En dag i Bath

Vi hade hört att Bath var något som var värt att besöka, så Julie och Jag begav oss dit för att undersöka saken.


Började med att mitt tåg till Reading var inställt. Så jag fick ta ett tåg åt motsatt håll, för att sedan ta en buss tillbaka till Reading. Sen visade det sig att vi passerade den stationen med tåget mot Bath. Kändes lite ovärt alltihop.. (Men men, jag fördrev tiden med kameran :P)

Överallt var det jättemaffiga bygnader, i stil med denna
The Roman Bath. Typ ett spa för de rika romarna, förr i tiden (eller kanske nu med, om någon rik rommare råkar ha vägarna förbi?)

Självklart var vi tvugna att som alla andra, ta typiska posande turistbilder

Thermal spa. Här spenderade vi två timmar i bubbelpooler, fotbad, naturligt mineralrikt bad, bastu, och varmt utomhusbad med utsikt över hela staden. Inte helt fel!

Queen Square

Jane Austen centre. Kan inte med ord beskriva Julies besvikelse när de tog in Jane Austen "statyn" precis när vi kom. Inga turist bilder där inte..

Royal Crescent

The Circus

Det blev alltså en hel del typiska turistmål, måste-ses-bygnader och historiska platser. Men med kamera och karta i högsta hugg kände vi att vi smälte in ganska bra. Vi hann också med lunch på thairesturang, en paus på engelsk pub (förstå min besvikelse när det stod att jag skulle få mörkt bröd, och det visade sig vara vanligt toastbröd med några frön i..) promenera runt o bara njuta av staden och massor av prat.
Vi var mycket trötta, men mycket nöjda när vi tog tåget hem.

Saker-som-måste-upplevas-i-england-listan
Bath: Check!


Inte för att jag håller räkningen eller såDet var exakt 100 dagar sen jag kom till England!

100 dagar sedan då jag var galet nervös. Hade ingen aning om vad jag gav mig in på. Flög ensam för första gången. Ensam, till ett helt nytt land, okänd familj och fel språk. Kan inte fatta att tiden går så snabbt! Timmar, dagar, veckor, månader bara försvinner. 100 dagar sedan jag lämnade Sverige, familj och vänner bakom mig. För att för några månader leva ett helt nytt liv i England. Ångrar det inte ett dugg.
Och det bästa är, att det inte är slut än!


Min guldkant på de grå molnen


Kekkwww_large
Pic:weheartit.com

Gör en litenlyckodans för mig själv i mitt rum.
Granny stannar en vecka till! Den enda här som känns det minsta lilla som min familj.
Vi har gått här idag och städat, tvättat och plockat iordning tillsammans. Och nu har vi suttit med vårat té och småpratat om allt och inget.
(Jag tycker litelite synd om henne, för hon hade planerat att åka hem i lördags. Hon har ju sitt liv, vardag, barn och barnbarn där hon bor. Och ett av barnbarnen är tydligen ganska sjuk. Men jag är lite egoistisk och glädjs för min egen skull ändå)

How many times do they have to tell you
that it's perfectly fine for you to dance around
naked when you're all by yourself

Man must dance - Johnossi


Vi kände att vi behövde skämma bort oss självaEfter fredagskvällen/natten, kände vi att det här var precis vad vi behövde.
Så det var här Julie och Jag spenderade våran söndag. Kunde inte bli mycket bättre!
Bilder kommer :)


Cheers, Santé, Zum Whol, SkålFredagskväll!

Tumblr_lbt884dav81qdudtyo1_500_large
Pic: weheartit.com

För ett tag var jag hennes bästa vän, men någons bitchighet har smittat av sig till Isabella. Och jag tror att Anna fick alla Tims gener..

Men nu taggar vi inför helgen, och tänker inte på det. Julie, Jag och vår nyfunna vän Debbie (som vi träffade förra fredagen) tänkte ge oss på Oxfords nattliv. Mer studentstad kan det ju inte bli, så vi hoppas på något bra!

Vi satsar på morgontåget
Go hard, or go home


Random tankar samlade i en lista

 

 • Förut tyckte jag att det kunde vara lite knepigt at smsa på engelska med människor som inte är från England. När ingen av oss har engelska som förstaspråk, blir det lite bristningar ispråket ibland, och inte alltid så lätt att förstå. Men jag har nu insett att det är mycket svårare att smsa med någon från England. De använder så mycket slang och förkortningar, att jag knappt fattar hälften. Tur att man kan googla till sig den kunskapen man inte har ;)

 • Jag har börjat äta gröt till frukost. Och jag tror att min mage har fått en fiberchock..

 • Det kan vara så att någon har påverkat min musiksmak lite för mycket, men jag måste säga att t.ex. Hinder, Yellowcard, The red jumpsuit appartus, Theory of a deadman och Blink-182 är jäkligt bra! (Eller as-tastisk, som en annan vän skulle ha sagt)

 • Det är väldigt vanligt att Mini cooper har en bild av brittiska flaggan på backspeglarna. Min undran är, varför gjorde aldrig t.ex saab samma sak med svenska flaggan?

we should be facing the truth, the lovekick starts again


Tumblr_l3qw0mxufx1qz76g8o1_500_large
Pic:Weheartit.com

Förlåt mamma
Jag vet att det var det enda som du förbjöd mig att göra i England. Men det kan inte hjälpas. Ibland bara blir det så. Jag tror redan du har dina misstankar. Och egentligen är jag inte så ångerfull. För jag mår så jäkla bra just nu!

