Chris Moyles Parody - Kesha - Farmer Song

Detta är vad som spelas på BBC radio 1, just nu. Började skratta högt första gången jag hörde den. Så klockren, haha x)

Gloucester

Två sovmorgonar i rad, det är inte vanligt. Men det blev det den här helgen. Lördagsförmiddagen ägnades åt ansökningar till skolorna. På eftermiddagen var jag inne i Reading och fikade med Jule och Yvonne. Tiden flög iväg, och plötsligt var Yvonne tvungen att gå hem. Jag följde med Jule hem, och fick träffa hennes hostmum och killen hon tar hand om. Efter att ha ätit toast, spelat gitarr (inte jag då, men..) och visat varandra bilder på anledningar till att komma till Sverige respektive Tyskland, gick vi sedan tillbaka in till Reading och pratade konstant i flera timmar. Ny vänskap är bland det bästa jag vet! :)

På söndagen blev det utflykt till Gloucester. Delar av Harry Potter har spelats in i katedralen där, och att kunna säga att man har varit där och sett det, är ett måste  ;)
Här kommer några bilder från dagen:
Gloucester cathedral, från Harry Potter filmerna

Tailor of Gloucester Beatrix Potter Museum and Shop

Historic Gloucester Docks

Historic Gloucester Docks

National waterways museum

En av parkerna

St Nicholas

Favoritbilder


Till en av fotoskolorna jag söker, ska man skicka sina 10 bästa bilder som förstoringar, som arbetsprover för ansökan. Därför har min far fått skicka över ett jätte-usb, med alla mina bilder för att jag ska kunna välja ut mina favoriter och skriva ut dem.

Det är riktigt svårt kan jag säga! Första gallringen hade jag ca 70 bilder.. Nu är jag nere i 32. Och det är nu ni kommer in i bilden (ha-ha) Ni får gärna hjälpa mig, genom att säga vilka som är era favoriter. Eftersom jag har tagit bilderna och jobbat så mycket med dem, ser jag dem på ett annat sätt. Och det ibland svårt att skilja på om jag gillar bilden för att den är bra, eller för att jag har relationer till personerna och platserna på bilden.

Så, vilka är era favoriter? :)
Vad ska du göra sen? Vad vill du bli när du blir stor? Vet du vad du ska göra efter England?


Tänkte nu offentliggöra att jag
(kanske eventuellt lite ungefär nästan typ ) kommit på vad jag vill göra till hösten. Jag vill gå en fotoutbildning.
Efter att ha fått smak av världen, bott utomlands och befunnit mig i ett äventyr, tänkte jag nu alltså satsa på att bosätta mig på ett internat i en liten håla någonstans i Sveas rike. Det är nämligen där folkhögskolorna befinner sig. Det känns väldigt skönt att tillslut ha kommit på vad man vill göra, i alla fall för ett år. (Sen vet jag att om ett år kommer jag få panik över att tiden gått så snabbt och jag inte vet vad jag ska göra sen) Och det känns bra att få gå tillbaka till studentlivet igen, och ägna hela dagarna med kameran.

Så nu gäller det att vi håller tummarna för att jag kommer in någonstans också. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Fyra olika skolor har jag tänkt söka. Och jag är nu mitt uppe i ansökningsblanketter, fotoförstoringar, rekomendationer och kontaktkartor. Det är ett jäkla jobb att få ihop allt. Men förhoppningsvis är det värt det i slutändan.

June folkhögskola

"Kursen är ettårig. Du arbetar med olika uppgifter som ska lösas på ett personligt och självständigt sätt. Uppgifterna är liknande de som en verksam fotograf arbetar med. Genomgång av uppgifterna sker kontinuerligt då vi diskuterar innehåll, komposition och teknik."

Gamleby folkhögskola
"Här får du uttrycka dig i bild, fördjupa din kunskap i fotografi och förbereda dig för fotografiska studier på högskolenivå. I kursen ingår fotohistoria, samtidsfotografi, teori och bildanalys löpande under året.
Undervisningen består av föreläsningar, gruppövningar, individuell handledning, studiebesök hos fotografer och konstnärer, workshops och besök på utställningar"

Gotlands folkhögskola
"Gotland har en stark tradition av bildskapande, det gotländska ljuset är världsberömt! Vår fotolinje är också välkänd och har ett mycket gott rykte. Fotokursen, som är en 1-årig grundläggande utbildning, har den fotografiska kommunikationen och din önskan att uttrycka dig personligt med bilder i fokus."


Mullsjö folkhögskola
"På kursen utvecklar du ditt eget bildspråk och hittar din egen nisch inom fotografin. Du får prova på krävande fotograferingar och lär dig behärska olika verktyg. Du kommer att upptäcka den värld som döljer sig i det analoga liksom i det digital mörkrummet."


Ja visst gör det ont när knoppar brister, Varför skulle annars våren tveka?

Vad jag har förstått är ni inne på er tredje vintermånad där hemma? (Tack till Barometerns nätupplaga, och till mormor och morfar som gör det möjligt för mig att läsa den) Tydligen ligger våren lite efter hos er. Här är vi inne på våran tredje vårmånad. Okej, inte riktigt kanske, men nästan. Såhär har det sett ut väldigt länge hos oss iaf.
Att ha som arbetsuppgift att promenera med hundarna är rena nöjet.

Önskar att ni också kunde få promenera med mig, och höra fåglarna sjunga, känna hur solen värmer i ansiktet, se alla blommor överallt och känna doften av vår i luftenLivet är fullt av besvikelserPic

Krossad Fördom II
Danskar äter väldigt sällan chokladwienerbröd

Först fransmännen och sniglarna, och nu detta.
Känner hur min världsbild sakta rasar samman..


.


Har precis sköljt ur inpackningen ut mitt nyklippta hår, och det ser fortfarande slitet ut.
Något måste ju va fel?
Snart rakar jag av hela skiten.

