Uppdatering och avslöjanden


Hej Älskade,
 
Hoppas ni har det bra. Sen vi hördes senast har jag bl.a. hunnit med att upptäcka att de har börjat sälja julsaker redan, dansat fötterna trötta i Camden, ätit pankakor till frukost, och klarat av "det stora cocktail-testet" på jobbet.
 
Jag har också hittat nytt boende, och flyttar snart in på min sjunde adress i England. Tröttnade på av vara utan värme, fungerande toa, dusch, internet, glödlampor, tvättmaskin, frys osv osv. Plus att de sparkade ut min bästa vän utan anledning. Jag vet att ni är några där hemma som har haft åsikter om det hela, och jag har lyssnat och tagit till mig, och sen gjort precis som jag velat. Lyssnat till hjärtat mer än huvet. Tur att det är mitt liv, och inte erat :) [Ge mig tips och goda råd så jag kan göra precis tvärt om-Lars Winnerbäck]
 

Förhoppninsvis blir det min sista adress i UK (för den här gången). Jag planerar att komma hem i mitten av December, och stanna över jul. Sen blir det antagligen Sydafrika ett par veckor. Och sen ska jag bara komma på vad jag ska göra med de övriga 11 månaderna 2013.
 
Så nu vet ni lite mer :)
Ta hand om varandra, Kramar

Kändistränad


Ikväll, mina älskade, antar jag att ni alla kommer titta på Skavlan? (Ryktet säger att det sänds i Sverige ikväll?) Om ni inte skördefestar förstås (För fågeln viskade även att det pågår?) Då tycker jag att ni ska titta lite extra efter en blond kaluffs i rödrutig skjorta i publiken. Och så kan ni ju lägga märke till koppen om Alicia Keys dricker ur.

FÖR DEN ÄR NU MIIIIIIIN!

 
Nej, jag snodde den inte. Tror det eller ej, men efter inspelningen skulle Skavlan välja ut sina fyra favoriter ur publiken, som skulle få gästernas koppar. Vad kan jag säga? Inget charmar som en Öländsk bonnaunge. 
 
Jag har alltså varit på tv-inspelningen av Skavlan, på BBC i London. Fick gratisbiljett av "Londonsvenskar". Tack! Har sett världens bästa kvinnliga boxare, och den där supersöta svenska fotbollsspelaren vad-han-nu-heter, Stått centimeter från Mr Skavlan himself. Och sett Alicia Keys live! Känndes som en privat konsert i sitt vardagsrum, när hon var ca 20 m bort, och sjöng bara för oss, kanske 100 pers? Man måste älska London. 
 
 
 

Min nya livskamrat

 
Har länge gått och funderat på att köpa mig en riktig skinnryggsäck. Tycker de är så fina. (Har i smyg sneglat lite avundsjukt på mammas) Ännu mer lockande blev det nu, när jag blivit med cykel. Hittade en riktigt fin på Brick Lane. Egentligen lite för dyr för en kaffe-lön. Men å andra sidan tänkte jag att den ska få hänga med mig livet ut. Mycket nöjd tjej här borta :)

Brick Lane

 
Igår begav vi oss till Brick Lane, som är en gata/område med marknad på söndagar och massa second hand butiker och små cafeér. Vi reparerade cykel, köpte cykellås, och strosade runt så länge vi kunde innan vi blev genomblöta. Sökte skydd för regnat inne på cafeét "Fika", och åt svensk frukost :) 
 
Nu när min väns cykel äntligen var fixad, var vi ju självklart tvugna att ge oss ut på provtur. Dumma som vi är bestämde vi oss för att ignorera regnet, och kom hem ett par timmar senare, genomfrusna och blöta utan känsel från midjan och nedåt. Tog ytterligare ett par timmar och många koppar té innan vi tinat upp igen. Bor man i London så gör man... 

Tre bilder på:

 
Jobbet. Har nu börjat avancera med min latteart. Och kan göra drinkar på 60 sek
Föda. Hittade tillslut sill som smakar som hemma. Vi firade min väns nya jobb med rosa bubbel. Och när inget annat hjälper, då är det choklad som gäller


 
Stratford. Kilometerlång kö hela natten, för att bli först med iPhone5. (Jag var inte en av dem). Och ett litet gäng indianer som spelar och dansar mitt i centrala London


 
Träning. Hänger på utegymmet så fort jag får tid, i min färggladaste outfit. Impossible is nothing.


 
London. Älskade utsikten från buss 25. Min nya kärlek. Och streetart i Brick LaneLife is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving ~ Albert Einstein


From weheartit


 
Idag, söndagen den sextonde september tvåtusentolv, börjar det på riktigt. Idag, har jag köpt en cykel! Min aldeles egna (antagligen tidigare stulna) cykel.  Länge sen jag var så lycklig. Skulle ha gjort det för länge, länge sedan. Hade nästan glömt bort hur fri man känner sig. Inga mer bussar och underground. Kan åka vart jag vill, när jag vill. Om 16,6 dagar har den betalat av sig själv, med de bussbiljetter jag inte längre behöver lägga pengar på. En investering för min hälsa, tid och ekonomi :) 
 
Nu är det ju bara det att det är lite skillnad på att cykla i centrala London, och på landsvägarna hemma på Öland. Det gick väääldigt långsamt och försiktigt på jungfrufärden. Var lagom nervös. Plus att min mor inte visste om att jag var ute o vinglade på en cykel för första gången i London, så jag var lite nervös åt henne med.  Det första jag ska införskaffa är en hjälm, helt klart. Och programera in i min hjärna att det inte är någon fotbroms. Men jag klarade det! :) Mot oändligheten och vidare! 

