The Irish countryside

Idag tog vi bussen till en nationalpark (Mamma, jag gissar att ni inte har sa manga Irlandska nationalparker pa er lista? Avundsjuk? ;)) en bit utanfor Dublin. Det var saaaaaaaaaaaaa fint dar!
Det regnade pa vagen upp, men var uppehall nar vi kom fram. Vi kopte en karta med olika vandringsleder, och valde en med medel-svarighetsgrad. Det var uppfor o nerfor, genom skog o langst med  en liten back (flod, a?) Riktigt vackert! Har tagit typ 23648236 bilder. Kan inte vanta tills jag far visa er!
Halvvags hade vi picknick i det grona, innan vi fortsatte, men da tag vi sallskap av vara parraplyer en bit. Eftersom det fortfarande ar UK, sa vaxlar varldet fortare an fort. Sol, regn, moln, dugg, varmt, regn, blasigt, kallt, sol. Men vi klarade oss undan med inte allt for mycket regn. Och vi hann med en andra vandringsled ocksa, och sag vattenfallet som rann ner langs med vandringslederna.
Efter flera timmars vandrande, tajmade vi bussen perfet och var glada over att fa vila fotterna ett tag. Vi inforskaffade lite mat for magen, lagade det pa hostelet, och har nu lite prata-med-pojkvan-tid, innan vi gar ut for varan sista kvall i Dublin!
Ha det bra, sa hors vi snart igen!
Xoxo

Live from Dublin

Men kolla! Hostelet (ehe? later fint pa svenska..) har datorer man far anvanda gratis! (men utan svenska bokstaver pa tangentbordet. jakla skitland!) Sa nu kan alla oroliga foraldrar sluta oroa sig (om de nu laser har over huvud taget, nu nar de vet att jag ar i Dublin tills pa tisdag) Men iaf, jag lever och mar bra. Och som en bonus far ni en blogguppdatering helt ovantat! Ibland ar livet allt bra, right?

I lordags smet jag hemmifran ganska tidigt, spenderade lite tid i bracknell, innan jag tog taget och motte Melissa. Tag, check in, sakerhetskontroller, flyg, hitta ratt buss, hitta hostel. Allt flot pa, och vi loste allt utan storre problem. Sen gick vi direkt for att prova pa skottskt publiv, och dricka var forsta Guinness. For att inte vara sa mycket av en ol-manniska, maste jag saga att det var faktiskt inte helt fel. "Det gjorde inte ont." Skulle nan klok man ha sagt.

Idag gick vi pa en gratis guidad tur, runt Dublin. 3 timmar, och vi har sett det mesta kan jag lova! Efter en rejal lunch, har vi sen aven hunnit med Hard rock cafe, ett stort shoppingcentre (med europas storsta innomhusklocka?) och ett extremt gulligt litet choklad-cafe.

Imorgon planerar vi att se lite mer av the countryside, och ge oss ut i naturen o vandra. Ser verkligen fram emot tills jag o min kamera tillsammans ska utforska det Irlandska landskapet! :)

Sa, hur jobbigt var det att lasa detta inlagg, utan prickar? :P Nu vet ni iaf att jag lever och mar bra. (Och frukosten var over forvantan, och mycket battre an det forra jag var pa)

vi hors snart igen! kanske med prickar nasta gang.
puss!

Dublin baby!


Varför är världen emot mig?

Idag föll cykeln isär (i princip) när jag var påväg hem från stationen. Så jag fick ställa den vid en parkering, och snällt ringa efter en taxi hem. KulKul!

Men, Hörrni! Imorgon flyger jag till Dublin! Har knappt hunnit tänka på det alls, så inte fått resfeber och knappt packat än. Något mer än pass jag måste ha med mig?


Every mans right?


Jag vet ju att engelsmännen inte är så jättehemma på att dela med sig o greja, typ allemänsrätt o annat påfynd. Men får man plocka blommor längs vägen? Eller blir britterna lite irriterade då?

(När man spenderat lite tid på andra sidan vattenpölen, inser man vilket jäkla bra påhitt den där allemannsrätten är. Tänk att vi svenskar kan vara så givmilda och låta vandra omkring, tälta och rida på varandras ägor, bara sådär. Utan att störa eller förstöra, förståss. Vilket föredömme vi är! ^^ )


Imorgon tar vi nya tag


Satte eld på en kökshandduk

. Missade tågen med 2min. Fick vänta i en timme på nästa pga av rälsarbete. Hann inte med allt jag skulle i Reading, så måste dit imorgon igen. Det började ösregna när jag cyklade hem. Jag ramlade omkull. (Nästan att jag skrattade hela vägen hem) Haltar väre än en krigsveteran. Hattie låter mig inte hjälpa henne över huvud taget, gråter och skriker för allt. Mensvärk och förkylning. Hemlängtan

Känns som att någon där uppe vill säga, "Japp, det här är livet i England. Tänk dig noga för innan du väljer vart du vill spendera närmsta framtid"

Men tro det eller ej, ja är fortfarande på riktigt bra humör. Man skulle kunna tänka att jag är sådär irriterande förälskad, så inga motgångar i världen kan stoppa en. Även om det ösregnar när man cyklar hem, så ser man att det är rosa fluffiga moln regnet kommer ifrån

Kackel i grönsakslandet

Det kan vara ganska underhållande att på nära håll studerna någon föda upp kycklingar, någon som inte vet ett smack om det, utan bara vill ha egenproducerade ägg.

Precis innan hon skulle hämta dem kom hon på att de kanske behövde vatten, och gick och hämtade en stor hink att fylla upp. Jag påpekade lite försynt att de skulle nog inte kunna dricka ur den utan att drunka, utan att de skulle behöva något med lägre kanter. Första problemet löst.

