Anledning till att bo i Hörlösa #274


"In Marylebone Road on 28 July, one of the hottest days of the year, NOx levels rose to 1,912 microgrammes per cubic metre, the equivalent of motorists and pedestrians breathing in four cigarettes a minute."

Fyra cigaretter i minuten. Men det är ett extremfall. En vanlig dag i London röker man ca 15 cigaretter. Inte farligt alls.. Jag undrar då hur en rökande londonbo's lungor ser ut.

Jag funderar speciellt på detta när jag är ute på en joggingrunda. Jag brukar undvika att springa längst med vägen, för då blir det ännu mer uppenbart. Känner att jag andas in mer avgaser än syre, och undar om joggingrundorna egentligen får mina lungor att må bättre, och inte tvärtom. Lurar mig själv genom att springa i parken. Känns lite bättre. Men parken börjar bli för liten nu, så jag måste springa runt den två varv innan jag blir trött.

Även om jag försöker inbilla mig att det är mycket bättre luft bakom några träd, 10m från motorvägen i Arnos Grove, så är det väll inte riktigt så. Men den riktiga boven är att jag är inne i centrala London varje dag. Andas och håller på, helt utan att tänka mig för. Jäkla tix jag har..

Sånna problem har man helt klart inte i Hörlösa

 


Tilhör de högra lungorna en joggare i London eller en rökare i Hörlösa? Ingen vet

 


Sneak a peek

Levde lyxliv på någon annan pappas pengar, för en helg. Vem skulle säga nej till det?
Vi badade i bubblor, drack bubblor, hade bubblor i magen.
Men bäst av allt är ju alltid hotellfrukosten. Guds gåva till de bortskämda.


Pappa du slarvade väll inte när du läste Barometern idag?


Kaffekaffekaffe
Nämde duktig-flicka-syndromet. Det kan ju visa sig även på jobbet. Och då är det extra härligt om chefen observerar det, och bestämmer sig för att dra nytta av det. Lycklig tjej!


Det är inte lätt när det är svårt


Sms-konversation med Casey

Casey: Vad gör du?
Jag: Pratar med bror på Skype
C: Säg, vard soredoo, från mig
J: Va?
C: Voo sorooo?
J: Du menar, Vad sa du?


"Vad sa du" är en av Caseys favoritmeningar på svenska. Speciellt när man pratar snabbt, och han snappar alltid upp "Vasaru". Det är ju inte så lätt att stava nått på ett främande språk, som man aldrig har sett skrivet. Men med lite fantasi så :)  

Vi har röda dagar framför ossVisade sig att min Max var ett hemligt Kalmar FF fan. Det var väll det jag visste. Vi har alla en plats för de rödvita hjältarna inom oss.


För övrig börjar jag ångra att jag körde dubbelt pass på gymmet. Tror aldrig jag har haft sån galen träningsvärk. Ser ut som att jag har kissat på mig när jag går. Tappar jag något på marken, låter jag det ligga. Lite på den nivån. Men det är väl bara att bita ihop. Vi vet ju att det är ett tecka på att jag har jobbat bra, och att det släpper snart.

Börjar bli lite trött på alla sena arbetspass i rad nu. Inte så kul nu när Max är på semester, Andres jobbar tillfälligt på ett annat Tinderbox och Kacper har slutat..
Men på fredag ska jag träffa Mie, och på lördag är jag ledig. Så vi tänker på det istället :)

Kram på er!


Svengelska
Kom på mig själv med att tänka "Jag fortsätter en annan timme".
Menade en timme till. Men översatte från engelskans "another hour".

Är det ett tecken på att det är dags att komma hem?

Jag tror det

Happy Valentines Day

 Glad Alla Hjärtans Dag!

Har varit på gymmet två gånger idag. Vad ska man annars göra på sin lediga dag? Först på en gruppträning som de skryter jättemycket med, "Get fit with Mel-B" (Från Spice Girls). Hade verkligen ingenting med Mel B att göra, vilket var en liten besvikelse. Men det var ett bra pass, och jag har kommit på att gruppträning är optimalt för mig som lider av duktig-flicka-syndromet, och aldrig kan vara sämre än någon annan. Optimalt nör det handlar om min egen fysiska hälsa.

Efter det träffade jag min personliga tränare (hur proffsigt låter inte det?) för första gången. Kommer inte bli någon långvarig relation, bara ett par träffar som jag fick gratis när jag blev medlem. Spansk kille med sämre engelska än mig. Väldigt kunnig, men inget jag fick ut särskillt mycket av. Känner mig skitlöjlig när jag står där och gör fåniga rörelser med en-kilos-hantlarna han gett mig. Men, men. Erfarenheter gott folk!