Bli inte förvånade när ni träffar mig nästa gång


Ännu en sak att bocka av på min lista

Tumblr_lga7veb0f01qb9iuzo1_500_large
Pic: http://www.tumblr.com/dashboard

Efter fyra månader, har jag till slut haft min brittiska kväll. Fish n' chips och öl på lokal liten pub. Tillsammans med bästaste sällskapet, som det var på tok för länge sedan jag träffade. Vi hade mycket att ta igen. Men hopefully kommer vi att mötas även imorgon, i dimman i Oxford.( Alla ber en bön för att Hugo har sleepover imorgonkväll)

Funderade tidigare på varför jag såg fram emot fiskpinnar, pommes och öl så mycket. Jag insåg att jag inte tycker om något av det särskillt mycket. Men jag tänkte att det bli vad man gör det till, och det är ju något som måste upplevas i England. Men Hey, det var lite mer än vanliga fiskpinnar kan jag säga. Vi ångrade djupt att vi inte hade kameran med oss. Spec när deserten kom. (Vi tyckte nämligen att vi var värda det, liksom för att fira att half term är över.

Kvällen fick mig att inse vad allt det här handlar om. Vad som gör livet lite bättre.
(Nu syftar jag inte endast på friterad fisk)
Nu tänkte jag sova gott, vad täker ni göra?

"Bekymmer är som små barn, ju mer man pysslar om dem desto bättre trivs de" -Douglas William Jerrold


Det finns en del saker som blir liiite krångligare när man befinner sig i England, och inte sitt hemland. Och nu syftar jag inte på möjlighet att umgås med familj, äta normalt, prata svenska osv. Utan det som irriterar mig, och ger mig lite mer jobb just nu är saker som:

Söka skolor. Papper måste skickas från Sverige till England, för att sedan skcikas tillbaka till Sverige igen. Anställnigsbevis måste mejlas över. Och väljer man att göra som jag, och krångla till det lite ytterligare, så väljer man att söka fotoskolor, där de kräver att man skickar arbetsprover i form av foton i papperskopior. Så far har snällt fått ställa upp och lägga över alla mina bilder på en mindre extern hårddisk och skicka över dem hit.

Se på svenska tvprogram. Svt play laggar skitmycket. Och de program man vill se, måste man betala för. Tur att jag inte är något större tv-fan, så jag sörjer inte allt för mycket. Däremot hade jag gäna sett de bidrag i melodifestivalen som gått vidare, och alltså skulle kunna vara relativt bra. Men nej, man får bara se de riktigt dåliga, som åkt ut..

Laga mobilen. Min mobil har i princip krånglat sen jag köpte den, vilket var precis innan jag åkte till England. Det är inte värre än att man står ut, men skulle det bli värre vet jag inte vad jag gör. Vill inte gärna behöva skicka den till Sverige.. (Vad som är lite värre är att jag är rädd för att min dator börjar få problem. en fick rycket för ett tag sedan, men det verkar lugnt nu, så jag hoppas det bara var något tillfälligt. Kraschar den, tappar jag typ all kontakt med omvärlden, och då dör jag en smula.)

 


Jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar och längtar till fredan, precis som du
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Det kallas tvivel, det där som stör
Det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör
och jag ser hur du tänker på nåt
hur du längtar dig bort
som en fågel i bur
En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?

Tvivel - Lars Winnerbäck


"Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.”


Kom igen, Elin! Du klarar det här! Låt inte den där bitchen förstöra ditt Englandsäventyr. Du ska bara vara här i fem månader till. Du träffar ju henne bara en stund på morgonen och kvällen (Även om hon får dig att må dåligt dygnets alla timmar, eftersom du ständigt oroar dig för att göra fel. "Tycker hon att jag har slarvat med städningen? Har jag tagit nått ur kylskåpet jag inte får? Tycker hon att jag inte har strykit tillräckligt bra? Tänk om jag bränner maten. Har jag gett hästarna mer mat än hon vill att jag ska ge?")

D
et är så mycket jag vill hinna göra och uppleva. Och jag älskar livet här. Jag vill inte åka hem. Jag har ett bra jobb. Men de som ska låtsas vara min familj, är väldigt dåliga på skådespeleri. Min familj är någon helt annan stans. Och jag saknar dem otroligt mycket just nu.

No more pencils, No more books, School's been blown to pieces


Tjejernas skollov är snart över
, och här är ett par bilder från vad vi har fördrvit en del av tiden med. (Det är ju inte så mycket tid över när de övat på alla sina instrument..)


Vi var i Reading och bowlade en dag. Jag spelade väll inte allt för mycket, eftersom de spelade åt mig med, då det gick dåligt för dem. Det tog inte allt för lång tid innan de blev på dåligt humör, eftersom Isabella är sån dålig förlorare :P 


I helgen hade Anna några kompisar över för sleepover, och igår kväll var det Isabellas tur. Därför ägnade vi dagen åt förbereddelser i form av städning, baka chokladtårta och köpa filmer och massor av snacks. Hennes kompisar har precis åkt hem, och vi alla håller på att återhämta oss. Njuter av lugnet efter stormen. Kind of

Och en bild på lovely Granny. Kvinnan som förgyller min vardag, är guldkanten på mina moln och hjälper mig att överleva. Okej, lite att ta i kanske. Men ni alla vet att jag uppskattar hennes sällskap. Vi har lämnat kallprat-stadiet och kan nu ha ganska förtroeliga samtal med varandra, hon har till och med delat med sig av sina problem och det som tynger henne. Vill inte att hon ska åka hem på söndag..Tell me everything you know


Vad har ni för tips på saker som måste upplevas i England?

Nu när jag är här vill jag hinna uppleva så mycket som möjligt!
Alla turistgrejet, smultronställen, små byar, imponerande bygnader, intesanta museum, inspirerande föreställningar, mysiga cafeér, vackra naturområden.

