsa9 och åt julbord tillsammans, på en mysig liten resturang vid Orsasjön, till tonerna av Orsa ungdomskör som sjöng för oss :) 
 
 
 

En helg i Götet

För två veckor sedan trotsade jag stormen Sven och tog risken att åka med SJ (Living on the edge, YOLO etc..) Vad gör man inte för att få spendera helgen med sina älskade kusiner? Vi gick runt på stan, fikade, såg Idolfnalen, letade julklappar och nyårs-outfits. Men mest myste vi omkring på julmarknaden på Lisseberg. Älskade att bara få gå omkring och dricka glögg, sjunga med i julsånger, och titta i alla små bodar.
 
När jag sedan skulle ta mig hem, blev det lite värre. Blev fast i Säffle, men där bjöds det på finmiddag, glögg och madrass på vardagsrumgolvet, så jag klarade mig ganska fint ändå. Och vi lyckades ta oss tll Orsa helskinnade dagen efter, då vägarna var bättre plogade :) 
 
 

Återträff med pyjamasligan ♥
 

Halloween a lá Scott

Halloween kom även till Orsa, och eftersom Hälsa9 älskar att klä ut sig, annordnade vi självklart fest och bjöd in hela skolan. Vi var ett litet gäng som börjde med middag på Barken, innan vi begav oss till "festlokalen" på Campus. Det var allt från kossor och CSI-agenter till Irländare tjuvar. En väldigt roligt och lyckad kväll. (Mindre roligt var det dagen efter, då campus skulle städas, men det är en annan historia)

 
 

"Alltid fest på Barken"

Välkomna hem till mig, och min sambo Lovisa, på Barkgatan.

Orsabostäder lägger inte jättemycket energi på studentlägenheterna. Men de är helt okej fräscha. Älskar att bo som jag gör nu. I vårt hus bor det bara Scott-elever. De flesta från min klass. I de andra husen på gatan, bor resten (Nästan. De som inte gör det, bor 5min bort). Jag springer i strumporna mellan lägenheterna. Vi lånar micro, stolar och vinglas (och vin) av varandra. Ibland låter vi bara dörrarna stå öppna, så kan man komma och gå som man vill. Jag behöver aldrig vara ensam om jag inte vill. Som mamma sa, Jag kommer nog aldrig komma bo själv igen. 

 
 

Italiensk fotboll

Tillbaka till Italien igen. En stor del av Italien-resan var självklart fotboll. Medan Erik satt och studerade spelet och jämförde spelarnas teknik, njöt jag mest av hela uplevelsen. Italiensk öl innan match, enorm arena, och att sitta där som försynt svensk i ett hav av extremt taggade italienare som rökte, slet sitt hår, vevade med armarna med full inlevelse och skrek Mamma Mia var och varannan minut. 

 

Höst i Orsa

En annan fin dag i Oktober var Henrik och jag ute och promenerade. När det ser ut såhär, så är det omöjligt att sitta inne. Och omöjligt att inte älska Orsa.
 

Att drömma sig tillbaka

Jag hade inte publicerat alla bilder från Italien, innan bloggen gick i ide. Så här kommer en liten vända till. Det är katedraler, utsikter, turistbilder, espresso och annat som hör en Italiensemester till. 


 

Bloggen vaknar till liv

Hej igen!
 
Jag tänkte att det inte var så stort intresse av bloggen, nu när jag var inom Sveriges gränser igen och lite lättare att nås och uppdatera på annat vis, men det visade sig att det är en liten tapper skara som fortfarande smyger sig in här dagligen. Så jag tänkte att det här får jag ta tag i, och börja uppdatera lite mer igen. Det blir kanske inte lika mycket som förut, vi får se om bloggsuget kommer tillbaka, men lite då och då ska jag nog kunna få upp lite bilder.

Vi får väll börja med att gå tillbaka lite i tiden, och se vad jag har haft för mig sen sist.
 
En solig dag i Oktober bestämde sig Elin och Elin att det var en bättre idé att cykla till Mora och handla istället för att gå 100m till Ica i Orsa. Det var så fint väder, och cykelvägen längs med Orsasjön är så otroligt fin, så det var verkligen värt det :) 

 
 
 

RSS 2.0