På plats i Orsa

 
 
 
 
 
Hej! Nu var det att tag sen jag hörde av mig, men det har varit full fart här i Orsa (kan vara lite svårt att tro) plus att jag inte har något bredband i lägenheten än.
 
Jag har fått allt på plats och kommit i ordning i lägenheten, och på söndag flyttar min rumskompis in. Det har varit mycket som hänt i skolan första veckan, med information, presentationer, guidade turer, föreläsningar, grillning och mycket annat. Klassen är en härlig blandning av dialekter från Skåne till Norrland 
 
Trots min ångest över att lämna London, så trivs jag så himla bra. Och det hjälper såklart. Det är en väldig kontrast, men Det känns verkligen som att jag har hittat rätt. Det är så otroligt vackert, hur kan man inte älska det här stället? Har en känsla av att jag om två år kommer ha en väldig ångest över att lämna Orsa ;) 

Sommardagar i Sverige Såhär har jag spenderat mina semesterdagar i Sverige.
 
 
Cyklat och hälsat på mormor och morfar, åkt motorcykel, köpt en iphone, ätit frukost länge och läst barometern. Varit på bio, träffat vänner jag inte sett på flera år och fikat med kusiner. Legat i solen, dansat, lyssnat på sommarpratarna och sovit länge på morgonen. Precis som det ska vara. 
 
 
I've visit my grandparents, driving motorcycle, bought an iphone, and spent all morning eating breakfast and reading the newspaper. I've been to the cinema, visit old friends and been drinking tea with my cousins. Lying in the sun, dancing, listening to the radio and sleeping until midday. Just what summers are supposed to be like.

Nu är vi på väääääg

 
Klockan är 04.00 och vi är på väg till Orsa! Börjar bli lite nervös nu? Men det ska bli så himla roligt! 

Camden

En av mina sista dagar i London, hade jag en heldag med Anna. Först visade hon hur mycket hon älskar mig, genom att åka linbana över Themsen, höjdrädd som hon är ;) Sen begav vi oss till Camden. Promenerade runt bland marknadsstånden, och slog oss sen ner på en Cubansk resturang som jag länge velat prova. Vi provade tapas och ett par cocktails från cuba, hur gott som helst. Och när vi disskuterat allt som disskuteras kan, promenerade vi tillbaka till tunnelbanan och åkte åt varsitt håll. 


Pictures from one of my last days in London, that I spend with Anna. We were walking around Camden market, and then had a really nice dinner at a really nice Cuban resturant :) 


 
 

A story should have a beginning, a middle and an end, but not necessarily in that order - Jean-Luc Godard

Tidigt i sommras var jag och såg filmen The Great Gatsby, och tyckte den var så himla bra. Blir lite sugen på att läsa något av F.Scott Fitzgerald, eftersom språker är så fint. Och sen dess har låten A little party never killed nobody, gått på repeat hemma hos mig. 
 
 
 
 
 
En annan himla fin film är, Känn ingen sorg. Som jag har längtat efter att se den! Soundtracket är såklart bäst, eftersom det är från bäste Håkan. Men filmen var så mycket bättre än jag trodde. Jag både skrattade, grät, rös och höll händerna för ansiktet. Se den! (även ni som inte är Håkan-fans)
 
 
 
 

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Älskade London,
 
Jag vet att vi båda var med på det. Att vi var överrens om att vi skulle vara ifrån varandra ett tag. Men jag ska vara ärlig, jag saknar dig redan. Jag har flyttat, och försöker underhålla mig så gott jag kan, men i tanken är jag hos dig. Två år är en lång tid, och inget man kommer över bara sådär.
 
Jag vet att vi inte kom så bra överrens i början. Det var kanske inte kärlek vi första ögonkastet, men jag gillade det jag såg, och jag visste att vi skulle komma bra överrens tillslut. Jag kom bara tillfälligt, och när alla andra flyttade vidare, och tyckte att jag skulle göra lika dant, då hade jag redan fallit för dig, och jag visste att jag inte kunde vara utan dig. Vi har haft våra med och motgångar, men det har väll alla? Jag vet att vi kom ifrån varandra ett tag i vintras, och jag vet att det var mitt fel. Men jag vill att du ska veta att jag har haft den bästa sommaren i mitt liv, tack vare dig.
 
Du har varit vid min sida i alla upp och nedgångar, och du har format mig till den jag är idag. Jag vet vem jag är när jag är med dig. När jag går med dig går jag inte isär. Jag har blivit tjejen som tar picadilly line in till stan, som kallas Blondie, och som är jäkligt bra på att göra kaffe. Hon som alltid vill dansa, och som inte bryr sig om vad andra tänker om henne. Hon som gör misstag, men ser ganska lätt på livet, så hon rycker på axlarna och går vidare. Hon är Ikea, Abba och Zlatan, men hon kan säga skål på 10 olika språk, och svär mest på polska och italienska. Hon har blivit tjejen som är svag för italienare och bakgator i Islington.
 