Så tipsa om allt ni tycker är värt att besökas! Här ska skrivas en lista ;)


As times goes by

Love-love-19515695-500-334_large
Pic: http://weheartit.com/entry/7345341

Det är den 24:e idag. Vilket betyder att jag har varit här i fyra månader! Kan ni fatta det? Jag kan det inte. Bara fem månader kvar. Hur ska jag hinna allt?

Det är torsdag idag. Vilket betyder att det bara är en dag kvar till fredag och helg. Och det ser ut som att jag kommer att överleva half term, utan större problem. Tack till Granny

Det är Mats-dagen idag. Vilket betyder att jag borde gratta någon Mats på namnsdagen. Alvhäll, Lindström, Caldwell maybe? 

Det är den 55:e dagen på året idag. Vilket betyder att ..jag vet faktiskt inte. Ingenting särskillt antar jag. Bara lite onödig fakta. Typ

Frågor och svar


Har fått en del Englands-relaterade frågor. Ibland har jag inte kunnat svara direkt, så det har jag kollat upp. Andra frågor har jag fått så ofta, så jag skriver dem här, så kan jag stilla allas nyfikenhet på samma gång ;)

Hur lång tid tar det att flyga till England?
Ca 2.5h. Sen får man rälna med lite extra restid om man inte råkar bo på Arlanda och har annat slutmål än Heathrow. Bor du där jag gör, får du nog räkna med en dags resande.

Vad kostar det att flyga till England?
Varierar väldigt mycet på flygbolag och tidpunkt.  Du kan hitta väldigt bra erbjudande och kampanjer, och komma undan med 500kr. Sen kan det bli upp mot 2000kr.

Hur stort är Reading?
Jag vet inte hur man bäst beskriver detta :P Men det är ca 232 000 invånare.

Hur lång tid tar det för dig att åka till London?
Med tåg, ca 30 min från Reading. Plus ca 15 min från Goring/Streatley till Reading.

Vad kostar en mini cooper i England?
Du kan hitta begagnade från 50.000. kolla t.ex lookers och autotrader 

Vad kostar bensinen?
Ca 12kr/litern (obs. vad jag ansträngt mig och räknat om det till svenska mått, för er skull :P) Dieseln är någon krona dyrare.

Får de lunch i skolan, och vad?
Tjejerna jag tar hand om går i privatskola, och de får lunch i skolan. Vet faktiskt inte hur det är i andra skolor. Det har varit lite svårt att ta reda på vad de får till lunch, för när jag frågar vad de ätit idag svarar de oftast "Något äckligt", och så går det inte att få dem att precisera sig mer. Men jag har hört saker som, potatis, fisk och kycklinggryta. Så jag tror det är helt okej. Fish n' chips verkar vara ganska stående för fredagar.

Fråga på bara, om det är något mer ni undrar, så ska jag svara så gott jag kan :)


You know that we are living in a material world, And I am a material girl

Det blir sällan några större inköp här, då de mesta av lönen går till saker som tågbiljetter och språklektioner. Men den senaste tiden har det faktiskt blivit liiite shopping. Inga stora summor spenderade, men desto mer glädje har de gett.


Hittade dessa i Camden. Blev så lycklig när jag fick syn på Dirty Dancing som LP. Jag har ju ingen möjlighet att spela den här, men den är fin bara att ha framme. Lika så de små korten med typiska englandsmotiv, är konstverk i sig. (Farsgubben, du observerar väll bilden med minin?)

Denna fyndades också i Camden. Och det var likadant här, det var omöjligt att inte köpa den ^^

Gissa om jag och min skandinaviska vän blev lyckliga när vi hittade svenskt lösviktsgodis! Det är riktigt ovanligt här. Var tvungen att köpa för att få lite smak av Sverige

Jag har typ aldrig tappat bort mina nycklar förut. Men för ett tag sen föll husnyckeln ur min ficka, i Isabellas säng. Det var inte allt för roligt att ringa och säga till Lisa, att jag inte kunde hitta mina nycklar.. För att undvika att det händer igen, har jag gjort en kopia på min nyckel, och köpt en nyckelring, för att den ska bli lite större, och svårare att tappa bort. Visst är den skitsnygg? :D


Bristol


Planerna på att gå ut på lördagskvällen, blev inte av heller. Jag som hade skjuts till Windsor, sovplats, bra sällskap och allt. Men Lisa bad mig babysitta igen. Det där med att bara göra det en gång/helg, för att alltid ha minst en kväll ledig, gäller tydligen inte längre. Det är ju ingen jobbigt arbete precis, jag behöver i princip bara vara hemma. Det är ju bara det att jag missar chansen att gå ut..

Men nu när jag inte ägnade något av min lediga tid till att festa, och sen återhämta mig större delen av dagen efter, spenderade jag istället tiden åt att utforska nya hörn av England. I lördags var det London med Sophia. Den här gången var det min nyfunne danska vän, Mie och Bristol som gällde.

Med karta och kamera i högsta hugg, begav vi oss för att beskåda oändligt antal historiska och kända bygnader. De flesta av dem hade vi aldrig hört talas om, eller visste varför de var kända. Men de var med på kartan över platser som borde besökas i Bristol, så vi tänkte att det var säkrast att ta en bild, bara för att. Alltid är det väll någon man kan imponera på.

Så för er som efterfrågat typiska turistbilder, här kommer en varning för överdos:

Temple meads station

En-kyrka-jag-inte-minns-namnet-på

En-annan-kyrka-jag-inte-minns-namnet-på

The Christmas steps. Amasing! Ni måste verkligen åka dit om ni är i England! Eller.. (Ärligt talat förstod vi inte riktigt varför det var en av de största turistattraktionerna, det var liksom ..en vanlig trappa?)