Och jag lovar att jag kommer hem ändå

"I'm enjoying falling in love with you. I need you to understand-For you, I am even willing to suffer. Whatever pain happens to us in the future, I accept it alredy, just for the pleasure of being with you know. Let's enjoy this time. It's marvelous."
Felipe from Brazil, Eat Pray Love


För att bygga nått nytt på plats, Vill inte laga det gamla, lever i bubblan


Har levt i en lycklig liten bubbla i några dagar.

Bara Granny, tjejerna och Jag i huset. Hur bra som helst!

Få iordning tjejerna för skolan, skjutsar dit dem och gör stallet. Granny promenerar med hundarna och fixar allt med tvätten. Jag säger alltid att jag kan göra det (eftersom det är mitt jobb) men hon säger alltid att hon kan göra det, det är inte så mycket, och hon har ändå inget att göra. Och då vill ju inte jag vara den som tjatar ;)
Sen går vi och småpratar lite medan vi städar och plockar undan. Sen är det ingenting mer för mig att göra, än att ta in hästarna och promenera med hundarna. Tjejerna vill att deras mormor hämtar dem från skolan, och sen hjälps vi åt att fixa middag. Vi ställer inga högre krav på läxläsning och instrumentövning, utan kvällen består av mys i soffan. 

Önskar att det alltid kunde vara så här. Men redan imorse kunde man känna att något var på gång. Vi städade hela huset och såg till att allt var i ordning, (eftersom vi inte kan göra det i eftermiddag, då man inte får göra några ljud ifrån sig när Tim jobbar hemmifrån) Tim kom nyss hem (står och provar nya kaffemaskinen, som låter som en rymdraket) och vi har börjat med smygandet och viskandet. Och Lisa kommer hem ikväll. Men det som är bra är iaf att Granny stannar hela veckan (y)

Nu tänkte jag sluta hitta på ursäkter och skjuta upp det, måste ta tag i detta med att skriva personligt brev. (ni får mer detaljer vid ett senare tilfälle)
Imorgon väntar lunch på universitetet med efterlängtat sällskap  ♥


Jag hörde din röst på en ödslig kyrkogård
Jag måste ha träffat, din frekvens
Diskanten var svagare, diktionen mindre hård
Det var som att tonen, var en väns
Det är lätt att se hur sjuk man en gång var
När såren läker, och regnet känns
Gör din tolkning, häll mig full med svar
Rita figurer, och dra en gräns

Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förfärligt, det kan va så bra
Om nätterna har jag förskingrat så mycket förstånd
Det kanske var pundigt, det kanske var bra

Jag kan ha glömt din vaksamhet, jag söker inte mer än sympati
Inga kan ta fel på varann som vi


Modeblogg..?

Endast för min fars skull,
tänker jag lägga upp två bilder på vad jag köpte igår ;)


En väska som är lagom storlek för att få plats med systemkameran. Har tröttnat på min lilla skitkamera, och får ångest när jag inte kan ta bilder ordentligt. Därför ska nu D5000 få följa med överallt.

Har inte ett enda par klackar i England. Och om jag inte alltid vill ha mina stövlar när jag går ut (som snart börjar bli för varma) så är det gympaskor, converse eller gummistövlar som är alternativet..


Daniel Adams-Ray


Jag ser sprickor i horisonten som ingen ser
Hur små saker blir stora på nära håll
Det fanns en tid då ingenting kändes som mycket mer
Är det här allt, tror jag nog att jag vänder om

Igår var jag högst upp. Imorgon är jag nedanför
Jag ser inga gnistor slå ifrån min egen glöd
Jag vill känna mer, Se mer än jag ser. Något kommer brännas nedMacro


Pic: Me
Hillfields farm 19/1 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/6.3 ISO 360


En dag i Oxford


Jag, Julie och Johanna
. En heldad i Oxford. Kunde inte bli en sån mycket bättre söndag än så. Vi gick omkring om bara älskade staden. Den är så vacker! Vi var alla överens om att vara student i Oxford är drömmen. Vi gick också in helhjärtat för att vara turister. Gick upp i ett av kyrktornen och beundrade staden från ovan. Sen fick vi guidad tur i Oxford castle. När det började skyma, promenerade vi runt och tittade på några av de miljoner colleges som finns där.

Avslutade med fika och pratade om allt mellan himmel och jord. Bilar, killar, planerade kommande helger, problem med aupair familjer, vilka musikaler/konserter vi vill se i London, resor vi vill göra, plaser vi vill se, framtiden.
Det är så inspirerande att umgås med människor som vill ut i världen och se lika mycket som en själv. Jag vill inte bli fast i en lite håla nånstans, inte än. Jag vill ut i världen och se allt! Och det är så härligt att drömma tillsammans med de som vill precis samma saker. Världen, here we come!

Det är inte ofta man säger det, men plötsligt händer det. Jag gillar måndagar! (i alla fall denna måndagen) Granny är här, Lisa kommer inte hem fören på onsdag, jag behöver inte göra något mer än stallet, och jag ska nu iväg och träffa två jättesöta tjejer i Reading.
Puss på det!


Tre månader..!


20080425015628
Pic: weheartit.com

Det är den 23:e idag!
Vilket innebär att det är exakt tre månader sen jag kom till England. Jag har redan varit här en tredjedel av min tid! Herregud, jag är redan stressad över att jag ska åka hem så snart. Hur ska jag hinna göra allt roligt jag vill göra? Jag vill inte åka härifrån! Snacka om att det har ändrat sig sen veckan efter jul. Men detta är ju helt klart bättre ;)


Den tolvåriga hästtjejen i mig, gör sig påmind

Pic: Me
Hillfields farm 19/1 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/5.6 ISO 360


Saturday sun won't come and see me today


Hillfields farm 19/1 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/4.2 ISO 200

Tror det är min första lediga dag i England, som jag faktiskt inte har gjort någonting. Kom hem runt lunch. Gick direkt o la mig, sov ett par timmar :P Sen försvann resten av dagen ganska snabbt, utan att jag gjorde något vettigt alls. Men måste säga att det var väldigt skönt!