September, de senaste åren av mitt liv:


Början av September 2010


Jag målade väggar som bara den. Allt som kom i min väg. Lite för att det behövdes, men mest för att jag var så väldigt uttråkad. Men mest kollade jag telefonen hela tiden. Väntade på att en familj skulle ringa, och att jag kunde börja mitt nya liv i England. Jag var så nervös. Men så en dag ringe de, och nästa så hade jag bokat en flygbiljett, och jag var på väg. Mot det okända


Början av September 2011


Ännu en gång arbetslös och rastlös, och väntade på ett samtal som skulle ge mig ett jobb. Telefonen ringde, och jag blev en del av The Tinderbox Family. Mitt första "riktiga" jobb i England. Jag hade flyttat till London, och ett nytt äventyr hade börjat. 


Början av September 2012


Jag bor fortfarande i London, och gör fortfarande kaffe för att betala hyran. Men annars är det inte så mycket som är sig likt. Så mycket som har hänt under dessa två åren, som har format mig till den jag är idag. Jag har växt så mycket och lärt känna mig själv, och jag vet nu, att jag klarar för fasen vad som helst! Jag är glad att jag gjort vad jag gjort, och att det blev som det blev. Nu är det nya äventyr som väntar, och det ska bli spännande att se var jag är i början på september 2013!
 

.


BodycakesHör på dettta: Igår kokades det kroppkakor i vårat hus. Och det var inte jag. Eller någon annan svenska heller för den delen. Blev så jäkla förvånad. Kom hem och i köket står två personer (tror de är från Östeuropa nån stans....) och lägger fläsk i en liten grå klump och rullar ihop den till en boll och lägger i grytan. Har jag blivit lurad hela livet att detta var något Öländskt och unikt i Sverige? Har mycket efterforskning att göra. 

 
Men själv åt jag italienskt som vanligt, och såg på Ice age, och vaknade upp dagen efter utan att behöva gå till jobbet. Så jag har det ganska bra. 
.

 

Little Venice 

Tack o lov för att det är fyra år till nästa OS, och att det är på andra sidan jorden

Tumblr_m7z7hzftdk1r113f8o1_500_large
 
Dagen började finfint med att min plattång gick sönder, jag hade sån träningsvärk att jag knappt kom ner för trappan, och när jag öppnat cafeet, är det ingen annan som behagar dyka upp, och det visar det sig att alla försovit sig/blivit sjuka/stängt av telefonen samma dag. 
 
Så ja, det började bra, men sen gick det bara utför. Chefen har åkt på semester och lämnat mig ensam ansvarig. Kaffemaskinen la av två gånger, ismaskinen funkar inte, vi har inte fått alla leveranser, inga rena glas osv osv osv. Vet inte hur många kunder som velat slå ner mig idag.. :) Jag kommer dö ung på grund av detta ställe.  Är så otroligtsuperjättemega glad att det är avslutningscermonin av paralympics ikväll. Nu ska jag sluta klaga och sova istället. 
 
Hoppas ni har det bra! Kramar

Måndagskväll

 
God afton!
 
Hemma och nedslagen i sängen efter jobbet. 8-timmars pass med lunchrast, känns så jäkla lyxigt! Spenderade större delen av dagen med att springa till "Ica". Mjölk, is, mjölk, juice osv. Börjar bli bundis med dem där. Och väldigt vältränad. 
 
Nu ska jag spendera lite tid med min bok och en cocktail på burk. Fantastisk uppfinning. Har ni sånna nymodigheter i norden än? Har jag tur kommer även italienaren bjuda på middag. Hörde att "Pasta med bassilika" stod på menyn. "Och vad får vi för protein och vitaminer till?" Men han såg bara frågande ut. För ett ögonblick glömde jag bort att han var just italienare och att endast pasta anses som en vettig måltid. Men jag är ju inte den som är den. Någon som lagar middag till mig, säger jag inte nej till. 
 
Hoppas ni har det bra, Kramar

What else are sundays for?
Igår ~ Idag
 
 
Godkväll!
 
Idag kan ha varit min mest oeffektiva dag ....någonsinn? Sov till framåt två, och har sen dess endast tömt tvättmaskinen och tagit emot pizzan som levererades till dörren. Oh Yes. Får nästan lite dåligt samvete. Men bara nästan. Kan behöva en sånhär dag, nu när en 60 timmars arbetsvecka väntar :) 
 
Har också fått goda nyheter från Sverige, Grattis Mattias och Zana som blev föräldrar inatt! Välkommen till det Olssonska släktet, lille vän :) 

. 
 

Att jobba under OS..

Oh. My. God.
 
Och de sa att paralympics inte skulle bli så stressig? Jag vet inte om jag kommer gå av på mitten eller gå in i väggen först. Och Inte hjälper det att mina hormoner är helt felplacerade, som vanligt. Slutade med att jag började gråta framför chefen. Som såg ut som att han skulle börja gråta han med. 
 
Förlåt mor o far, men ikväll är det bara vin som hjälper. Jävligt mycket vin. Och Heather och ett par dansskor. 
 
 
 
Vi ses i dimman. 

RSS 2.0