Jag ville ha löpartävling, men Mie var inte på :(

Av okänd anledning hängde det massor av skor i ett av träden utanför katedralen. Modern konst kanske? Jag tyckte det var lite kul iaf :P

Bristol Cathedral

The College Green (tydligen en väldigt speciell gräsplätt? Vi förstod inte riktigt det heller, ärligt talat)

The Council house

Canon's Marsh ampihitheatre

St Mary Redcliffe Church

Clifton Suspension Bridge

Det hann bli mörkt innan vi lyckades ta oss ut till The Suspension Bridge. Men ärligt talat gjorde det inget, för den var jäkligt fin, upplyst i mörkret. Riktigt mäktig!
Emellan alla dessa turistbilder hann vi också med en god lunch, en ganska förvirrad promenad i jakten på en gammaldags marknad (som visade sig bara var på onsdagar), en hel del fnitteranfall, lite shopping, uppleva lyckan av att hitta svenskt lösviktsgodis, utnytja vår skandinavisk charm och utbyta kunskaper och fördommar om allt och alla.

Behöver jag säga att jag var helt slut, när jag sent på kvällen tillslut kom hem? Men jag sov iaf riktigt gott (också pga att jag visste att jag skulle få träffa Granny morgonen efter)

Fin dag, fin stad, fint sällskap.
Vad mer kan man begära?Älska mig mest, när jag förtjänar det minst, ty då behöver jag det bäst


Grannys bil stod på uppfarten, igårkväll när jag kom hem
Har aldrig blivit lyckligare! :D


Harrods


För att få lite kontrast till £4-lunchlådor och komirsiella turistbutiker i varje hörn
, åkte vi också till Harrods. Där hade vi inte ens råd med en kaffe eller en skopa glass.
Så vi nöjde oss med att bara gå runt och titta på allt, och förvånads över att någon skulle vilja lägga en månadslön på så otroligt fula hattar..
Ännu en sak att bocka av på saker-att-uppleva-i-england-listanThe Camden Market

Varken Sophia eller jag hade varit i Camden, och vi båda ville dit, så off we go. Vi hade båda hört att Camden Market var något som var värt att besöka, så vi ville helt klart ge det en chans. (Och ja, trots vad jag lovat innan, så hade jag förväntningar. Men Camnden överträffade dem! No worries) Vi båda konstaterade att vi kommer helt klart åka hit flera gånger.


Det fanns ingen Little Miss Olsson :(

Söta Sophia

Älskade deras uteservering!Mitt bland alla dessa små mysiga butiker, låg plötsligt detta helgalna ställe. Neon, technomusik och space-inspirerade kläder. Hade gärna tagit fler bilder, men det var tydligen förbjudet. Så ni måste helt enkelt åka dit själva och se stället!

Spring Offensive - Live


Onsdag kväll, och Spring Offensive spelade på Oakford social club i Reading
.
Självklart var Julie och jag där. Och självklart var de skitbra! :D 
Det visste vi ju redan, men live är ju alltid en helt annan känsla. Tycker synd om er som missade det, ni får nöja er med att lysna på t.ex Spotfy

"Home is not where you live, but where they understand you” -Christian Morganstern


Jag vill verkligen inte åka hem, jag älskar livet här.
Men måste hon göra det så svårt för mig?

Idag när jag kom till stallet, var ägaren till den andra ponnyn som jag tar had om där. Hon sa att hon skickat ett sms till Lisa och sagt att hon kunde ta in hästarna. Nepp, Lisa har inte sagt nått till mig. Jag körde mot skolan för att hämta upp tjejerna, och precis innan jag är framme, smsar Lisa och säger att Tim tar hem dem idag.
Och kvällens planer på att vara riktigt engelsk med fish n'chips och öl på puben, med min skandinaviska vän, blir inte av. Sent i eftermiddags skickade hon ett sms och frågade om jag kunde vara barnvakt. Jag har väll ingenting emot att babysitta egentligen, och de frågar ju nästan aldrig. Men kunde hon inte ha sagt till liiite tidigare?

Jag kan lätt räknan de saker hon har sagt till mig de senaste dagarna, på en hand. Det har varit,
"Ha inte fötterna i soffan" (alla andra har det hela tiden, så det gäller tydligen bara mig)
"Använd inte torktumlaren så mycket" (Det var första gången jag använt den när hon var hemma. Först sa hon att det var slöseri med pengar, sen kom hon väll på att det argumentet inte höll för hennes del, så hon ändrade sig till att det var slöseri med energi. Vilket jag håller med om, och det är därför jag nästan aldrig använder den)
Och i onsdags, innan jag gick ut "Om du får problem med bilen, ring mig inte" (Visst det är Lisa vi pratar om, men jag blev lite förvånad. Jag är uppväxt med "Om det är något, bara ring, när som" Men så funkar det tydligen inte här.)

Jag gillar verkligen mitt jobb. Jag har bra arbetstider. Gillar mina arbetskamrater och min arbetsplats. Klarar mig på lönen. Men kommer inte helt överens med chefen. Som vilken arbete som helst.
Men det blir lite jobbigare när man bor med chefen. De säger att som au pair, ska man bli en del av familjen. Men det här är inte min familj och inte mitt hem.

Men som sagt så älskar jag allt annat, så jag ska försöka ett tag till. Göra mitt allra bästa, och vara så trevlig jag kan, även om hon inte är det mot mig.
Over n' Out

And it feels like it's the end, But you're always in my heart, Until we meet again
Jag ogillar verkligen avsked. Speciellt när det är någon man tycker väldigt mycket om. Och speciellt när man inte vet om man nånsin kommer att ses igen. Jag menar, jag tyckte det var jobbigt attt säga Hejdå till alla i Sverige innan jag åkte. Och då visste jag ändå att allt skulle vara kvar när jag kom tillbaka. Men nu.. 
Visst, vi har båda sagt att vi ska hälsa på varandra. Men vem vet om, och när det kommer att hända? Brasilien är ju inte precis ett ställe man bara svänger förbi när man har lite tid över.