Tim och tjejerna såg på Arn ikväll! Första gången jag kunde se på film i England utan att behöva anstränga mig för att förstå vad de säger ;) Gjorde ett halvhjärtat försök att få med mig några ut ikväll. Ingen var på, men jag sörjde inte allt för mycket för det. Tvärtom var jag väldigt nöjd med att bara gå över till Joanna och se på film. Vad jag tycker om att ha en sån fin människa bara ett par hus ifrån mig!

Imorgon bär det av mot nya äventyr, i Oxford
Godnatt gott folk!


Go hard or go home


Ett tjejgäng bestående av tyskar, en fransyska, en österikare och tre galna svenskar
. Ja, det kan ju inte bli annat än bra! Hade för en gångs skull lyxen att ha sovplats i Reading. Vilket betyder att jag inte behövde tänka på tidiga tåg eller vara tvungen att köra hem (Läs: Kan bli full och dansa hela natten.) (Men säg inget till mamma och pappa)
Skitbra kväll, och hoppas vi gör om det snart igen!


It’s about damn time to live it up, I’m so sick of being so serious

167003_193053734044340_100000191442688_809633_3784500_n_large
Pic:http://weheartit.com

Riktigt pepp på ikväll!
Den enda svensk jag känner, här i trakterna kring Reading, ska flytta härifrån. Just efter jag träffat henne.
Men men, Svenska kan jag ju prata när jag kommer hem ;)
Hon ville gå ut en sista gång i Reading, och vi är inte sena på att joina! För en gångs skull har jag fått med mig en hel del folk. Ju fler, desto roligare!
Är litelite rädd att jag kommer bli besviken, för det lyckas alltid skita sig när jag har lite för höga förväntningar på något. Och nu är jag riktigt taggad och vill  att det ska bli bra. Men då får vi väll helt enkelt se till att det blir så bra som vi vill! :D

Vad gör vi, nu kör vi!

Tonight we’re going hard
Just like the world is ours
We’re tearin’ it apart
You know we’re superstars
We are who we are
We’re dancing like we’re dumb
Our bodies go numb
We’ll be forever young


Hillfields farm


Tror de flesta av er vet att familjen har en ponny som jag tar hand om?
(Tar även hand om deras kompis ponny) De har inget eget stall, utan hyr en box i ett stall i närheten. Stället där det ligger, är som de flesta platser här, quite amazing.
Ville göra ett försök att visa er vilket vacker ställe jag har nöjet att jobba på.


Ny dag, Nya möjligheterEn av fölen. Hur söt som helst!
Stallet 19/1 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/4.2 ISO 200


Morgonrutinerna avklarade.
Så var det de här med att ta sig till ett helt nytt ställe. Ny buss, till en hållplats man inte vet hur den ser ut.
Men vi älskar ju utmaningar, eller hur?

Ha en lovely thursday allihop!

Garage/Gym/Lägenhet


Tja, i slutet av november skulle det vara klart.
Förra året, alltså. Men nu säger de att det inte är mycket kvar. Men hur mycket kan man lita på hantverkare? Vad jag vet är att det kommer bli väldigt tomt här, utan alla byggkillar som springer omkring här hela tiden ;)

Såhär ser det ut just nu:


Vardagsrum


Köksdel


Sovrum


Badrum


Och det bästa av allt: Hemmagym! (Idag har det kommit dit ett väldigt blått golv)

Can't wait! :D

Ska jag någonsin göra rätt?


Andas in, andas ut. Andas in, andas ut

Idag fick jag skit för att jag hämtade tjejerna efter skolan. Vilket jag alltid gör, om inte Lisa säger något annat. Och det hade hon inte gjort idag. Tim sa till mig att Lisa antagligen inte skulle hinna, och att jag skulle hämta dem. Ojoj, så fel det blev. Isabella var inte glad när jag kom för att hämta henne. Och Lisa var ännu mindre glad, för att hon hade kört till skolan och sen gått och letat efter tjerena utan att hitta dem. Hon hade ju sagt till både mig, tjejerna och Tim att hon slulle hämta dem.. (?!) Alltid blir det en höna av en fjäder. Tack Tim för "Men nu är vi i alla fall här allihop" End of discussion

Har i alla fall något att se fram emot imorgon.
Och sen är det fredag. Yay!


It's perfectly fine for you to dance around naked when you're all by yourself


Idag är det onsdag, vilket betyder halvvägs till helgen. Inte helt tokigt!
Idag har min arbetsuppgift varit att befinna mig i huset, eftersom golvet till gymmet skule komma, så jag skulle visa dem vart det skulle vara. Sen visade sig att Tim jobbade hemmifrån idag, så det kändes ju sådär nödvändigt. Så idag har jag snällt fått be om lov om det är okej att jag damsuger, och har knappt vågat köra tvättmaskinen, ifall det skulle störa honom. Men har iaf fixat strykningen, hundarna, hästarna och damsugit hela huset. Snart dax för andra promenaden med hundarna.