Efter några dagar konstaterade hon att skalen var jättemjuka. Ännu en gång räckte jag upp handen och föreslog försynt att de skulle ge dem det speciella foder de behöver (kalk, snäckskal-ish?) för att göra hårda skal. Sagt o gjort, nu har de finfina skal på sina ägg.

Någon vecka senare kom hon hem och hade köpt ägg. Då visade sig att hon inte hade hittat några ägg på flera dagar. Hade de slutat lägga, eller gömt dem på något annat ställe? (De går fritt över hela gårdsplanen) Efter ytterligare ett par dagar, var allt frid och fröjd igen, då hade hon hittat gömstället.

Så idag, tas historien till en helt ny nyivå. Räven har haft ihjäl tre av fyra höns. Kris o panik o gråtande ungar. (Hon tror att hon glömt dörren öppen under natten..) Men problemet var ju inte större än att hon genast åkte och köpte tre nya. Och allt är frid o fröjd igen.

Än så länge
Fortsättning följer

(
Glömde förresten berätta den delen av historien när Louise kom och frågade mig om jag hade haft ett stort ägg till lunch.
"Tja, ett ägg var det iaf. Jag kollade inet så noga"
"Men var det ett väldigt stort ägg?"
"Tja, det är möjligt, jag bara tog ett ur burken"
"Hm, okej för det var ett jättestort ägg som jag ville visa för Jack och Hattie..
"
Men för sjutton, om du har ägg som det bara är tillåtet att titta på, får du väll skriva det på, eller lägga det nån annan stans, än i burken med ägg som man faktiskt får äta)

Man måste älska livet på landet

tjugofjärde maj tvåtusenelva


Av någon oförklarlig anledning (bror?) så kommer det jullåtar lite då och då, i min spellista. Så nu är jag i värsta julstämningen. Men Hey, det är ju bara 7 månder till julafton idag!

Så vad har ni haft för er, medans jag nynnat på "det strålar en stjärna"?


Ibland händer det lite saker även i England


Tror att jag har glömt berätta några saker för er
. Inga extre-extrem stora händelser. Men något som bryter av från damsugning och sagoläsning.

Första-händelse-som-jag-kanske-har-glömt-att-berätta: Jag ska gå på bröllop! Brittiskt bröllop, 200-300 gäster. 18 juni, i Windsor. Partybåt på Themse. Hur avundsjuka? Hade jag varit er hade jag iaf varit riktigt avundsjuk! Och jag ser fram emot det SÅHÄR mycket! :D Den stora frågan är, hatt eller inte hatt? Jag har några envisa vänner som envisas med att jag borde bära hatt när jag nu ska gå på ett brittiskt bröllop. Men jag är inte sådär jättesugen..? (För er som undrar så är det en av Casey's vänner som ska gifta sig. 23år, och har varit tillsammans med sin tjej 1år. Är det bara för att jag är svensk som jag tycker att det är lite tidigt?)

Andra-händelse-som-jag-kanske-har-glömt-att-berätta: Jag ska till Dublin på lördag! För att se vad Irländarna har för sig liksom. Jag är så lyckligt lottat och slipper half-term-ångesten som är ganska omfattande i mina au pair-kretsar. Då ungarna är hemma från skolan, och man måste jobba hela dagarna. Men min la familia ska hälsa på morföräldrar lör-ons. Så ist för att studera när gräset växer, tänkte jag passa på att ta mig iväg nånstans nu när jag har chansen. Fem dagar i okänt land med en person som jag knappt känner. Hm, känns som att jag har gjort det förut? Men förra gången blev det ju väldigt lyckat, så vi hoppas att det blir lika bra den här gången :) Något speciellt ni vill höra om i rapporten från Dublin? Eller har ni rent av några fin-fina turist-tips att komma med?


Wierd things in England IIII

Husen

1. De är kalla. Tror de flesta som besökt England håller med mig. Och ni andar har säkert hört talas om det. Jag fattar inte, verför inte höja värmen eller bygga smartare hus?

2. Fönstren. Har med punketen över att göra, för de flesta har bara en-glas-fönster, och inte dubbelglas som de flesta normala, typ Svenskar, har. Vilket är en bidragande orsak till att det är kallt.

3. Taken. Min far ifrågasatte detta, vilket jag inte riktigt har observerat innan. Men tydligen sticker inte taken ut, som de vanligtvis gör på husen i Sverige? Nu när jag försöke tänka efter, kan jag inte riktogt se framför mig hur ett vanligt svenskt hus's tak sticker ut. Men han har säkert rätt ;)

4. Detta kan vara väldigt specifikt för just detta hus. Men de har nycklar till alla lås, även till toan. Alltså inget sånt man bara vrider om. Och nyckeln till "min" toa är borta, så vi kan inte låsa x)

5. Alla hus ser likadana ut. I princip. Tegelbygnader överallt! Kan inte påstå att jag sett allt för många röda trähus, med vita knutar, om jag säger så.. :P

"Jag föll för dig och du förtjänade nominering för rollen du spelade"

Sovmorgon, förkylningen är nästan helt borta och Hattie som kommer och är jättesöt och säger att hon tycker om min klänning. Ja, lördagen börjar bra. Men lagom tills jag kommit fram till stationen inser jag att jag har glömt min plånbok, och har inte en enda pund med mig. Måste cykla tillbaka hem för £3 till tågbiljetten, och sen tillbaka igen.. Tur att jag hade cykel och det var fint väder. Oväder eller busskrångel, och jag hade bara lagt mig ner o dött..

Men allt slutade lyckligt, och bara liiiiite försenad mötte jag upp Johanna i Reading. Trodde det bara skulle vara hon och jag hela dan, men det slutade med att vi var 8st au pairer som höll ihop så gott vi kunde. Picknick i nyfunna parken, shopping, provsmakning av gratischoklad och Starbucks hann vi med innan vi delade på oss.

