People cry, not because they're weak. It's because they've been strong for too long.

 
Mar inte sa himla bra av olika (en enda) anledningar. Aterkommer nar det bli battre. For det gar over har jag hort.
 
Och lillebror kommer ju snart hit. Vad mer kan man onska?
Precis.
 

 
 
 
 

SydAfrika!

 
JAG HAR BOKAT MIN BILJETT TILL SYDAFRIKA! :D 
 
 
 
Och en returbiljett hem också, oroa er inte. Flyger den 26:e December. Lagom rund o go efter all julmat, hunnit gå på julottan osv. Kommer hem tre veckor senare (Förhoppningsvis, hehe)
 
Min vän Heather ska visa mig "sitt" Afrika. Vi ska gå på festival över nyår, och hälsa på hela hennes familj. Sen ska vi ut på roadtrip, se The Big Five, The Flat Mountains, och mycket mycket mer. Så himla glad! 
 
Så glad att jag träffat Heather och får den här möjligheten. Utan henne hade jag nog aldrig åkt dit. Plus att nu kommer jag få se så mycket mer än vad jag hade gjort om jag åkt dit med nån som inte är där ifrån. Ska få se alla hennes smultronställen ;)

Fick komentaren "Amen, det är ju inte riktiga Afrika". Och om man med "riktiga Afrika" menar svält och fattigdom, så är det väll sant till en viss del. Men det råkar ju fortfarande vara en del av världsdelen Afrika, även om många av dem är vita, och lever som vi gör. I alla fall i Kapstaden.  Men visst finns det små, fattiga byar där med, även om det inte är endast för att se dem som jag åker dit. 
 
Också väldigt stolt att jag lyckats spara ihop pengar till flygbiljetten, som inte är så väldigt billig. Trots att jag betalar svinmycket i hyra, och tjänar minimumlön. Utan att för den delen låsa in mig i rummet dygnet runt. 
 
Åååååhh, So excited! :D 
 Tidernas fulaste stolsdynor har kommit till L'eto Caffe

 
Detta, tillsammans med guldtak, IKEA-stolar, handritade blommor, vitt golv (vem har VITT golv i ett cafe?!), skinnsoffa, prickiga plastbrickor, marmorskivor osv. ger ett mycket ...rörigt intryck. Skulle vilja ha ett snack med personen som designade stället. (Troligtvis ägaren själv..)

Nedräkningen har börjat

 Efter sådär ett år av tjat, kommer de nu allihopa, på slutspurten. De insåg väll att det gäller att passa på innan det är försent. Om bara 20 dagar landar lillebror på Heathrow, och precis en månad senare kommer kusinerna. Och där efter någon gång ska även ett par före detta au pairer komma över :) Åh, är så glad! Dagens outfit


Hjälm ~ Pannband ~ Regnjacka ~ Reflexväst
 

Eller ja, dagens outfit är det ju inte. Idag ligger jag nerbäddad med pappas flanellskjorta, och snorar hela dagen. Men de flesta andra dagar är jag klädd såhär moderiktigt. Plus en cykel som skramlar och gnisslar så jag hörs på en kilometers avstånd. Så nu behöver ni inte oroa er, jag hörs och syns och håller mig varm och torr. Och har extra ombyte med mig, för de dagar då de regnar obarmhärtigt mycket. 
 
Vägen till jobbet tar ungefär ett halvt P1's sommarprat, och har hyffsad väg. Det finns buss/cykel bana, men det hjälper väll sådär. Billister bryr sig förvånartsvärt lite om min existens. Men än så länge klarar jag mig bra :) 
 

Tycker-så-väldigt-synd-om-mig-själv
Vaknade med taggtråd i halsen, och cykeln fick stanna hemma. 
 
Till frukost hade jag english breakfast tea, varm choklad, ingefärs-te, espeditox, och en shot vodka. Inget konstigt alls. Min chef lurade i mig att vodka blandat med svartpeppar, är ett ryskt husmorsknep mot förkylning. Men måste nog säga att jag föredrar vitlök och whiskey. Kanska nån kan skicka över lite bäska droppar också? 
 
Somnade direkt när jag kom hem från jobbet. Vaknade, och ringde och sjukanmälde mig för imorgon.. Och får så otroligt dåligt samvete? Men jag har ju haft ca en sjukdag det senaste året, och jag tror (tror!) att de ska klara sig utan mig en dag. 
 
Så imorgon tänkte jag mest ligga och tycka synd om mig själv, och ev. läsa lite i min bok. Vi får se hur det blir med det. Hoppas ni mår bättre! Kramar

Gör ett nytt försök en annan dag

Skrev just ett jättelång inlägg på mobilen. Och när jag skulle kopiera allt "för att vara på den säkra sidan", lyckades jag radera allt istället.....

Nåväl. Skulle bara säga att det är kallt och regnigt, att vi har absolut ingenting att göra på jobbet. Och att det är livsfarligt att cykla i denna stad. Men jag klarar mig ganska bra.

Ha det bra! Kramar


Födelsedags-helgNågra bilder från min Instagram, för er som inte har smartphones ;) 
 
 
Åkte tillbaka till min brottsplats, Reading, i helgen. Kunde inte tänka mig ett bättre födelsedagsfirande än med mina tjejer, på en plats som inte kan komma så mycket närmre "hemma", här i England. Tjejsnack, whiskey och dans tills fötterna var ömma. Och lite mer dans efter det. 
 
Tog tåget tillbaka till London, och blev påmind om hur otroligt fin den engelska landsbygden är på hösten. Streatley, i oktober är bland det bästa jag vet. Näst efter Ahlgrens bilar till middag, min nya frisyr, latte-art, handskrivert kort från lillebror (halft på engelska!) och personlig kaffemugg till "Ellen".
 
 

Tjugoen jäkla år

 
Tycker det är så himla fint att fylla år! Tror jag ska göra som Findus, och göra det fyra gånger om året. Känner mig så uppskattad, älskad och ihågkommen. Kan behövas i det Septemberregniga London, med ångest a lá Winnerbäck och för mycket tankar i huvudet.

Till och med de där personerna man träffade ett par gånger för tre år sedan, skickar en hälsning.
(Hade de vetat att det var min födelsedag utan facebook?) 
Tror inte de är en av dem vars "Olsson-sida" i adressboken är full, för att jag flyttar så himla mycket. Tyckte det var så fint när jag hörde det. Ett tecken på omtanke, och nån som bryr sig. Att det är några där hemma som för hand, skriver ner alla nya adresser jag skickar till dem. Det värmer ett vykorts-älskande-hjärta. 
 
Tack för alla handskrivna vykort, Ahlgrens bilar, svenska pengar, Ölandsblad, sms, insättningar på mitt bankkonto, armband, foton på mig som 7-åring och krossade kinderägg. Började nästan gråta. (Eller, vem försöker jag lura? Det är klart jag började gråta)
 
Ni är bäst, och jag älskar er!
Lovar att komma hem snart ♥

Testar


Se dig om, det är här du bor. Där hänger jackan, där står dina skor. Vilka öden förde skorna hit. Nu är liten stor. Nu är himlen vit [Lars Winnerbäck]


.


RSS 2.0