Igår var första dagen på språkskolan, efter jullovet. Har nu gått upp en grupp, till First Certificate. Och funderar på att göra provet i Mars. Känns skönt att vara tillbaka, och träffa alla galet sköna människor från jordens alla hörn igen (:
Åkte till dansskolan på kvällen, och dit var det ännu skönare att komma tillbaka till! :D Provade Zumba, för första gången. Dock var det lite av en besvikelse. Men det är det som är så bra på det stället, man anmäler sig inte till nån spec kurs. Utan kommer bara och betalar för vilken lektion man vill gå på den kvällen. Vilket är super, för jag kan inte bestämma mig för vilken kurs jag vill gå, jag vill gå på alla x)

Har kommit fram till att det inte bara är min engelska, och skjortstrykningsteknik som kommer bli bättre efter de här månaderna
. Får även öva på konsten att döda pinsam tystnad. Att försöka ha en konversation med en 11åring som bara svarar Ja och Nej på allt, är ganska knepigt :P Vet inte heller om hon tycker det är jobbigaste när det är helt tyst, eller när jag försöker få igång en konversation. Glad att Isabella nästan alltid är med, för hon har verkligen inga problem med att snacka ;)

Back to work!


You like to do it as a child on your own
you're in the jungle and the monkeys
take your mind from your home
How many times do they have to tell you
that it's perfectly fine for you to dance around
naked when you're all by yourself

Cause' you, and you, and you and you
you're just an animal developed into
You and you and you and you
a monkey needs to dance so do you


Jag tänker aldrig mer komma nerBluebellwood 16/11 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/5.0 ISO 200


Har varit en awesome dag! (Eller as-tastisk, som Camilla skulle ha sagt) Inte ens regnet eller de förbannade skjortorna har fått mig på dåligt humör. (Efter att ha googlat till mig lite strykningskunskaper tyckte jag att det var helt okej att titta på Gilmore Girls och stryka en stund)

Det var lite tjurigt på morgonen innan vi kom iväg till skolan, men sen har det varit en ganska chill dag. Egentligen har väll inget speciellt hänt, har bara mått väldigt bra. Lyssnat på bra musik medan jag städat, fått min lön, druckit massa té, planerat inför helgen, fått veta att garaget/gymmet/mitt nya rum ska bli klart nästa vecka, ätit god omelett och fått veta att deras mormor kommer hit nästa vecka (y)
Och alla har varit på toppenhumör, för en gångs skull.

Isabella hade glosor att träna på, och jag åkte på att göra dem med (efter att hon tvingade mig att skriva amphitheatre 20ggr, kmr jag aldrig glömma detta användbara ord) och det slutade med stavningstävling Isabella vs. Elin. Hon med svenska ord och jag engelska x)

Dagar som dessa känns det som att jag aldrig vill åka hem ♥

På rosa moln svävar jag omkring
o ja njuter av alla vackra ting
o ja tänker aldrig mer komma ner
tänker stanna här
för evigt, evigt, evigt

När man har lite för mycket tid att tänkaBluebellwood 16/11 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/5.0 ISO 200


Fjärilar i magen. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Svag i knäna. Har svårt att tänka på något annat. Går och smårler lite hela tiden. Börjar sakna så fort du gått
Jag känner igen den här känslan

Lite tankar på en måndag:

 • Varför har man jättestora fönster i badrum? Spec när man har en genomskinlig glasskiva ist för duschdrapperi, och man kan se rakt in i övervåningen på garaget, där alla byggkillar jobbar just nu.

 • Hur klarade man sig utan google förr i tiden? Jag har seriöst blivit beroende

 • Något annat jag varit beroende av var kaffe. Jag har nu kommit över det, och dricker överdrivet mycket té ist. Känns mer engelskt. Kan man dricka för mycket té?

 • Kommer jag nånsin bli bra på att stryka dessa förbaskade skjortor? Någon som har tips?You thought that I'd be weak without ya,
But I'm stronger
You thought that I'd be sad without ya,
I laugh harder

I'm a survivor
I'm not gonna give up
Keep on survivin'

I'm wishin' you the best,
Pray that you are blessed,
Much success, no stress, and lots of happiness


Promise me to think of us, as a time so beautiful


Tumblr_l6x7f6xvgy1qazhlso1_500_large

Promise me to think of us, still bright, still colorful
Promise me to look back at us, as a time in your life you enjoyed

I will be fine without you


Måndag den Sjuttonde Januari Tvåtusenelva, sex trettiosjuDet är måndagmorgon, och här är klockan halv sju. Har legat vaken i några timmar utan at kunna sova. Känns inte helt okej? Morgonmänniskan i mig säger att jag borde ta vara på tiden, men jag vet inte riktigt hur, när resten av huset fortfarande sover.

Men det gör inte så mycket, för jag mår så bra nu. Existerade ens förra veckan? Eller var det bara en dålig dröm? Jag minns knappt varför jag ville åka hem. Jag älskar livet här ♥

Aliquando et insanire iucundum est
Ibland är det skönt att vara galen

En bokälskare går aldrig till sängs ensam
"Sometimes the best way to get over someone is to get under someone else"
Richard from Texas, Eat Pray Love

Det var nog allt jag hade att säga idag.
Imorgon börjar det igen
G'natt

Allt som vi lärt, alla drömmar all strävan all kunskap


Det sägs att man lär sig något nytt varje dag, här är det en underdrift
. Och den viktigaste kunskapen lär man sig utanför skolan, som en klok ung man sa till mig en gång. Men när fyra personer umgås, från fyra olika länder och tre olika världsdelar, utbyts det en hel del kunskap. Bara igår lärde jag mig t.ex:

 • Att äta med pinnar

 • Att fransmän har samma namn för brödet baguette, som för ätpinnar

 • Att Sverige är till ytan det största landet i Europa. Pinsamt att någon från Brasilien ska behöva lära mig det (Men nu googlade jag det, och där står det att det är det 4:e eller 5:e största. Så mycket var det med den nya kunskapen..)