Jag träffar Casey på stationen och vi åker hem till hans mamma, för att träffa hela tjocka släkten. Grillat, släkt-historier, leka med småkusiner, badminton och jordgubbar. (Måste säga att jag vann tjejerna-mot-killarna-fighten på studsmattan, trots att de hade en 20-årig kille från armén (som inte gjorde så mycket nytta, utan mest gav order till de små) och två galningar som inte var för blyga för att puckla på en tjej de aldrig träffat förut, allt vad de kunde)

Casey's kusin: Varför pratar du så konstigt?
Jag: För att jag inte är från England
Casey: Hon är från Sverige
Casey's kusin: Varför kan hon prata engeska om hon inte är härifrån?
Casey: För att hon är väldig smart

Japp, så är det! Så nu vet alla det ;)

Idag har det varit en väldigt lugn dag, med lite mer brottandes med småkusiner, filmtittande ("Eat, pray,love" som inte var hälften så bra som boken) och grattande för (av? till?) Casey's bror, Jack.
Har jobbat ikväll. Även om det var tveksamt ett tag, så överlevde vi alla. Nu sitter jag och väntar på att Louise ska komma hem. Hatar att vara tvungen att vara uppe sent, när jag är skittrött, och måste upp tidigt och jobba imorgon.. "/

Men, men. Håll tummarna för att de kommer hem väldiiiigt snart. Annars kommer mina ögonlock ge upp ändå. Godnatt på er!


If you've got a man-flu, you've got a man-flu


Pappa: Hej! Hur är läget?
Jag: Jodå, fortfarande lite förkyld, men annars är det bra
Pappa: Fortfarande?! Det var ju över 10 timmar sen jag pratade med dig sist. Det var en envis en!

En riktigt envis en.
Så går det när man inte har expeditox. Jag har iaf slutat med vitlöken nu, så nu kan jag andas igen

Kärlek vid första ögonkastet?


På banken:

Jag: I'm an au pair, and I have changed family, and adress. So I need to give you my new adress
Bank-kvinna: Okay, no problems. Where are you from?
Jag: Sweden
Bank-kvinna: Oh!.. Oh.. Jag älskar dig!
Jag: (..Vi har precis träffats..?)
Bank-kvinna: Tack Tack!

Okey..?

Längtar efter sommaren SÅHÄR mycket, och tycker att den ska se ut ungefär såhär:
Så det så


Hur jag än gör, så är det någon som blir besviken
. Jag kan inte tillfredställa alla, hela tiden. Hur mycket jag än vill det. Men jag vill det så väldigt mycket. Har alltid varit så. Vill att alla ska vara nöjda och tycka om mig. 
Jag kanske ska försöka satsa på att helt gå efter vad jag vill istället? Så snälla sluta ge mig dåligt samvete, om jag inte väljer det som hade passat dig bäst.


Money can't buy hapiness. But it can buy icecream. Wich is kinda the same thing.

Tumblr_lhe1vviamb1qdu4dpo1_500_large
Tumblr_lkjoofvwqz1qzs06mo1_500_large
Tumblr_lbfq5rivei1qcx6hyo1_500_large

Tumblr_lcys2ni4kv1qez89to1_500_large
Inte alls sugen på glass eller så. Nejdå
Men min fadder säger att glass är bra mot förkylning. Sådetså


My mommy says i'm pretty, so fuck you


-Jag har ätit färskpotatis för första gången i år. Att det kan vara så jäkla gott med bara potatis!

-Började kolla litelite bara sådär-för-att, vad som behövs fixas för attjobba i UK. Det behövs inget speciellt arbetstillstånd eller så, men jag dog en smula bara av att läsa om allt krångel. Blir helt trött innan jag ens har börjat

-Går på en diet bestående av vitlök och te. Beror inte alls på min förkylning eller så

-Blir stressad av all tid som bara försvinner utan att jag gör någonting. Okej, nu är det bara andra dagen jag ligger hemma under min lediga tid, pga förkylning, men ändå. Var tar all tid vägen?

-Pratade nyss med Mie som är hemma på skandinavisk mark. Saknar henne. Sakner Sverige. Saknar er


Hur ska jag veta vad du tycker om, utan gilla-knappen?

Hur klarade man sig utan facebook förr i tiden?

Jag har varken behövt titta på hockeyn eller eurovision song contest. För jag blev regelbundet uppdaterad av statusarna på fejjan. Mål, konstiga kläder, utvisningar och märliga programledare. Finland var bättre på hockey. Saade kom trea och Irland hade det mest uppseendeveckande numret. Då youtubar vi det, så har vi sett allt som behövs ses.

Och hur gjorde man förr då man inte kunde skriva detta som sin status "Har du världens bästa mamma, klistar in detta på din logg"? Vaddå, sa man typ till dem att man tycker om dem? Öga mot öga?
Hur ska man veta vart alla håller hus om de inte med hjälp av sin iphone kan berätta med vem och vart de är?
Hur ska man veta vad ens vänner tycker om att lyssna på om de inte länkar sina spotifylistor? Hur ska man hålla reda på alla födelsedagar?
Och framförallt, vad gjorde man med all sin tid?

Men något som faktiskt är bra med ansiktsboken (om ni inte förstod att vissa delar var ironiska) är att hade inte den funnits, hade inte kära kusinen länkat till den här bloggen. Och mitt liv hade blivit så mycket tristare. Läs den! (Men bara om ni lovar at fortsätta läsa min blogg också) Jag sitter ensam på mitt rum och skrattar så jag gråter. Vart har han varit hela mitt liv? Även han har en del åsikter om fejsbuck, och han beskriver det klockrent.

P.S Vem bestämde att "poke" skulle översättas med "puffa"?!


.