This sucks
Även om vi visste att denna dagen skulle komma, så är det inte mindre jobbigt för det


We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know
We'll meet again
Some sunny day

Keep smilin' thru
Just like you
Always do
'Til the blue skies drive
The dark clouds
Far away

Johnny Cash-We'll meet again


Happy Valentine's day!


168336_10150089543866295_743311294_6395873_973162_n_large


Glad alla hjärtans dag på er!


"Nån där uppe måste ha sett mig"


Att man ska behöva skriva ett blogginlägg, innan Gud fattar poängen. Jag trodde han var lite större än så. Men minuten efter att jag gjort det offentligt, ringer telefonen och jag ger mig av mot Reading. Med sällskap. Så min söndag blev väldigt bra tillslut:)

När jag ska hem, och svänger ut från parkeringen på stationen, blir jag plötsligt osäker på vilken sida av vägen jag ska köra på. Precis då börjar de sjunga på radion "To the left, to the left". Haha! Jag tror att nån där uppe var med mig idag, ändå ;)

Sleep tight!
(Det här blir sista blogginlägget för idag, jag lovar)

I’m doing nothing, Cause then at least I’m doing nothing wrong
Jag  h a t a r  sånna här händelselösa dagar (det är då det blir väldigt många blogginlägg) Jag menar, det kan vara okej ibland. Typ igår. Men två dagar i rad? Jag är aldeles för rastlös för detta. Dessa få dagar som jag är ledig, vill jag ju ta vara på, och uppleva England så mycket som möjligt. Och från början hade jag en plan som skulle ta upp hela dan. Men nu sket det sig. Och jag ogillar när det är på grund av någon annas beslut, så jag kan inte göra något åt det.

Julie är hemma och sjuk. Johanna är i Österrike. Jule är i Tyskland. Sabine är i London, och antagligen Sophia med henne. Bruno är i Bath. Mie måste jobba. Marie hade andra planer, som förmodligen inkluderar Tamara. Pelham är i Oxford, och lär träna med sitt band.
Jag känner att något är emot mig idag.

Har spenderat större delen av dagen med att dricka te och lyssna på Spring Offensive. Inget större fel med det, men jag känner att jag skulle behöva göra något mer.. Åka in till Reading och ..göra vad? Snart bud på att, bara för att göra nånting. Det enda positiva är att jag inte gör av med några pengar, vilket kan vara bra, med tannke på att jag inte har fått min lön från förra veckan än.

På återseende


Images and WordsHahahahaha!


Åh, jag kan inte sluta skratta! Hahaha!
Fick tipset om att lyssna på Mannheimer och Tengby. I dagens program, ca 47 min in i programmet, spelar de en afrikansk låt, där det låter precis som att de sjunger "Se på lilla Lennart".
Det lät ju inte sådär jättekul, när han berättade, och tyckte att jag skulle lyssna. Men nu sitter jag fortfarande och fnissar för mig själv. Och programet i sig, var mysigt att lyssna på med :)

Släpp dagen lös!

Dialog


Jag: Vad är det konstigaste djur du har ätit?
Julie: Jag kan inte komma på något. Jag har inte ätit så mycket konstiga djur.
Jag: Men du är från Frankrike! Har du inte ätit grodben, eller nått?
Julie: Jo, det är väll klart att jag har. Men det är ju inget konstigt!
Jag: ..
Julie: Och vad är det mest udda djur du har ätit?
Jag: Hm, nä jag tror inte heller att jag har ätit så mycket ovanliga djur. ..Älg och rådjur, typ.
Julie: Va?! Har du ätit älg och rådjur? På riktigt?

Haha, åh! Jag bara älskar kulturolikheterna, man blir så medveten om här x)

(Och jag fick veta att de inte alls äter sniglar. De tar ut själva snigeln och äter något annat ätbart ur skalet. Här har jag hela livet trott att det verkligen äter sniglar. Vilken besvikelse! ..Eller lättnad?)


Spring Offensive
Vill bara tipsa om ett band, som min nyfunna vän från Oxford spelar i. De är riktigt bra! Och jag tycker absolut att ni ska lyssna på dem :) Ni kan hitta deras musik här


Party @ Oxford
Igår tog Julie och Jag tåget för att gå på fest hemma hos en kille i Oxford. Vi hade bara träffat han och hans kompis en gång innan, på puben för två veckor sen. De två tjejerna som var de vi egentligen kände, medelade precis innan att de inte kunde komma. Vi visste inte var han bodde. Vi visste inte var gatan låg där vi skulle möta hans kompis som skulle följa med oss dit. Men det gick ju bra ändå. Det gör det alltid

Ett par fransmän, en svensk, några engelsmän och en jäkla massa spanjorer (vad kallar man en kvinna från spanien?) Med spansk musik, paella och folk som pratade spanska hela tiden, kändes det inte riktigt som en typisk engelsk fest i Oxford, som vi kanske hade väntat oss. Men det var inte mindre roligt för det. Tvärtom! Verkligen en toppenkväll, med superhärliga människor.

Men det var två ganska trötta tjejer som tillslut lyckades hitta varandra imorse, åt frukost på Starbucks, innan de tog tåget hem. Resten av dagen har väll inte varit allt för effektiv. Men jag måste säga, att jag har ingenting emot det.

Tänker fortsätta i samma spår, innan det blir sovdags. Vilket inte lär dröja allt för länge
Au Revoir


Rule Britania, Britannia rule the waves
God eftermiddag! Hur lever livet i snökaoset?