 • Att när jag går hem ensam på kvällen, ska jag ha nycklarna mellan fingrarna och sikta mot ögonen. Men Sunghyo följer mig nästan alltid när jag går till stationen. Och han har svart bälte i taekwondo. (Så du kan vara lugn mamma)

 • Att det finns ett ställe i England som heter Bath, och har fått sitt namn pga av dess varma källor

 • Att det är i princip omöjligt (iaf för mig) att i ord beskriva vad modern dans är

 • Att man kan få vänta i mer än fem år för att få adoptera i Frankrike, för att det är så många från Frankrike som vill adoptera

 • Att i Korea, kallas Koreakriget för Nord-och sydkriget

Bara lite av min nyfunna kunskap. Mycket roligare att lära sig på det här sättet, än att sita i skolan och läsa i böcker. Säger som mamma, Livskunskap!
Tur att ni har mig som kan vidarebefodra all denna spännande information, haha ;)

 


I'ts more than a feeling
Jag är tillbaka! Just nu mår jag så jäkla bra! Lite tjejsnack med svensk cider och sen utekväll med Julie och Sunghyo, var nog precis vad jag behövde. De får mig alltid att må bättre. Och helgen har bara börjat, och jag är pepp på allt som väntar.
Det enda som är ett litet moln på min himmel just nu, är att Bruno ska flytta tillbaka till Brasilien redan i Februari. Vilket suger. Men det tänker vi inte på nu, utan har kul den tid som är kvar istället :)

Hoppas ni har en lovely weekend!
(För det tänkte jag ha)You won't catch me crying 'cos I just can't win.
I don't care anymore
I don't care what you say
I don't play the same games you play.

I won't be there anymore
Get out of my way
Let me by
I got better things to do with my time
I don't care anymore

Well, I don't care now what you say
'Cos every day I'm feeling fine with myself
And I don't care now what you say
Hey I'll do alright by myself
'Cos I know.


Thank God it's Friday
Idag var det dag att få av mjukiskläderna, få bort stallukten, få på lite smink och få lite jämnårigt sällskap.
Var och fikade med min vän Bruno inne i Reading. På ett helmysigt ställe, Global café. En uppskattadd kontrast till alla Starbucks och Costa, som annars verkar vara det enda som finns i fikaväg här.
Det var skönt att träffa honom igen. Han får mig att må bra, får mig att skratta. Och jag kände att det var lite det jag behövde nu. Vara i ett sällskap där jag kan vara helt avslappnad och inte behöver oroa mig för att göra fel.

Idag kom det Engelska regnet. Började lagom när jag skulle gå hem från stationen. Först tyckte jag att det var lite mysigt, men sen övergick det till en skyfall, och jag var ganska mycket dränkt katt när jag kom hem :P

Helgen är på ingång. Inga planer än, men jag känner för att göra något galet. Och hoppas att någon annan är på den idén.
Men först: Trumvirvell. Mera strykning!
See you later!

You're gonna wish these days hadn't gone by so fastBluebellwood 16/11 2010
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/5.3 ISO 200.


Nu är alla storhelger över, och jag har landat i vardagen i England, långt hemmifrån. Har funderat lite och insett att hur mycket jag än gillar julen, och hur skönt det än var att komma hem, så har jag lite svårt för denna enorma fokusering på vissa datum. Jag älskar allt kring julen, men den där spända förväntan inför julafton man hade när man var liten, har mer bytts ut mot ångest. För fan ta den som inte är snygg, på sitt bästa humör och har det supermysigt den 24:e december.
När det verkade som att jag inte skulle kunna komma hem till jul, va det precis det som vissa sa till mig. "Det är bara ett datum." Men då kände jag bara "Nejnej, mig lurar mig inte. Hela mitt liv har jag fått lära mig att 24:e december inte är bara ett datum." Likadant "måste" man vara på en jättefest på nyårsafton, vara full på valborg, ha jättekul på midsommarafton osv.

Jag hade det jättebra på julafton. Men jag vet att jag har minst lika bra minnen från dagar då jag inte klätt upp mig till tårna, lagat mat i flera dagar och rest land och rike runt för att befinna mig på en speciell plats, ett speciellt datum.

Det är mycket jag saknar från de två veckorna i Sverige, nu. Bland annat hur mysigt vi hade det på julafton, och hur roligt det var på nyårsafton. Men mest de där små sakerna, som man lätt glömmer att uppskatta.

Läsa Barometern tillsammans med pappa på morgonen. Sitta uppe och lyssna på musik med lillebror de nätter jag inte kunde sova. Dricka kvällsté med mamma. Ligga i sängen med Julia och prata oavbrutet i flera timmar. Spontana utgångar till Km, helt utan förväntningar, men som blir hur bra som helst. Sitta ensam på bussen och lyssna på musik, påväg mot kusinerna. Äta hembakat bröd med stureost. Skratta åt en film man inte alls trodde skulle vara bra. Kramas, på riktigt.

Och det bästa är, att jag vet att jag kommer få uppleva allt det där igen. Men medan jag väntar tänker jag ge mig ut och upptäcka nya saker att uppskatta och små vardagssaker får mig att må bra.