I-landsproblem?Minns att min far tyckte det var onödigt att vi hade tre sorters flingor till tre familjemedlemmar.
I den här familjen är det bara två små människor som kanske äter lite flingor någon gång då och då. Äter med händerna, nyser i tallriken och häller sedan tillbaka de ouppätna i paketet (de äter dem inte alltid med mjölk). Behöver jag säga att jag numera bara äter min müssli, som jag vet att de inte tycker om? 
Alla flingor har fått flytta ut på köksbordet, då de inte längre får plats i skåpet..


Enligt mitt bonnförnuft, har de mer kläder än de behöver.
Det ger mig problem, då de inte längre får plats i garderoben och byrålådorna. Vad ska stackars lilla au pairen göra? Bilden är bara en litenliten del av Louises kläder.. Nästan alla av samma märken och de flesta ser lika dana ut. Och 5-årigens klädutbud är 10x större än mitt..


"Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!"

 

Köpte ny mascara igår (Mamma, jag hittade inte den som jag frågade om, jag tipsat dig om) Och gissa vad? Den satt kvar när jag duschade!
Varför har ingen sagt att det finns vattenfasta mascaror som faktiskt klarar vatten?!
Min världsbild blev plötsligt en helt annan.

P.S Grattsi Erik på namnsdagen ♥

 


I've got a man-flu


Hörde någon om "leva som man lär", och tänkte försöka mig på det, och inte cykla till gymmet idag. Varför? För att jag är förkyld. Och inte en såndär vanlig förkyllning som vi kvinnor brukar få. Utan en såndär överjävlig en, som bara män kan få. Så nu tänke jag bara ligga i sängen och tycka synd om mig själv, då jag inte har någon annan som tycker synd om mig.
Blev helt genomsvettig av att städa huset, och riktigt så dåligt tränad är jag inte. Så jag förstod att någonting är fel. Och från ingenstans så bestämde sig min mage för att ge mig obeskrivliga smärtor, och jag trodde att jag skulle dö för ett ögonblick. Men som den kvinna jag är, tog jag mig snart samman och fortsatte dammsuga som att ingenting hade hänt.

Så det är nu ni kommer in i bilden. Kan ni ge lite tips på vad jag ska fördriva min tid med? Vad gör vanligt folk, som inte hänger på gymmet 24/7?

Funderar också på varför jag planerar mina helger över huvud taget? Slutar ju ändå alltid med att jag måste jobba..
MEN! Nu tycker jag att det är dags för alla er som lovat dyrt och heligt att ni ska komma och hälsa på mig, att ni ska ta tag i saken. Det är nämligen så att mellan lördag den 28:e till onsdag den 1:a juni (Herregud, det är snart Juni!!) så åker la familia och hälsar på morföräldrar, så jag är ledig. Så vem är på att spendera några fina dagar tillsammans med eran favoritölänning? :D


A nice shower


Casey: I'm going to have a nice shower
Jag: What's the differens between a normal shower and a nice shower?
Casey: It's a normal shower but with a smile on your face

Senare:
Casey: Sorry, I just burped. First I thouht it was you. But then I realised it was me. But don't worry, it was a nice burp with a smile on my face


tisdaaaaag

Har varit en såndär leta-damm-dag

Jag: Är det något speciellt du vill att jag ska göra?
Louise: Kan du städa vårat badrum, tack?
Jag: Jag gjorde det imorse
Louise: Något att stryka, damma, tvätta, diska?
Jag: Nepp, gjort allt
Loise: Hm.. Okej. Jack kommer hem snart så..

Men när han kom hem var han med Louise hela tiden. Så det slutade med att jag rengjorde hela kylen istället.


Haha btw, Fick mejl från Gamestop i Kalmar, som söker personal. Antar att jag lämnade in mitt cv där förra året, då jag var inne i varenda butik i hela Kalmar och frågade efter jobb. Så nu, ett år senare kunde de erbjuda en deltidstjänst. Läste i Barometern om hur svårt det var för ungdommarna att få sommarjobb? Inte allt för ofta de mejlar och frågar om man vill jobba :PVitlök, Tesco och cykelhlälm

Sitter här och plågas av min egen andedräkt. Kände hur en förkylning  börjar smyga sig på, och försöker mota den med vitlök. Ska försöka att inte andas så mycket idag. Är förvånad att jag klarat mig så länge som jag gjort, då alla i familjen är förkylda, och ungarna nyser mig i ansiktet hela tiden.
Var på Tescos och lyckades hitta drycken som mormor-Worthington köpte åt mig sist jag var förkyld. Men jag litar inte helt på britterna, så är det nån som vill skicka över lite expeditox, så är det välkommet.

Klarade att ta mig in till Bracknell på hälften så lång tid som igår! Det underlättar helt klart när man vet vägen. Jag fick ju cykeln lagom tills jag lärt mig alla busslinjer/tider/hållplatser. Jag lovar att jag kommer få börja använda bilen precis när jag blivit säker på alla cykelvägar

P.S Har insett att Louise överdrev en aning när hon sa att alla i UK använde cykelhjälm. Jag har inte sett allt för många.. Men jag tänker fortsätta använda min, bara för att jag känner mig så cool (och för att det är livsfarligt att cykla här)

Pussisar


Nu har det gått för långt


-Har gått över till att tänka på engelska nästa helt och hållet

-Alla artighetsfraser sitter ganska inövade nu, så jag fick tänka till lite extra när jag pratde med den svenska kassörskan i Totaly-swedish-butiken

-Igår annvände jag google-translate för att översätta ett engelsk ord till svenska. För jag kom inte ihåg stavningen.. Men säg det inte til någon!


Lycka är att ha en egen cykel

Cykeln gjorde min dag. Helt klart!
Jag har inte cyklat ordentligt på 7 månader. Jag som brukade cykla överallt, hela tiden. Åh, vad härligt det var, jag svävade fram! Typ.