Men jag vet inte vem jag är utan dig.
 
 
Men jag vet att vi snart kommer att ses igen, vår kärlekssaga har bara börjat.
 
Din Ellen
 
___________________________________________________________________________________
 
 
For my non-Swedish-readers. My English isnt perfect, but I Think you get what I mean  :)
 
 Dear London,
 
I know we both agreed. That we decided that we should take some time apart. But truth is, I miss you. I've moved now, and I'm trying to keep myself busy, but you're Always on my mind. Two years is a long time, and nothing you get over just like that.
 
I know we didn't get on very well in the beginning. It wasn't love at first sight. But I liked what I saw, and I know we would get along in the end. I only came temporary, and when everyone moved away, and told me to the same, then I was already in love with you. We've had our ups and downs, but who doesn't? And I know we had a tough time this winter and it was because of me. But I want you to know that I had the best summer of my Life, thaks to you.
 
You've been by my side all the time, and you really change me. I know who I am when I'm with you. I've become the girl who take picadilly line to Town, who they call "Blondie", and who's doing damn good coffee. She'd the one who Always wants to dance, and who doesn't care what other Think of her. She' s making misstakes, but she's taking quite easy on Life, and shrug it off and move on. She's Ikea, Abba and Zlatan, but she knows how to say Cheers in 10 different languages, and swear mostly in polish and italian. She's the girl who got a thing for italians and the Backstreets in Islington.
 
But I don't know who I am without you .
 
 
But I know we will see each othe soon, or lovestory has just begun.
x Your Ellen
 

привет как дела

I söndags innan jag skulle packa det sista, så träffade jag Anastasia för en sista kaffe. Timmarna rann iväg, medan vi disskuterade framtid, och det förflutna, plugg, rysslands historia, vänskap, mammor, pojkar och annat fint. Vi blev hungriga och promenerade en bit för att sen gå all in, och äta en sista english breakfast. Mätta, och belåtna efter att ha löst alla världsproblem, sa vi Hejdå, och jag tog bussen hem. Sa Hejdå till min lilla nepaleiska familj, och åkte sen för att spendera natten på ett golv på Gatwick.


 
 
I met Anastasia on my last day, for a last coffee together. The hours ran away while we were talking about the future and the past, studies, Russia, mothers, boys and other good things. We went to have english breakfast, and then we said goodbye, and I took the buss home, said goodbye to my napalese family and then I took the train to spend the night on the floor at Gatwick... :) 
 

A little party never killed nobody

Så kom den tillslut, min sista helg i London (för den här gången). Avskedsturnén fortsatte, och jag samlade ihop mina absoluta favoritmänniskor, för att dansa. 
 
 

Mr Fiorotto var där


Och Anastasia. Hon är undantaget som gör regeln, om ryssars jävlighet.


Mariusz firade att jag äntligen skulle åka


Vi pratade italienska


Dessa stiliga herrar kom också för att säga Hejdå

Magda kom också förbi för att fira
 
Ni är det bästa jag vet! ♥
 
Sen gav vi oss ut i natten, och dansade som om det inte fanns någon morgondag. (Försökte väldigt mycket förtränga att det fanns en morgondag) Underbara ni!
 
 
Pictures from my leavingparty. You're my favorite things in the world. Love you to bits ♥
 
 

Swanlake - Reloaded

 
Igår gick jag, Alex och hans mamma för att se Fredrik Rydman's version av svansjön. Jag såg afficherna i tunnelbanan för ett tag sen och tyckte att det såg intresant ut, sen visade det sig att koregrafen är "Benke" från Bounce, som jag älskar, och har sett de flesta av deras föreställningar i Sverige. Då var jag självklart tvungen att köpa biljetter direkt :) 
 
Jag får tacka min gamla balettlärare för att jag faktikst vet vad den handlar om, och även fast det var väldigt långt bort från balett, så kände jag igen musiken och delar av danserna som han hade tagit och gjort om till break/street/modernt. Så himla bra! Jag sitter som vanligt och studsar i stolen och bestämmer mig för att anmäla mig till alla danskurser dagen efter :) 
 
 
 
Went to see Swanlake Reloaded yesterday, with my favourite swedish dancer as coreographer, Fredrik "Benke" Rydman. And it was awesomeeeeee! Want to dance nownownow! :D 

I'm leaving on Monday morning

 
Den stora avskedsturnén fortsätter. Har spenderat så mycket tid jag kan med de jag älskar mest, och försökt att inte gråta allt för mycket. Gjorde mitt sista pass på Leto igår (för den här gången) Vanligt Leto-drama till sista timmen, och de gav mig ett 11timmars pass för att krama ut det sista av mig. Trots att jag bokstavligt talat dansade igenom de sista timmarna, så var det svårt att hålla tårarna borta när jag gick ut genom dörren för sista gången. Så otroligt mycket hat-kärlek för det företaget, dess ägare och anställda. 
 