Stoppa pressarna!
Idag har jag sett en engelsk mjölkbil!
Big News, haha! Men till er som har frågat om de fortfarande finns, så kan jag nu säga att de gör de faktiskt. Och nu menar jag inte en sån mjölkbil som kommer till gårdarna och hämtar mjölken, utan en liten bil som kör omkring och levererar mjölk i små glasflaskor. Ett riktigt, gammaldags, traditionellt engelsk mjölkbud Jag mötte den på våran gata, men tyvär så kom den inte till oss, för vi är tråkiga nog att köpa vår mjölk i affären..

En sak mer att pricka av på saker-att-uppleva-i-England-listan! ;)


.
Årskrönika 2010 a lá Elin

2010 är nu över.
Har suttit och tittat igenom alla bilder från året. Det har hänt en hel del! Och blivit en hel del bilder. Inser hur fort tiden går. Var det verkligen så länge sen allt detta hände? Känns som igår ;) 


Året började som det slutade, med en hel del snö! Mycket snöskottning blev det, men då var ju iaf Emil här o hjälpte till ;)

Det var ganska rörigt i min älskade Julias liv. Så hon flyttade in hos mig och Pillis ett tag. Tyckte vi hade det ganska mysigt ändå? Och allt blev ju bra tillslut :)


Våren bestod mycket av musikal och Jusus Christ Superstar. I år får de nog klara sig utan mig :P


Fick ju för mig att jag skulle utomlands på påsklovet, och så blev det. Ebba och jag hade några finfina dagar på MallorcaDet blev några danstävlingar, och de gick oväntat bra faktiskt! :D

ES07C's superdancers gjorde sitt livsverk och slutproduktion: Lyckoformeln. Jävlar va bra vi var ;)

Vi gick på bal, och var jättesnygga!


Det blev dags för årets första dopp, med älskade lillebror

Lurade in denna snygga killen i fotostudion, älskar bilderna från den dagen! :)
Spenderade många fina stunder med denna snyggingen <3

Det blev dags för Studentens glada dagar, och tid att lämna gymnasiet bakom sig

Lillebror blev vuxen, och konfirmerades

Det blev sommar på riktigt, och jordgubbar everyday :D
Spenderade massa tid med att jobba på Böda Sand, Med havet Intill. Jäklar vad kul vi hade x)


Typ det bästa på hela sommaren, konsert med älskade Lasse <3

Blev en hel del roadtripps, bl.a. till Götet :)

Under året slutade mamma sin utbildning, flyttade hem till Kalmar och öppnade sin egen fotvård

Min älskade lilla Puff, gav sig ut i stora världen, till Kävesta för att bli proffsdansare på riktigt

Jag förberedde mig för au pair jobbet, och spenderade några veckor på dagis

Fördrev några långsamma veckor med att måla lagård. Mycket målande blev det :P

Vi fick världens hagelskur i September x)

I slutet av sommaren/början på hösten var jag väldigt mycket inne på porträttfotograferande. De flesta fick ställa upp som modeller :P

Sedan bar det av till det förenade Kungadömet, för att jobba som au pair

Och där har tokigheterna bara börjat!

Nu är det dags att ta tag i 2011. Lämna det gamla bakom oss. Jag vet att det kommer att hända massor, och jag kommer få anledning att ta mycket bilder. Så nästa års tillbakablick kommer bli något utöver det vanliga ;) Men jag tycker att det har varit ett riktigt jäkla bra år! Och detta ska bli ännu bättre! :D

 


Kunde inte sagt det bättre självHaha, hittade precis detta citat. Kunde inte bli mer klockrent, efter ikväll x)
Ni kanske blir förvånade, om ni läst de tidigare inlägget om dagen, som var en aning mer positivt. Men glöm inte att detta är tjejen som har lätt för att ändra känsloläge.
Ni skulle älska att vara mig. Man hinner aldrig tröttna på den tillfälliga sinnesstämningen. Den försvinner lika fort som den kom.

Nu har det vänt igen, och jag tror faktiskt jag kommer sova riktigt gott inatt :)


Baby, guess who's back
Har gråtit idag igen. Men av lycka, denna gången.
Var tillbaka bland molnen och uppe på toppen.
Och det var så jävla skönt att känna den kännslan igen! Fick rycket när jag var ute med hundarna. Värsta lyckoruset, från ingenstans, och allt kändes bara så jäkla bra. Känslan av att ingenting var omöjligt och jag visste att allt här i England kommer att bli skitbra tillslut. Förstår inte att det alltid är med de där två små skithundarna jag får den känslan? :P

Vill inte riktigt förställa mig hur det såg ut. En galen svensk som kummer utspringande ur skogen tillsammans med två hundar. Gummistövlar, förstor illröd stalljacka och svampmössa nertryckt över öronen. Tjoandes och sjungandes högt på sveska låtar.
Men hey, jag är i England. Så varför bry sig? Inte för att jag hade brytt mig hemma heller. Vill folk tro att jag är galen får de väll göra det. 'Cause i'ts kind of the truth

(Hejdå nyårslöfte om att inet ha humörsvängningar. Men så länge det är åt det här hållet, så gör det inget :P)


Don't waste your energy, Just take a deep breath, And work your way upJag vet i alla fall vad jag ska göra idag.
Vad gör ni?


Kära dagbok..