Skillnaderna från innan var väll:
-Jag var tvungen at vara på vänster sida
-Jag har aldrig cyklat utan fotbroms
-Jag har inte använt hjälm på ..hur många år? (Men Louise sa att här ser du aldrig nån utan hjälm, och att det var säkrast att jag använde det)
-Det finns inte cykelvägar överallt, utan då måste man ut i rondellerna med alla bilar. Jag som ogillade brittiska rondeller i bilen, men det här är ju rena självmordet

Det var hyffsat lätt att hitta till Bracknell centrum och sportcentret, skyltat överallt. Men hem? Inte särskillt många skyltar till Handpost farm.. Tog ett bra tag innan jag lyckades hitta vägen jag kom från. Sen fick jag hela tiden tänka baklänges, vända mig om och försöka komma ihåg hur det såg ut där jag kom ifrån. Det lär nog gå en hel del mycket snabba nästa gång.

Men jag är SÅHÄR supermegajätteüberglad att ha en cykel! Fattar inte hur jag klarat mig innan. Och nu sparar jag ca 2 tim och £5 varje dag. Vad ska jag göra med all min tid och pengar?! Plus att jag äntligen kan träna upp lite flås, då min höft fortfarande är %&¤#..
(Dock köpte de klenaste låset i stan. Det är så att jag skulle kunna bryta upp det..)

Nu kan jag dö lycklig
HappyHappyHappy

Life is like riding a bicycle - in order to keep your balance, you must keep moving. ~Albert Einstein

Beauty-bike-book-boy-cute-cute-dress-favim.com-46542_large
5227935289_59a8039f34_z_large
Zyvzjnlwimqvl-4cbmc3.0_large

Känner mig exalterad som ett litet barn, som ska ut och prova sin nya cykel för första gången


Kämpar mot John Blund

Tumblr_l6x6emvhag1qzb4e6o1_400_large

Är sådär förbannat-super-trött. Har varit det hela dagen. Och jag vet inte varför. Sov både bra och länge igår natt. Hade helst velat gå och lägga mig så fort ungarna somnat, men jag glömde bort att Louise och Simon skulle bort ikväll, så jag är tvungen att vara uppe

All min "ledig tid" ägnade jag åt att underhålla Hattie. Och resten av kvällen har jag spelat (tävlat, kört, lekt med?) med beyblade. Tack lillebror, för att jag inte var helt lost på det området ;)

Vi hörs imorgon!

Brittiskt lanskap, från ett tågfönstersammanfattning av helgen


Fyndat på Totaly Swedish

I fredagskväll var vi hemma hos Sunghyo, som ska flytta imorgon. (Men bara till en annan lägenhet i Reading) Träffade ett par nya au pairer, men det gick hem ganska tidigt, då resten av oss gick vidare för att dansa natten lång.

Tog en rejäl sovmorgon på lördag, innan jag åkte till London. Lyckades hitta de svenska butiken (mitt emot "Hästens") och lyckades att inte köpa upp alla mina pengar på svensk mat. Hembakta kanelbullat, kan inte bli mycket bättre! :D
Överlistade Londons bussystem, och tog mig till Casey. Har nu hälsat på drottnigens alla hästar! (och fått äran att hälsa på den som sprang iväg på bröllopet)

Har jobbat fram tills nu, och har nu några timmars ledigt (som jag måste spendera med Hattie..) innan jag börjar ikväll igen med middag, bad och sagoläsning.

Hur är eran söndag?
Puss


Tänk på att hålla sabbatsdagen helig


Hur spenderar man en söndag bättre än att jobba?
Ehe..?

Men vi hade iaf riktigt kul i fredags, och det var en riktigt bra dag igår, så vi ska nog klara oss. Ni får veta mer vad som har hänt, senare. Men nu borde jag nog gå ut i köket och se till att få någonting gjort. Men alvarligt, en 5- och 8-åring som sover kl halv nio, en söndagmorgon. Har det någonstin hänt?


En helt Vanlig fredagkväll


Hon som jag suttit och väntat på hela dagen, kom förstås aldrig. Och svarar inte på sin mobil. Och cykeln har inte kommit iväg till verkstaden. Men det kunde vi ju räkna ut redan innan.

Nu har jag gått här ensam i flera timmar, vet inte vart alla håller hus. Allt är stryket (strukit?), diskat och städat. Så nu går jag som vanligt och letar spindelnät.

Men nu ska vi inte deppa över det, utan istället tagga för en utekväll med grabbarna och London imorgon med Casey :)

Vi hörs!

Disney vs. Royal wedding


Helg snart. Eller?


Fick precis veta att Louise ändrat sina helgplaner.

Så då har jag inte så mycket annat val, än att göra det jag med.
Hon vill nu att jag ska jobba söndag istället för lördag.

Det innebär att: Jag kan inte träffa Julie och Debby för bio på söndagkväll. Kan fortfarande inte följa med hela gänget o fira Mie i London på lördagkväll. Jag kommer inte kunna sova över hos Casey på lördag, som planerat. Vilket jag inte ha kunnat göra på evigher.

Man bara måste älska att vara au pair, då arbetstider ändras fortare än fort.
Och man kan inte göra någonting åt det.
Ibland längtra jag lite extra efter et vanligt jobb, då man vet att man får sina ledig helger


Skandinavisk charm och sånt därGårdagen blev ganska bra ändå
Kom till Reading, och sprang runt och letade efter danska wienerbröd i varenda café och matvarubutik. Det var inte det lättaste, men tillslut så. (Min vän Mie fyller år nästa vecka, så hon och jag skulle fira henne nu, därav ett plötsligt behov av wienerbröd)
Sen var jag i skolan på första gången på 6veckor. 1,5 månad! Det var ganska många som frågade vart jag hållit hus.. Men förhopningsvis ska det bli ändring på det nu, om jag nångång kan få min cykel (de sa att de skulle lämna in den idag, så man kan ju alltid hoppas)
Sedan satt jag i parken (som jag inet ens visste fanns!) med Debby ett tag. Antagligen sista gången jag ser henne, då hon åker hem till Tyskland på måndag :(
Sen dagens höjdpunkt; dejt med Mie! Middag på Giraffe, och sen bio; Water for elephants. Antagligen sista gången jag ser henen på ett bar tag också, för hon åker hem till Danmark i 3,5 veka :( Men hon har lovat att hälsa Skandinavien från mig.