Igår var jag i Reading och fikade med en tjej från Danmark. Hon är också au pair, men har bara varit här i en vecka. Plötsligt blev jag den erfarna, som vet hur allt funkar och kan säga "Du vänjer dig vid alllt snart". När hände detta? Jag minns när jag precis kom hit, och tyckte att de som då varit här i tre månader, varit här i en evighet. Men nu är det ombytta roller. Men ibland känns det fortfarande som att jag precis har kommit hit.

Dagens stora lyckliga konstaterande: Efter fyra månader kan jag äntligen ut och springa utan att få ont i höften! Wiihoooo! :D Och det bästa var att jag kände att jag hade kunat springa längre om jag velat (men ville ta det lite försiktigt första gången) Jag som trodde att jag skulle vara helt död efter 2 min.
Så nu jävlar!

Efter att ha varit en hormoniell tickande bomb i några dagar, krachat på badrumsgolvet och trott att jag skulle gå under av magsmärtor, är jag nu lite mer balanserad.
Och jag måste säga att livet är rätt fint ändå! :)

Ikväll taggar vi inför födelsedagsfest i Oxford!
Vi hörs
!

We were both 18 and it felt so right
Sleeping all day, staying up all night
Staying up all night
Ocean Avenue - YellowcardLondon calling to the faraway towns. 'Cause London is drowning, and I live by the riverPic: Me
London 6/2 2011
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/3.8 ISO 200


London 6 feb 2011
Pic: Me
London 6/2 2011
Nikon D5000+ Tamron 18-200/3,5-6,3 XR Macro
f/3.5 ISO 360


2011- The Year Of The Rabbit

Happy chinese new year


I Söndags var vi tio tjejer som tog tåget till London
, för att vara med på firandet av det Kinesiska nyåret. Vi blev som barn allihop när vi först kom dit. Helt facinerade av allt runt omkring oss. Vi såg ut som en turistande förskoleklass, som tog kort på allt omkring oss och varandra. Vi gav oss själva ett nummer mellan 1-10 som vi med jämna mellanrum började ropa, för att holla koll på att alla var med x) Och den som gick först höll upp ett paraply, för att vi andra skulle se vart de gick. För det var riktigt mycket folk, överallt!

Vi promenerade runt på gatorna i Kinatown, och bara tittade på allt som hände. Tittade på uppträdande, fyverkerier, lejondansen, köpte lyckokakor, åt kinabuffé och mycket mer. Mycket lyckad dag!
(Och mycket trött tjej som tog tunnelbana och tåget hem på kvällen)

Här är en del av bilderna, resten kommer senare:


 


"Pain is such an uncomfortable feeling that even a tiny amount of it is enough to ruin every enjoyment." Will Rogers

Aec7_large
Pic: http://s789.photobucket.com/albums/yy178/Claire_S_7137/?action=view

Jag minns inte när jag senast måddde så dåligt. Och då menar jag fysiskt, inte psykiskt. Jag trodde att jag skulle dö. Vaknar med lite magont, och sen är jag lost. Minns att jag lycka ta mig till badrummet, men sen vaknar jag upp halvvägs in i mitt rum. Lyckas få av alarmet och få i mig en värktablett. Efter att ha legat på golvet ett tag lyckas jag ta mig ner till Lisa och kan klämma fram att jag inte mår så bra. Hon är snäll nog att säga att jag inte behöver tänka på att göra stallet, bara köra tjejerna till skolan, släppa ut hästarna och sedan gå och lägga mig. Hon frågar om jag har värktabletter och tipsar om en dricka som finns på macken som tydligen ska vara bra.

Nu visste jag att det värsta brukar gå över efter någon timme, så att jag antagligen skulle kunna köra tjejerna till skolan. Jag undrar bara vad som skulle hända om jag någon gång skulle vara så dålig att jag faktiskt inte kan köra tjejerna till skolan? Antagligen hade jag fått säga att jag kan göra det, och sen ringa en taxi eller nått..

Och det visade sig att tjejerna klarade hela morgon aldeles utmärkt själva. Är det tvugna kan till och med lilla Isabella ta fram sin egen muffins. Men det tog inte lång tid innan de glömde att jag kände mig halvt döende, så då startade ett av de värsta morgonkrigen mellan dem jag sett..

Jag förnekar inte att människokroppen är en fantastiskt skapelse, med tanke på allt den kan göra. Men jag måste säga att Evolutionen/Gud har några saker de kunde lha löst lite bättre.
Det är ju inte som när man har sin värsta baksmälla, och lovar sig själv att aldrig dricka så mycket igen. För jag har en känsla av att detta kommer att komma tillbaka en gång i månaden, i typ en evighet.

Hoppas er dag blir bättre än min. Pussar
(Hur många Ibumetin 400mg är det ok att äta på en dag?)A little bit of hope


Lisa: It's really cold outside today. Isn't it?
Jag: .. .. Am, Yes, really cold.
Lisa: I forgot to give you your money last friday, but I did it yasterday, so they should be on your account now.
Jag: .. .. Eh, Okey. Thank you very much.

Jag var så förvånad över att  hon sa något till mig utan att det handlade om vad jag skulle göra eller vad jag gjort fel, att jag nästan glömde att vara trevlig tillbaka.
Det gäller att uppskatta det lilla. Det finns lite hopp, trots allt.


Inte varmt men nästan vår
Ingen lösning men ett spår
Inte ja men inte nej
Inte bra men helt okej

Inte varmt men nästan vår
Ingen lösning men ett spår
Inga planer men ett steg
Inte där än men på väg

Lars Winnerbäck - Det är visst nån som är tillbaka


Music's the medicine of the mind. ~John A. Logan


Tumblr_le1uhjpz5n1qc3ep5o1_500_large


Just keep on walking
Jag har hört att man kan lura hjärnan att man är glad, genom att le. Det är vad jag kör på just nu. Och hoppas på att det ska smitta av sig på de andra i huset.