Första "jobbardagen" efter Sverigebesöket. Heldag med tjejerna, fullt ös medvetslös! Förutom att de försöker döda varandra hela tiden, så har det varit riktigt roligt faktiskt. (Isabella, 8år, och jag har disskuterat killar hela kvällen. Hon är så jäkla söt, jag kan inte sluta skratta! Tur att jag har henne, som ger migg massa goda råd ;P) Mycket hänger nog på att jag har fått mig själv att ändra inställning medan jag var hemma. Och när det är motigt är det bara att tänka "Jag får betalt för att ha småsystrar, jag får betalt för att ha småsystrar, jag får.." (Och städa, stryka, göra stallet, laga mat..) Har ju ett jäkla bra jobb, egentligen. Och jag vet ju de au pairer som har det mycket värre. Mina tjejer är toppen, så ska verkligen inte klaga :)

Så har jag ju några toppentjejer, just runt hörnet. Som går igenom samma sak, och känner likadant. Så jäkla skönt att ha er! Tillsammans ska vi ta England med storm! Jag är taggad! :D

Nu sitter jag nedbäddad i sängen, känner hur det blåser i ansiktet, och ber till gud att mitt nya rum ska vara bättre isolerat. Papperen på förnsterbrädan blåser iväg hela tiden x) Måste komma ihåg att köpa värmeljus, som ett komplement till tre lager kläder (om de nu inte blåser ut)

Är det fortfarande sökaos hemma? Här är det vårkännslor som bara den! Fågelsång, strålande sol, sista snön som smälter bort, för varm jacka. Love it <3

Kill kill i maggropen, nu stänger jag dagboken

Hon gjorde det igen

Ni kan sluta oroa er. Jag överlevde hela resan, och är nu på plats. Gårdagen var ett helvete. Men idag när jag vaknade med solsken och fågelsång utanför fönstret, kändes gårdagens mardröm ganska långt borta.
Vaknade alltså på topp, och kastade mig in i lite träning. Kan säga att det inte bara är konditionen som försvunnit under de senaste två månaderna. Men jag deppade inte över det, utan gav mig ut för att springa en runda också. Hade inte en tanke på min höft, men kom väll knappt en halv km innan de gjorde sig påmind. @#&/£¤! När ska jag kunna springa igen? Det var bara att promenera hem igen.

Har sen varit inne i Reading med Julie, Joanna och Sunghyo för ett snabbt firande av Julies födelesdag. Spenderade sen resten av kvällen hemma hos Joanna. Damn, vad jag har saknat er! Fint att ses igen.

Imorgon är det heldag med tjejerna, men sen börjar de skolan igen på tisdag.
Och jag vet att när jag kommer in i rutinerna igen, får börja träna och dansa. Får balans mellan vardag och äventyr. Spendera massa tid med alla underbara människor här. Då kommer detta bli hur bra som helst.

Girls, this will be the time of our lives
(Det är dig det är synd om)


Eftersom jag åkte med SJ upp, planerade jag att vara massa sen. Men tro det eller ej, det var jag inte. Så istället blev det lite tid att promenera i Stockholm


Hejdå Sverige! (Och Arlanda, som var så lugnt och tyst och lagom stort)


Hej Hej England! Tänkte att vi ska umgås ett tag, du och jag

 


Spelas sönder just nu:

Vi två, hejdå
Fuck off, du dog
Men inga tårar når min kind
Den rådjursblicken är så gjord, är så gjord

Oss bar ett kors som blev för stort
Visst du kan gråta om du vill
Men jag har synat dina kort, dina kort

Åh, snart vår snart lättar molnen som du målat på himlen min
Och du får ingen tår, ingenting

För din mamma
Borde lärt dig lite granna
Tönt
Säg till din mammama
Att vi inte är tillsammans

Ditt ess i ärmen var en flod
Och inga tårar når min kind
Tack hej, fuck dig
Jag har fått nog, har fått nog

Back to business


Då är man snart påväg igen!
Som lillebror sa; Nu är det slut på utlandssemester. Back to England!
De senaste dagarna har varit precis som de ska, massor med dates varje dag med massa sötnötter. Kroppkakor hos mormor, skvaller med Pillis, bio x2 med far o bror, utgång med Annelie, födelsedagsfirande med kusiner, te-drickande med fadder, "sista måltiden" med mamma, och massa annat där emellan. Snacka om att boosta sig inför England. Så jag klarar mig nu, fram till sommaren (om jag inte gör en Emil, och plötsligt står i hallen, oväntat tidigt :P)

Så nu ska jag lämna all skit här i Svedala, och leva livet i England.
(Det är din förlust)

Kisses!

Dagen efter


Borde jag ta det som ett tecken av hur mycket morgonmänniska jag är
, när jag trots baksmälla, mår så mycket bättre idag än jag gjorde igår?
Eller beror det bara på dig?

I vilket fall, var det skitkul igår! Vi hann med både Km, Bistro, O learys och Corner. Gamla och nya bekantskaper, och antagligen sista utgången i Kalmar på ett bra tag. Kommer sakna er! Lova att snart komma till Engalnd, så ska vi festa där! ;D

Blev också plågsamt medveten om att England tagit allt vad kondition heter, från mig. Tänke snarast åka och ta tillbaka den!


Nu bär det snart av till bussen mot Oskarshamn, med älskade Oskar på högsta volym.
Ha en toppendag, och se til att fira stort, det är ju trettondag jul! ;)

Grattis Kära Kusin på din födelsedag!


England, now we talking snowJag 3/1 2011
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/9.0 ISO 200.Hey, English people! I will show you some snow
Hörlösa 3/1 2011
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/5.0 ISO 200.
År 2011, om du är snäll är du välkommen. Deal?


Någon sa att man borde fira nyårsafton. Så vi tänkte att det är bäst att göra det. För att vara på den säkra sidan. Firar man att man slipper det gammla året, eller firar man det nya, som man inte vet någonting om?