När jag skulle ta mig hem, visade det sig att taxichauffören kände igen mig. Det har hänt flera gånger nu. Först ser de jätte oförståeende ut när jag säger adressen. Sen förklarar jag lite mer, och då vet det precis vem jag är, och min andra au pairkompis, som de tydligen skjutsar på hela tiden.
Jag har bara bott här några veckor, men jag känner redan igen busschaufförer, kassörskor och brevbärarna.
Hej, bor vi på landet?


Det är klart jag saknar en dag som förut

149825_450141248508_233308248508_5548572_1846076_n_large

Jag stängde aldrig nånsin några dörrar
Jag bara gick ut
Och du fråga och jag svara
"Det är klart att jag saknar en dag som förut"

För man saknar sånt som man inte har
Och man saknar allt som man inte har kvar
Vi har fortfarande långa vägar kvar
Man saknar inte sånt som man har

Vi märkte nog aldrig riktigt vad som hände
Förrän allt var slut
Och igår kom vintertid och jag tror att jag kände
En dag som förut

För när snön hade kommit och marken hade täckts
Var vi mitt i vår ljusaste tid
Nu har löven fallit och minnena väcks
Jag kan fortfarande höra ditt liv


JagvillinteJagvillinteJagvillinte

900508-8-1304617410527_large

Aaaahhhhh, varför?!
För en halvtimme sen var jag überglad, och hade tänkt skriva ett riktigt rosafluffigt inlägg. Har hela dagen ledig, hade äntliiiiiigen fått den efterlängtade cykelpumpen av Simon, hade planerat att cykla till gymmet och ha massor av tid där, innan jag begav mig till skolan.

Men tror ni att han fåt nån luft i däcken? Nä! Och eftersom det tar en och en halv timme att ta sig till gymmet via buss o promenad, så har jag nu inte tid med det. Inget gör mig mer besviken/arg/deprimerad än när jag inet får min planerade tid på gymmet

#¤%&/@£$! Fixar de inte cykeln jäääkligt snart, så köper jag mig en egen. För jag har verkligen inte råd eller tid att fortsätta såhär. Det går mig på nerverna

"Kom så går vi och tittar på Elins pojkvän och vart hon kommer ifrån."Hög-kvalitéts-mobil-bilder från legoland

Måste säga att Mini-landet var nästan det bästa med hela Legoland! Där fanns allt! Frankrike, Berlin, rymdstationer, det brittiska kungliga bröllopet, och till och med Sverige. Allt byggt i lego. Röda små stugor, landsbygd, saab och Abba. Tyckte de gav en fin bild av mitt älskade hem.

Och ett mycket detaljerat London imponerade ganska mycket. London eye, big ben, buckingham palace. You name it, där fanns allt. Till och med små vakter som marcherade runt :)

Man ville inget annat än att köpa sig en stor låda lego, att ta hem och börja bygga på  direkten

Någon husmor som har tips på hur man får bort tuggummi?Fredagens kläning är tvättad, men det är fortfarande tuggummi kvar.
Någon som har bra knep för att få bort det?


Galenskaperna fortsätter


Vaktbyte. För att förtydliga har jag ringat in den viktigaste av dem. Om ni inte såg det innan.

Följderna av att falla av sin häst på det kungliga bröllopet tycks aldrig ta slut
. Den stora, stora chefen över hela armén i London, rinde Casey för att berömma honom för att han agerade så bra. Och gissa vad? Han komme att berätta det för Drottningen, så Casey kommer antagligen få ett brev från henne, för att han skötte allt så bra. Från The Queen!

Rolig händelse 2:
Det kommer vara en helsida om ryttaren som föll av sin häst, i en fransk modetidning. Hahah! Vem trodde att Casey skulle vara med i ett franskt modemagasin? xD

Hej, Ringar på vattnet!
Kanske inte var så dumt att ligga där på backen inför 2 billioner människor?


Ville bara säga HejGod Onsdag på er
!
Hur har eran morgon varit?
Vi har fått en ny sak att bråka om på morgonen nu;  vem som ska gå och släppa ut hönorna.
Jipppie, precis vad vi behövde!

Jag har städat klart nu, och ska snart träffa Tanja, en ny au pair, som inte bor så långt ifrån mig. Alltid trevligt med nya bekanskaper.
Tror att eftermiddagen blir ganska lugn, då Hattie ska på födelsedagskalas. Man kan ju alltid hoppas iaf

Adjö så länge!

P.S Simon kom just in med ett brev från Sverige till mig. Åh, det gör mig så lycklig! :D


Idag är det 200 dagar sedan jag kom till England!


En tisdag i Maj

Tumblr_lju5t5fila1qgujfno1_500_large

Jag förstår inte vad tiden tar vägen. Känns inte som att jag gör någonting, och ändå passerar dag efter dag. Imorgon är det redan onsdag, och halvvägs till helg.

Dagar som dessa, känns det dock som att jag spenderar alldeles för mycket tid på att förflytta mig. Har varit på gymmet, men jag spenderar mer tid på att ta mig dit och hem, än vad jag gör på att träna. Men vad gör man inte? Cykelump har man ju fortfarande inte fått så..

Sen har jag som vanligt ägnat mig åt att städa, stryka och försöka få barn att göra som jag (deras mamma) vill. Klararde det ganska bra idag, faktiskt.

Hur har eran dag varit?