Hade sen Valentines-date med Casey, på samma resturang där vi hade våran första middag tillsammans. Tyvär jobbar han inatt, så nu ligger jag här ensam, längtar hem en smula och funderar på om jag ska se på melodifestivalen på svt play.

Hoppas ni har haft en bra dag!
Älskar er! ♥


Fotboll är sååå 2011

University of Oxford students play Quidditch

Här i England spelar vi Quidditch på skolorna, i äkta Harry Potter anda.
The Guardian har skrivit om det här.
Vad pysslar ni med i Sverige?


En till sak på min lista

Hittade till slut det jättebibliotek jag letade efter. British library och London library är en jäkla skillnad. Det vet vi nu. Men det blev nästan lite för mycket för att bli bra. De stod vakter i dörren som kollade ens väska när man kom in, och man var tvungen att köpa ett speciellt medlemskort för att ens komma in till böckerna.. Men det fanns ändå tre våningar där man som turist fick röra sig fritt. Men jag var ändå lite besviken. Jag som ville blädra i tidningar, titta på alla omslagen, känna kännslan.


Söndag kvällNy vecka igen. (På Tinderbox börjar veckan med söndag. Inte alls förvirrande) Den här veckan stänger jag varje dag! (förutom min lediga tisdag) Vilket får mig att vilja fälla en tår. Ogillar att komma hem midnatt varje dag. Det betyder att jag inte kommer se Casey över huvud taget. Och ingen dans för mig på gymmet :(

Har blivit medlem på Fitness First. Det billigaste gymmet här omkring, men ändå typ dubbelt så dyrt som hemma.. Had nu tänkt gå på alla de roliga gruppträningarna de har på kvällarna, men det får väll bli en annan vecka. (Kanske kan jag be chefen anpassa mitt jobbschema efter gymmet? :P) Men det gör att jag provar de passen på morgonen jag annars inte skulle gå på, så det är väll bra i och för sig. Kan behöva bli lite body balance'ad. Tror det är bra för mig.


"Avundsjuka är konsten att räkna andras glädjeämnen i stället för sina egna"

Utsikt från Jonna Jintons fönster


Utskikts från Elin Olssons fönsterMen ja ä int bitter


Friday everyday


Har varirit lite halvdålig uppdatering här. Men Casey och jag har varit upptagna med att se på nya säsongen av Gossip Girl. Jag har börjat på nytt gym. Och internet funkar knappt. Ni vet hur det är.

Igår hade vi båda en ledig dag, så vi passade på att promenera runt i London,
och pricka av lite saker på min lista.
 Lite shopping, fika, Household cavalry museum, vaktbytet, middag på T.G.I Friday med största drinken nånsin.
Hade planerat att pricka av Photographers gallery från min lista, men det var under renovering, och att bara stå utanför och titta på byggnaden, kändes lite som fusk.

Nu ska jag gå på Body Balance (<-MAMMA! Titta!) och sen har jag sena passet på jobbet. En lördag. Så be en bön för mig tack. Vi hörs! 


Klarar inte snön nu när jag bor i England..
Nu har även England fått snö! Redan i lördags rättare sagt.
Vilket jag blev väl medveten om, samtidigt som jag insåg att mina stövlar inte klararde snön.

Vi var ute och skulle fira Max's födelsedag. Jag och en massa australienare, som lyckligt sprang runt o lekte i snön. Samtidigt som jag fick in mer och mer iskallt vatten i mina stövlar. Efter ett par timmars promenerande var de lagom frusna. Eller ja, då kände jag dem knappt längre. Kom hem lagom när det började ljusna, Tinderbox var på väg att öppna och pappa var i full gång att mjölka korna.

Alla har vi lite olika dygnsrytm.


Sakta Vi Går Genom Stan


Gammalt Möter Nytt


Ett litet vidvinkelobjektiv


My one and only sparkdräktLedig två dagar i rad. En lyx man inte är van vid. Men måste nog erkänna att mesta delen av tiden har spenderats i min onepice. Sen den hittade tillbaka hit efter en extra tripp från flygplatsen, har jag i princip flyttat in i den ♥

Igår städade jag lite i lägenheten, joggade en runda, lagade mat och sen träffade jag mina Tinderboxpojkar på pubben. Mycket trevligt. Sen kväll blev tidig morgon, och jag lyckades till och med hitta en nattbuss som gick åt rätt håll. (hade sällskap hela tiden, och kunde gå av precis utan för dörren. Så oroa er inte i efterhand) Lite välbehövlig sovmorgon, och nu ska jag straxt in och möta Casey när han slutar jobbet, så får vi se vad London har att erbjuda i eftermiddag.

Kram på er 


RSS 2.0