Idag har turnén sina stopp först hos Elia, och nu Javier. Senare ikväll ska jag se en dansföreställning av min favorit "Benke" från svenska dansgruppen Bounce, tillsammans med Alex och hans mamma. 
 
Och nån stans där emellan ska jag hinna packa också. Men nu är det inte långt kvar, snart ses vi! 
 
 
 
Have you heard the news today
im leaving town
the time is now
im heading out
 
my heart is gonna bleed
but im leaving either way
 
my darling baby
this is a warning
said that im leaving
on monday morning
 

Ed Sheeran knows what I'm talking about

The city never sleeps,
I hear the people walk by when it's late,
Sirens beat through my window cill,
I can't close my eyes,
Don't control what I'm into.

London calls me a stranger,
A traveller
This is now my home, my home.
What I do isn't upto you,
And if the city never sleeps then that makes two.

And my lungs hurt,
And my ears bled,
With the sounds of the city life,
Echoed in my head,
Do I need this, To keep me alive?
The traffic stops and starts but I,
Need to move alone.


Känns lite bekant?


"Fru: (Uppgivet) Det är inget system, Fredrik!

Jag: (Upprört) Det är det visst!

Fru: (Pekar in i kylen) Allt är ju bara KAOS!

Jag: (Pekar också in i kylen) Det är ju precis det det INTE är!

Fru: (Masserar tinningarna) Vi kan inte på allvar fortfarande ha den här diskussionen efter sex års relation…

Jag: (Pekar ytterst pedagogiskt på kylskåpshyllorna) Det. Är. Ett. System!

Fru: Det är inget system! Ett system är att man åker till affären och handlar och kommer hem och packar upp påsarna och ställer allting där man vet att man kan HITTA det! Inte att man bara kastar in allting huller om buller i kylskåpet och slänger igen dörren!

Jag: (Djupt andetag) Sluta säg att jag inte har ett system!

Fru: (Också ganska djupt andetag) Det har du ju inte!

Jag: (Inte lika djupt andetag) Har jag ju!

Fru: (Inget andetag alls) ”De goda grejerna längst fram” är inget SYSTEM!

Jag: DET ÄR FÖR FAN DET ENDA RIMLIGA SYSTEMET!!!

(Repetera från toppen)"


7 Dagar, 20 timmar 
 
Mina senaste dagar i mimiatyrbilder
 
Avskedsfest för Federica ~ Öl på en takterass i Dalston ~ Personalfest med de bästa ~ Nedräkning till Sverige ~ "Smörgåsbord" på Lisa's ~ Utsikt över London
 
 
Det är nu endast en vecka kvar tills jag står på stationen i Kalmar. Snart är den slut, "Den bästa sommaren nååånsiiiiiiin", som Alba skulle ha sagt. Har fått en släng av magkatarr, kan inte sova om nätterna, och börjar då och då grina okontrolerat på jobbet. Man kan säga att min kropp bekräftar ångesten jag har över att lämna London. Minst sagt. Anna spenderar dagarna med att peppa mig om hur fantastisk studenttiden är och hur ofta vi kommer hälsa på varandra, och ändå så somnar jag inte fören precis innan klockan ringer. Men det blir nog bra tillslut ändå ♥
 
 
Some pictures from the last days on my instagram. 
Just one week to go, then it's over, "The best summer evvaaaaaaaaah", as Alba would say ;) Can't sleep, having a stomachache all the time, and I randomly start to cry every now and then. Yes, it's my body telling me not to leave. But I'm sure it's going to be fine in the end. 
 

Back to Reading

 
Den stora avskedsturnén har börjat. Första stoppet, där allting började, Reading. Anledningen till att jag är här, och att mitt gap-year blev till tre. Men Hey, det är också okej. Så mycket minnen. Och så små vi var? Så unga och oerfarna ;) Sa Hejdå till min älskade Mie, en av mina äldsta vänner. Vi har varit på många äventyr tillsammans, och löst alla våra problem med vå skandinaviska charm. Tack för allt ♥
 
 
The Big Good-bye-tour has officially startet. First stop, back where it all startet, Reading. The reason I'm here in the first place and man, we have a lot of memories together. Said goodbye to my lovely Mie. Nothing can beat our scandinavian charm ;) Thanks for everything babe
 
 

Hampstead HeathVi tog oss ut till ett av Londons grönare områden, Hampstead. Och för en dag låtasades vi att vi var nån helt annan stans än i en storstad. Vi bestämde alla att det är här vi en gång ska bo. 
 

RSS 2.0