Ross är klockren

Tumblr_ljy7o5prwc1qa601io1_500_large

Haha, Älskar 'Friends'! Är väldigt bra att titta på när man stryker för övrigt.
Ett litet au pair-tips sådär


Dagens upptäckt:


Den blå mjölken är fetare än den gröna

Förbannade engelsmän


England vill inte låta mig glömma Sveriges existens (inte jag heller):


Ingen anledning för oro


Tänkte skriva och berätta att allt är bra igen, men kom på att jag har nog inte ens nämt att det inte skulle vara det. (Då större delen av min läsarkrets består av mina föräldrar, behöver man ju inte oroa mer än nödvändigt)

Så vi kan konstatera att detta var ett helt meningslöst inlägg

Rubrik?


Sitter här, och tänkte skriva ett inlägg till er. Men vet inte riktigt vad jag ska skriva. Har inte hänt så mycket spännande, det är bara det att ni klagar så fort jag inte uppdaterar.

Kan ju berätta att morgonen var som vanligt. Tjaffs vid frukosten, alla morgontrötta och med kort stubin (bortsett från den morgonpigga au pairen). Har sen fått lite extra ledigt, för att jag jobbade hela dagen igår. Men bara för att jag nu hade tid att gå till skolan, så var det förståss inga lektioner för mig. Typiskt. Har istället strosat runt i Reading, köpt födelsedagspresent till Mie bl.a.

Nu är jag tillbaka hemma, och ska börja jobba igen. Men det är bara jag hemma, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Mitt jobb är liksom ganska beroende av två andra små människor. Men jag får väll hitta ett hörn jag kan damma eller så..

Puss o Hej!

.

.


8am-8pm


En dag på legoland har fått mig att inse hur perfekt det här jobbet är för mig.

Men även om det mest har bestått av massa lek och skoj, så blir man ganska trött av att jobba i 12 timmar. Har ínte haft enenda minut för mig själv. Var inte ens ensam på toa.. Och det var en del syskonkärlek, mammor med migrän och matvägran emellan allt skoj.

Men jag har spenderat dagen med att hoppas hage, läsa sagor, spelat brännboll, målat naglar och byggt med lego (Åh, vad jag älskar lego, jag har glömt botr hur kul det är!) Så jag har faktiskt haft riktigt roligt! Och dagar som dessa har jag lite större chans att "få dem att tycka om mig". För skoldagar är det mest tjat om mat, läxor, bad, sovtider osv. Mycket lättare när man få imponera md sina hoppa-hage-/bygga-legoskills ;)

Men som sagt, trött blir man, så nu väntar sängen.
Måndag imorgon, och jag ser fram emot det (!) :)


Where I think the most work needs to be done is behind the camera, not in front of it - Denzel Washington


Aaaahh! Louise kom just hem med riktigt goda nyheter.
Jag väntar med att avslöja vad det handlar om, tills imorgon då jag vet mer.

Spännande!


Ett inlägg med icke-egentagna-bilder (bättre ord för 'stulna')


Jag är tillbaka igen.
Det var grabbkväll igår. Jag intog mitt mer manliga jag, och klarade mig fint genom hela kvällen. Vaknade upp med tuggummi i nacken, och blod på tårna. Har ingen aning om vad det kom från. Dansade sönder skorna gjorde jag tydligen med. Men kul hade vi iaf ;)

Idag har Johanna och jag varit i London (har inte sett henne på år och dar! ..i princip)
Vi hade mycket att ta igen! Under konstant snatter, kollade vi in Casey Baker in action, åt lunch på Hard rock Café, och promenerade runt i Camden market. Trots lite regn, var det en fin dag

När jag kom hem kastades jag direkt in i arbete, och sitter nu och väntar på att Louise och Simon ska komma hem från poloklubben. Jag hoppas att det inte blir allt för sent. Jag är bara liiiiiite trött

Love youTumblr_lhslufss551qamwwio1_500_large
Tumblr_liry0b3f6c1qajcnno1_500_large


God afton folket!Morgonen var en dröm!
Och efter det körde jag slut på mig själv på gymmet. Hann också med att ligga i trädgården några minuter och njuta av solen. Har sen hjälpt Louise med hennes nyanlända hönor. Fin dag!

Nu ska jag promenera till Tesco, ta bussen till Brackell och sen tåget till Reading. Och imorgon väntar London! :)

Hoppas ni får en toppenhelg!

P.S det värsta med gårdagens incidenter var att Louise var så inne i det, att hon helt missade att observera hur überrena badrummen var.. I-landsproblem!

En dag i en au pairs liv

Vilken dag!
Det började bra (eller ja, de var jättesena till skolan, men jag vet att det inte var mitt fel och inget jag kunde göra åt det) Jobbade som vanligt till 10.30. Fanns inte så mycket att göra, så gick mest runt med dammvippan och letade locknät. (till skillnad från förra familjen, där jag gjorde vad som behövdes göras, och sen var jag ledig, så jobbar jag nu på bestämda tider, oavsett hur mycket det finns att göra. På gott och ont)

Hade tur och fick skjuts av Simon (hostdad) till Bracknell, och spenderad sen min lediga tid med Mie och Julian (ny au pair från Tyskland) (manlig au pair!). Kom hem, hade i uppgift att superstäda toaletterna. Vilket är bland det tråkigaste som finns. Jag är helt okej med diska, stryka, dammsuga och allt sånt. Men rengöra badrum är inte kul nån stans.

Fick sen ett långt sms från Louise (hostmum) med instruktioner om vad hon ville att jag skulle göra under kvällen, då hon skulle komma hem sent. Det innefattade steka hamburgare, hjälpa Jack med hans stavningsläxa, och få dem båda i säng innan sju. Det låter ju enkelt? Ha! Gud, hjälp mig..