Granny åkte hem igår, och jag saknar henne redan

Både Isabella och Lisa gör mig galen. Eller nej, inte galen. De får mig bara att må ..dåligt. Anna och Tim är de två i huset jag bäst kommer överens med just nu. Det kan bero på att de inte behandlar mig som skit. Eller att de inte pratar med mig.

Tur att jag har chansen att träffa så många underbara människor emellan, så jag kan ladda med lite positiv energi

Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag ska klara det här! Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er Jag saknar er

Hoppas på bättre tider, Godnatt


Vissa dagar mår man bättre än andra


Jag har hört
att det är möjligt att när kvinnor bor ihop, eller spenderar mycket tid ihop, så kan deras kroppar anpassa sig så att de får sina perioder i månaden samtidigt. Det vore ju höjden av awesomeness om det hände i detta huset. Dessvärre är jag rädd att det redan har hänt. Eller så är detta bara våra riktiga jag? Vet inte vilket som vore värst. Pest eller kolera. Jag tror jag väljer det första faktiskt..

Eftersom jag fortfarande inte har fått min lön från förra veckan (och det känns inte riktig läge för att be om det nu) blev det varken dans eller skolböcker förra veckan. Och nu har jag fått leva på besparade pengar på sverigekontot. Yey.. Jag hoppas detta inte hände allt för ofta, för sommarjobbspengarna börjar sina..

Time to get ready for a new week
I can make it through the rain, i can stand up once again

I wish I was as invisible as you make me feel


Är det okej att gå och lägga sig klockan nio
, även fast man inte är trött, bara för att det inte finns något att göra på rummet, men det är enda stället man kan vara på om man inte vill vara med familjen?

Men ska nog först lägga mig och lyssna på lite musik, och försöka följa allas råd att inte tänka så mycket. En heldag med tjejerna, är nog precis vad jag behöver imorgon.
Trodde inte jag skulle behöva det, men det är nog snart dags för en promenad i Bluebellwood..
(Till på köpet åker Granny hem imorgon..)

Saknar er!


Say no more


(Ja, självklart var det mitt fel att nycklarna satt i dörren, och att jag var tvungen att väcka Lisa för att komma in. Det fick jag minsann veta idag)


Sometimes I stay up so late, that I have my morning coffee before I go to bed


Bara jag som blir stressad och får lite ångest när man vaknar så sent, och vid den här tiden på dygnet, fortfarande inte fått någonting gjort? När jag tidigt imorse väcktes av fiol och bassoon (googlade det precis, och fick veta att det svenska namnet var fagott..?) precis utanför mitt rum, valde jag att dra täcket över huvet och önska att jag mycket snart får flytta in över garaget.

Gårdagskvällen bevisade ännu en gång, att det är de där oplanerade kvällarna utan förväntningar som blir riktigt bra. Jag ska nog fortsätta med lite mer spontana, oplanerade helger. Då blir man aldrig besviken, eftersom man inte förväntar sig något speciellt.
Igår var också första gången jag körde bil i högklackat (och första gången jag gick i klackar över huvud taget, på vääldigt länge) Men det gick ju bra det med. Men det blev att köra barfota hem :P
När jag kom hem insåg jag att de lämnat lyckeln i låset, så jag kunde inte öppna. Kul att ringa Lisa mitt i natten/tidig morgon och be henne komma ner och låsa upp.. Not. Jag hann inte ens tacka eller be om ursäkt (vet inte riktigt varför, men det kändes som att jag borde göra det) fören hon var halvvägs upp för trappan igen.. Men men, inte så mycket jag kunde göra åt saken?

Idag blir det en tur in till Reading för att fördriva tid med fint sällskap. Och imorgon bär det av mot London för att fira Kinas Nyår (Yes, jag har planerat det sedan lång tillbaka, och jag har höga förväntningar på att det ska bli bra)


Fånga dagen


Granny


Tumblr_l3cu5i7suq1qbuum4o1_500_large
Pic:http://latestfashion.tumblr.com/page/2

Granny är verkligen super på alla vis! Men jag måste säga, att ibland är hon lite rolig. (För att förtydliga är Granny, tjejernas mormor. De kallar henne alltid för Granny, Lisa kallar henne för Mum, och Tim pratar typ aldrig med henne. Så jag har aldrig hört hennes riktiga namn. Fick veta att det var Maria, när det stod det på min julkapp från henne :P)

Några exempel som gör vardagen lite roligare tillsammans med henne:

-Det är världens mest gråtrista och regninga dag. Hon tittar ut genom fönstret och säger "Isn't it a wonderful day today!" (Det är nästa att jag tycker synd om henne, om hon inte har fått uppleva riktigt fina dagra uppe i norra England, utan att hon tycker att detta var en fin dag :P)

-Hon tycker att de plastiga nästan-jorgubbar Lisa köper är riktigt goda. (Samma sak här, tycker synd om henne, som inte fått smaka på Ölandska Corona, så hon fick veta hur riktigt goda jordgubbar ska smaka)

-Hon tror/tycker att nutella är bra för tjejerna att äta

Och så det finaste: Hon frågade om jag inte skulle till dansskolan den här veckan. Jag sa att jag var tvungen att köpa massa dyra böcker till skolan, så jag hade inte råd. Då frågar hon genast hur mycket danslektionerna kostar och erbjuder sig att betala ♥ (Vilket var mycket mer än vad Lisa gjorde)

Ikväll blir det utgång med i princip helt nytt och okänt sällskap. Vi älskar att träffa nya vänner, eller hur? :D


It says 'I wanna commit a crime
Wanna be the cause of a fight
Wanna put on a tight skirt and flirt
With a stranger'

I've had a knack from way back
At breaking the rules once I learn the Game
Get-up life's too quick

Let's go out tonight
I have to go out tonight
You wanna play?
Let's run away
We wont be back
Before it's New Years Day
Out Tonight - Rent


Morgonrutiner


Så hände det igen
.
Jag frågar Anna om hon vill att jag ska göra hennes frukost. Nej, hon klarar sig själv. Sen kommer Lisa ner. "Men Gud, gör du din frukost alldeles själv? Varför?" Uppenbar pik mot mig, att jag skulle ha gjort den. Vad ska jag säga? "Jag ber om ursäkt för att jag utsatte din 11åriga dotter för den enorma psykiska press och hårda arbete det innebär att ta två färdiskivade brödskivor och stoppa dem i brödrosten." Stackars flicka, hur ska hon klara sig i framtiden? Hon som haft sån hård uppväxt. Au pairen lät henne rosta sin macka själv när hon sa att hon inte ville ha hjälp.