Började i hamnen och tittade på fyverkerierna med familjen Nylander. Sen åkte Mats, Julia och jag hem till mig i Tegelviken. Drack glögg, åt pepparkakor, avslöjade nyårslöften, lagade mat, lyssnade på musik och kom fram till att om man doppade glöggskeden i glöggen och sen sög på den, så smakade det godis (Gissa vem som gjorde den geniala upptäckten?! ..Och det var inte jag)
Vi fick sällskap av Kristin och Emilia, och begav och senare mot stan, för attt trängas med folk på stortorget vid tolvslaget. Tanken var att vi skulle ta bussen, men den missade vi, Kristin gjorde ett misslyckat försök att ringa en taxi, så vi gick. (Men Hey, ett nytt år väntade. Så vad gjorde det?)

Årets första timmar spenderades på Stortorget, på Västerport, The Rock och med efterfest i en lägenhet någonstans. Frammåt halv sex kom jag hem, och måste nog erkänna att jag var ganska nöjd med nyårskvällen/natten ändå :)

Har aldrig kännt att nyår varit någon nystart eller att jag behövt förändra något särskillt bara för att det är nytt år. Men nu vill jag mer än nånsin bli av med all gammal skit, och se frammåt. Bara spara de fina minnena och kämpakämpakämpa för att inte tänka på allt dåligt som varit. (Kanske skulle att nyårslöfte vara "att tänka lite mindre"?) För jag orkar verkligen inte. Vill inte bli så jävla sviken och besviken hela tiden.
Så nu är vi positiva, okej? Det ska ju hända en hel del det här året, har jag fått för mig. Och jag ska välkomna det med öppna armar och leva varenda minut, med glädje. Och lägga all min energi på människor som får mig att må bra, som jag älskar, och som älskar mig.
Så det så!

Gott Nytt År För Fan!

Lova inte mer än du kan hålla
Konversation på nyårsafton:


Mats: Förra året var mitt nyårslöfte hemligt
Jag: Men då kan man ju säga att man har något som är jättesvårt att klara, och sen skryta med att man klarat det
Mats: Ja, i princip
Jag: Då ska jag komma på nått som är skitsvårt att hålla, för då spelar det ju ingen roll om jag klarar det. Ingen kan ju kolla en.
Julia: Typ, "att inte ha humörsvängningar"?

Hey! Lite realistiska kan vi väll ändå vara?


Håkan ♥


Jag har hört att du träffat nån
Jag har hört att han är allt jag inte var
Och jag hör att du är säker nu, jag vaknar med den tanken varje dag
Och jag hör att han är den rätte
Ja dom säger att du verkligen menar det
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det
Hur kunde du falla när han sa, 
Jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill väl ha dig nu
Dom har ju väntat på det här
Och jag hatar att jag älskar dig
Och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Det var en gång, det var en fest
Och jag gick med nån för hon påminde om dig
Men sen kom gryningen, jag reste mig, gick ut genom dörren
Och jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför

Jag har hört att du träffat nån
Och den här gången är du riktigt säker
Och jag hatar att jag älskar dig
Älskar dig så mycket att jag hatar mig

Jul är bara en gång om året, så varför inte två gånger om dan?


God Jul, och de då va


Jul i Hörlösa

Sådär ja! Tillslut fick jag till det med dessa bilder också. Okej att det är januari, nytt år och många av er mest är glada för att julen är över, men här får ni stå ut med julbilder i några dagar till ;)


Enligt mig är vår julgran skitsnygg, och då har inte jag haft något med det att göra, över huvud taget! Tycker nog att far och bror kan sköta det kommande år också ;)

Kvällen innan var jag tvungen att reta Erik för att jag skulle få största paketet. Sen kom jag på att jag visste att han skulle få en fotölj. Fail.. -.- (ungefär som när far ett år slog vad med Erik om vem som skulle få det stora paketet, när det var han som köpt det till Erik..)

Vi ville testa våra några julklappar (fotölj och kamerautrustning) Så jag tog ett helt spontant kort av oss. Vaddå? Stelt och arrangerat? Nejdå! :D

Älskar denna bilden. Älskar oss. Älskar dig

Beats on repeat, With your favourite band, that helps you sleep

Spelar sönder Rihannas nya album. Älska! 
Just nu är det hon som får mig på bra humör, och hjälper mot alltFeels so good being bad
There's no way I'm turning back
Now the pain is my pleasure cause nothing could measure

Cause I may be bad, but I'm perfectly good at it


Juldagar i Svennelandet

Jag bråkar fortfarande lite med bilderna från jul. Så det uppdateras inte riktigt i ordning, men skit samma :P
Istället blir det ett par bilder från mellandagarna först. Mor och jag antog utmaningen att köra genom Ölandsfåken. Vi överlvde. Men jag har aldrig sett något liknande detta innan, och knappt mamma heller. Jag känner att jag borde lära engelsmännen lite om snö..
På kvällen var det den obligatoriska utgången. Förfest hos mig med Freddy o co. Senare in mot stan. Vi såg kön till sandra, och insåg ganska snabbt att vi inte ville dit :P Istället blev det Km, och det var inte dåligt det heller :) Bra kväll, med bra människorI mellandagarna spenderades det även en del tid med kära mor och bror. Bowling, shopping, god mat, spel, bugg, filmtittande och hårklippning. Fint!

2 år ♥When you're weary, feeling small
When tears are in your eyes I will dry them all
I'm on your site, oh, When times get rough
And friends just can't be found

Like a bridge over troubled water,
I will lay me down,
Oh, like a bridge over troubled water


RSS 2.0