De lyssnar inte för fem öre. Vill inte äta nånting (som vanligt), springer iväg, ignorerar mig, tjaffsar emot, börjar gråta osv. osv. Louise har sagt åt mig att jag inte får skrika åt dem, vilket jag aldrig har gjort, jag försöker att vara überlugn och metodisk. Men ingenting funkar. Vad sjutton gör man?

Louise kommer hem, ingenting är som det ska. Och hon undrar förstås varför de fortfarande är uppe, skitiga, hungriga och med ogjorda läxor. Allt slutar i en jäkla massa tårar, från alla håll. (Eller tja, mest från mig och Jack) Och sen en massa ursäkter och förlåt från alla håll.
Jack kom (fortfarande storgråtandes) och bad om ursäkt, och lovade att aldrig vara olydig igen.
Louise bad om ursäkt för Jack, sa att han är i en period nu, att jag inte ska låta honom knäcka mig, han är bara åtta, och att hon har pratat med honom, och att det förhoppningsvis ska bli bättre.
Jag bad om ursäkt för att allt gått å skogen. Förklarade att jag gjort mitt bästa, och verkligen ville göra ett bra jobb, och inte göra henne besviken.

Så vi är okej nu. Och som Louise sa, så börjar vi om på nytt imorgon.

"Eat, pray and love", blev en av mina favoritböcker, för att det finns så mycket klokheter i den. Här är några av dem:


"If you tell me slowly, I can understand quickly" -Felipe


"To lose balance sometimes for love is part of living a balance life" -Wayan


"I'm enjoying falling in love with you, darling. It feels so natural, like it's something I experience every second week, but actually I haven't felt this way about anyone in nearly thirty years" -Felipe


"Sometimes the best way to get over someone is to get under someone else" -Richard


“Silence is the true friend that never betrays.”

Tumblr_ljlot9wojp1qb7k9bo1_400_large

En timmes lugn och ro, då alla plötsligt försvann till poloklubben.
Tas tacksamt emot. Med extrem huvudvärk slänger jag mig i sängen.
Middagen var rena kriget, som vanligt. Ibland önskar jag att jag kunde jobba med spanjorerna och hästarna istället, så mycket enklare.

Men jag har iaf haft en fin eftermiddag med Jule, och imorgon ska jag träffa Mie. Så allt är rätt fint ändå ♥


Tänkte visa er lite bilder på nya huset (städat och iordning) Numera bor jag såhär:
En helg i Exeter


(stulen bild..)

På fredag eftermiddag tog Casey och jag tåget till Exeter. Vi kom dit ganska sent, och det var någon som var ganska sliten efter nått jäkla bröllop (någon som hört nått om det?) Så vi checkade in på hotellet, och somnade ganska snabbt. (Öronpropparna var med även denna gång, men jag avslöjar inte vem som använde dem)

På lördagen tog det ganska lång tid innan vi tog oss iväg någonstans, men efter en god hotellfrukost, träffade vi en av hans kompisar, med flickvän. Vi såg en film (eller, de andra tittade, och jag lyssnade, då någon tyckte att det var en jättebra ide att se en skräckfim..) Vi åt midag, promenerade runt i Exeter centrum, och hade det allmänt trevligt.

På södagen regnade det en del, men vi var tappra nog att ge oss ut på hästryggen. Som tur var, slutade det regna, lagom tills vi skulle rida iväg. Det blev riktigt varmt och härligt, och utsikten var fantastisk! Sörjde bara att jag inte kunde ha min kamera med mig..

På grund av det dåliga vädret, blev det inte så mycket chans att njuta av naturen och det fantastiska landskapet, som jag hoppats. Istället blev det en till bio, The Red Ridinghood. Mycket bättre än lördagens film! (valdes av mig, kan jag tillägga) Sedan hade vi picnic i hotellrummet, och somnade gott tillslut.

Eftersom det var bankholiday, hade jag även måndagen ledig. Men var ändå tvungen att åka hem ganska tidigt, för att städa huset tills familjen kom tillbaka (som faktiskt också hade varit i Exteter under helgen) Så det blev inte så mycket mer än tågresa och städning den dagen.

Vi har redan börjat planera när vi ska dit nästa gång. (Men då har jag bestämt att det ska vara fint väder, och jag ska promenera över stock och sten med min kamera)

"That guy is getting so much praise for doin what he did, After he fell off, Got dragged 10 ft he still manages to stand to attention for when the queen rolled past. He is a lad! Every1 respects him in the cav atm!"


The Awkward Moment When The Horse Ditched Its Rider At The Royal Wedding


Respect For Trooper Baker. The Only Man In History To Fall Of A Royal Event

"What a man I recon you might have a world record to for falling off a horse in front of 2 billion people. I don't think any one has ever done that"

Som ni förstår har det inte varit så mycket annat än kungligt bröllop här denna helg.
Hur mycket bröllopsyra har ni haft där hemma? Såg ni något av det från tv?

Och den stora frågan är; Har ni hört om killen från Blues and Royals, som var en av de tolv som eskorterade kungligheterna till Buckingham Palace, vars häst var nervös och blev rädd för allt oljud, halkade på den nyasfalterade gatan och föll med killen under sig?
Det var Casey

Hans fot fastnade i stigbygeln och blev släpad efter ett par meter, innan hästen sprang iväg. Det var jäkligt imponerande att han var klartänkt nog att snabbt ställa sig vid sidan av vägen, i giv akt, då drotningen kommer precis bakom. Han har lite ont i ryggen och foten, men både han och hästen är okej.

Hans telefon ringde hela fredagen, det stod om det i tidningen och han har fått en egen sida på facebook med 13.000 fans

Att ramla av sin häst på ett kungligt bröllop är inget som händer många. Man kunde nyligen se ett tvprogram om han som föll av sin häst, på det kungliga bröllpet för 30 år sedan. Så vi får väll vänta och se om vi får se Casey på tv om 30 år ;)


PHOTO: Horse Falls in Royal Wedding Parade

RSS 2.0