Tydligen skulle Isabella ha övat på sin fiol igår. Vilket varken Granny eller jag visste, så vi kunde ju inte gärna säga till henne. Men ett himla liv blev det. Hon har ju sitt prov snart och blablabla. Granny frågade då om inte Lisa kunde säga till på morgonen, vilka intsrument de behövde träna på när de kom hem. Men det gick verkligen inte. Förstår inte riktigt varför? Men då tycker jag att hon får leva med denna "katastrof" att Isabella skippar att öva på ett av sina instrument en kväll.
Jag tycker ju inte att det är så jättekonstigt om en 8åring utnytjar situationen att ingen av de som är hemma, vet vad hon egentligen ska träna på. Jag har förvånats innan över hur ärliga de är, och alltid säger hur många minuter de behöver träna på varje instrument för kvällen, även om inte Lisa eller Tim är hemma. Men enligt Isabella så ta de pengar ifrån dem, om de inte kan sin musik tillräckligt bra till helgen, som straff. Så det kanske inte är så konstigt att de sällan slarvar med sin övning..

Är det uppenbart att jag inte alltid har samma åsikter om deras uppfostran? Men det är ju inte min ensak att lägga sig i det..
Mot biblioteket, vi hörs!


Chocolate, men, coffee - some things are better rich


49991-19a8d9-500-335_large
Pic: http://piccsy.com/2011/01/kryzhki/

Min GossipGirl-box är slut! Och nu frågar jag mig, varför finns det webb-tv när man ändå bara kan se programmen i Sverige? Det är väll om man inte befinner sig i Sverige och inte kan följa de programen, som man vill se dem?

Suck. Men jag får väll räkna det som ett mindre I-landsproblem, och kanske gå o lägga mig istället? Har två kaffeträffar inbokade innan helgen. Känns bra! Behöver träffa lite roligt, jämnårigt sällskap


Over n' out
(Men ska lyssna lite på Yiruma innan jag somnar <3)


Teamwork och effektivitet


Klockan åtta idag, lokal tid, var tjejerna påväg till skolan, hundarna promenerade, stallet fixat, huset damsugat och kök o sovrum iordning. Ibland flyter det!

Nu tycker jag att vi alla håller tummarna och ber en liten bön för Grannys 2åriga barnbarn, uppe i norra England. Hon är sjuk och har problem med andningen. Självklart vill vi att hon ska bli frisk, OCH att Granny ska stanna här ist för att åka hem. Så att jag iaf har nån i huset som är över åtta år, och faktikst pratar med mig.

Dagens väder: Typiskt tråkigt englandsgrått
Dagens citet: "Today, we will have ....the joy of Tim in the house" /Granny
Dagens besvikelse: Dessa lovordade crossbuns, som de har gett mig så höga förväntningar på. Men dessa vetebullar med russin var inte någon större smaksensation, enligt mig
Dagens saknad: Friskis och Svettis
Dagens musik: Elin Sigvardsson


Love you always, all ways

Min helande tröst
Ni reste mig upp
och jag lämnar en börda därhän
i en främmande stad
nånting har sin början, men jag vet inte vad

kära vänner i ljus och i mörker
i växlande väster och öst
är ni alltid mitt hopp och min helande tröst


I England....Måste man betala för att stå i kö för en bok på bibliotkeket!Wierd things in England III

Barnens skola

1. Schemat. De går i skolan mellan kl åtta och sex. De har typ två lektioner, rast i en timme, två lektioner, rast i en timme osv. De tre sista timmarna leker de bara. Jag vet inte hur de känner, men jag hade gärna haft lite mer effektiv tid i skolan, så jag fick mer tid hemma

2. Terminer och lov. Har inte full koll på när deras terminer börjar, men de är inte samma som i Sverige. Tror de slutar skolan i Juli någon gång.. Deras sommarlov och jullov är två månader!

3. Skoluniform. Det finns ju många delade åsikter om detta är bra eller dåligt. Jag vet inte hur vanligt det fortfarande är? Jag vet bara att Isabella iaf inte tycker om det. Hon visade mig hur hon brukar rulla upp kjolen, så den blir kortare (precis som i Georgina Nicolsons dagbok xP)

4. Könsuppdelningen i idrott. Vad jag förstår har tjejer och killar idrott tillsammans. Men tjejerna har ett eget innebandylag, för de är bättre på det än killarna. Tjejer spelar inte ishockey och basket. Isabella var jätteförvånad när jag sa att det finns fotbolls-, hockey-, och basketlag för tjejer. Och att också tjejer kan boxas. Hon berättade om en jättekonstig tjej i hennes klass som brukade spela fotboll.. Det är självklart inte barnens fel att de tycker det är konstigt med tjejer som spelar fotboll, men det gör mig så upprörd att de vuxna delar upp det på detta sättet!

5. Regler. Visst, det är bra med ordning och reda. Men man blir i princip hemskickad om man har nagellack, smink eller fel färg på hårbandet. Det får "dåliga prickar" om de gör något fel, och "bra pickar" när de sköter sig. En pojke fick kvarsittning för att han hade vinkat till sin vän utanför fönstret..?

RSS 2.0